Ο Jaxon Buell γεννήθηκε με μια σπάνια νόσο που ονομάζεται microhydranencephaly ή αλλιώς ανεγκεφαλία. Πρόκειται για μια κατάσταση που εμποδίζει τη φυσιολογική ανάπτυξη του εγκεφάλου και των οστών του κρανίου.

Αυτή η κατάσταση προκύπτει όταν μια δομή του νευρικού σωλήνα, αποτυγχάνει να κλείσει κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων της εμβρυϊκής ανάπτυξης.
Η ανεγκεφαλία εμφανίζεται μόλις σε 1 στα 4.859 παιδιά που γεννιούνται. Ο Jaxon, είχε λοιπόν ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης, ωστόσο πριν λίγες μέρες, συμπλήρωσε έναν χρόνο ζωής.

Οι αρχικές εκτιμήσεις των γιατρών ήταν δυσοίωνες. Είπαν στους γονείς του μικρού πως θα πεθάνει λίγες εβδομάδες μετά τη γέννηση του. Η διάγνωση είχε γίνει μάλιστα από την κύηση, και η μητέρα του, Brittany Buell, ενημερώθηκε να τερματίσει την εγκυμοσύνη κατά την 23η εβδομάδα. Τότε το ζευγάρι είχε αρνηθεί.

Κάπως έτσι, ο μικρός Jaxon ήρθε στον κόσμο και ακολούθησε μια ειδική αγωγή η οποία όπως φαίνεται, και κόντρα στις αρχικές προβλέψεις, αποδίδει.

“Όλοι οι γιατροί που έχουμε μιλήσει είναι ενθουσιασμένοι που ο Jaxon είναι μαζί μας σήμερα και δεν μπορούν πλέον να δώσουν ακριβή πρόγνωση. Γνωρίζουμε πολύ καλά την πραγματική διάσταση των πραγμάτων και τι πρόκειται να αντιμετωπίσει ο Jaxon, όμως η ζωή του θεωρείται ήδη ένα θαύμα αυτή τη στιγμή” έγραψε πριν λίγες μέρες ο Brandon Buell, πατέρας της οικογένειας, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook.

Αυτή τη στιγμή πάντως, ο μικρός αναπτύσσεται και συμπεριφέρεται όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του, ενώ έχει πει και τις πρώτες του λέξεις.

“Μιλάει καταιγιστικά αυτές τις μέρες, μας διδάσκει ο ίδιος πώς να επικοινωνούμε μαζί του με τον δικό του τρόπο. Δεν έχει σημασία ποιος είσαι ή σε τι πιστεύεις, είναι σαφές ότι οι μικροσκοπικές πατούσες του Jaxon θα μείνουν αναλλοίωτες σ” αυτόν τον κόσμο. Έχει ήδη αγγίξει και εμπνεύσει περισσότερες ζωές σε ένα χρόνο από ό, τι θα εμπνεύσουμε οι περισσότεροι από εμάς σε όλη μας τη ζωή. Για τη ζωή του, είμαι καλύτερος, είμαι ευλογημένος, είμαι ευγνώμων, και είμαι πολύ απλά, ένας υπερήφανος “Addy”. Σ’ αγαπώ, γιε μου. Μπράβο, μεγάλε. #JaxonStrong”, έγραψε ο πατέρας πρόσφατα.

Η οικογένεια ζει στη Φλόριντα, ενώ πάνω από 150.000 χρήστες του διαδικτύου συγκινήθηκαν από την ιστορία του μικρού παιδιού. Πολλοί ευαισθητοποιήθηκαν από το γεγονός ότι η μητέρα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εργασία της και συγκεντρώθηκαν 50.000 δολάρια για τα έξοδα του.

ΠΗΓΗnews247.gr
Προηγούμενο άρθροΠροσλήψεις προσωπικού ασφαλείας στο Μουσείο Ακρόπολης
Επόμενο άρθροΜια Ηπειρώτισσα τρελαίνει το Μαϊάμι! (photos)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.