synentfxi-fx-news-anagnostoyΣτις 15 Ιουλίου 2015 η εκλεγμένη με τη «Δύναμη Πολιτών» Δημοτική σύμβουλος & Πρόεδρος της «Κοινωφελούς επιχείρησης» Αντωνία Αναγνώστου, αποχώρησε από την διοίκηση του Άρη Βασιλόπουλου, με δημόσια δήλωση ανεξαρτητοποίησής της.
Συγκεκριμένα η επιστολή της ανέφερε: «Σας γνωστοποιώ την ανεξαρτητοποίησή μου από την Δημοτική ομάδα της Δύναμης Πολιτών, στην οποία μετείχα ως συνεργαζόμενη, λόγω της αντίθεσής μου με την εν γένει λειτουργία της παράταξης και τον τρόπο αντιμετώπισης της διαφορετικής άποψης, καθώς και της διαφωνίας μου με τον Άρη Βασιλόπουλο σχετικά με την διχαστική στάση που ετήρησε στο πρόσφατο δημοψήφισμα που πολλοί θέλουν τώρα να ξεχάσουν. Του συνέστησα εγκαίρως να ενεργεί ως Δήμαρχος όλων των πολιτών και όχι ως τοπικός κυβερνητικός παράγοντας, κάτι που αγνόησε εκδηλώνοντας δογματισμό της πολιτικής του παιδείας και την μέθη της εξουσίας. Με αυτήν την Δημοτική Αρχή που δεν αντέχει τις άλλες απόψεις αδυνατώ να συνεχίσω να συμπορεύομαι. Μια αριστερά που λύνει προβλήματα με πολιτικό bullying δεν έχει μέλλον»

VASILIS-VETTOS-RGBΟ εκδότης της εφημερίδα μας Βασίλης Βέττος, μετά την «αιχμηρή» δήλωση της κυρίας Αναγνώστου και τη δημοσιότητα που πήρε η παραίτηση της, εξασφάλισε από την ανεξάρτητη –πλέον- δημοτική σύμβουλο την αποκλειστική συνέντευξη που ακολουθεί:

Picture1-Κυρία Αναγνώστου, στις 16 Ιουλίου 2015 αποχωρήσατε από τη διοίκηση του δήμου και τον δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο (Δύναμη Πολιτών), δηλώνοντας την ανεξαρτητοποίησή σας στο δημοτικό συμβούλιο και υποβάλλοντας την παραίτησή σας από τη θέση της προέδρου της «ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ» του δήμου. Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση;

Κύριε Βέττο, έχετε προφανώς διαβάσει την ΔΙΚΗ του Κάφκα, όπου το κύριο πρόσωπο (εγώ δηλαδή) κατηγορείται από το καθεστώς για όλα που κατά την άποψή τους πάνε στραβά; Εγώ κατάλαβα γρήγορα αλλά όχι έγκαιρα ότι με την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του Άρη Βασιλόπουλου, συνέβαλα ώστε να εκλεγεί για να μας διοικήσει ένα ακατάλληλο πολιτικό προσωπικό. Η Δημοτική Αρχή ενεργούσε αποκλειστικά κατ’ εντολήν της Κυβέρνησης μέχρι πρόσφατα που ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το Κυβερνών Κόμμα που τον στήριξε στις δημοτικές εκλογές, χωρίς να μας γνωστοποιεί και τον επόμενο σταθμό του, ως επαγγελματίας του κομματικού συστήματος. Όλα τα aek-maketaυπόλοιπα, δηλαδή η άσκηση της Διοίκησης, η καθαριότητα, το πράσινο, έρχονται για αυτόν δεύτερα και τρίτα. Ακόμα και στο καυτό θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, η τακτική που ακολούθησε υπήρξε παραπειστική και αλλοπρόσαλλη.
Ύστερα από αυτήν την διαπίστωση και μετά την ομαδική επίθεση που απροειδοποίητα δέχθηκα επειδή τους ζήτησα να σταθούν στο ύψος του θεσμού που υπηρετούν την περίοδο του άσκοπου δημοψηφίσματος, σεβόμενη την δημοκρατική μου παιδεία και την αξιοπρέπειά μου, το μόνο που μου έμενε να κάνω ήταν η αποχώρησή μου από την ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και η ανεξαρτητοποίησή μου.

-Όταν αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα με τη «Δύναμη Πολιτών» δεν γνωρίζατε ότι η δημοτική παράταξη ήταν κομματική (επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ);

Προεκλογικά και άλλοι συνδυασμοί μου ζήτησαν να ενταχθώ στο ψηφοδέλτιό τους. Ο σημερινός Δήμαρχος, με άλλο τότε πρόσωπο, γνωρίζοντας ότι δεν ανήκω στον κομματικό του χώρο, σχεδόν ικετεύοντας, μου υποσχέθηκε ότι θα εργασθεί για την δημοκρατική λειτουργία του Δήμου, την αποκατάσταση της ομαλότητας από τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, μακριά από κομματικούς εναγκαλισμούς.
Μετά από πολλή σκέψη και συμπλέουσα με την γενική επιθυμία για αλλαγή με νέους και άφθαρτους ανθρώπους, έδωσα τον αγώνα μου, ως συνεργαζόμενη, προσβλέποντας σε ένα καλύτερο μέλλον για την ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ. Τώρα αισθάνομαι βαθιά απογοήτευση και λυπάμαι για όσους με ψήφισαν, που συνέβαλαν σε μια κακή επιλογή. Πιστεύω πάντως ότι η σημερινή δημοτική αρχή θα είναι μια δυσάρεστη παρένθεση και εύχομαι η ζημιά που θα προκαλέσει να μην είναι μεγάλη, άλλωστε πρόκειται για Διοίκηση μιας χρήσεως.

-Θεωρείτε ότι ο δήμαρχος αλλά και η διοίκηση του, λειτουργούν με γνώμονα το συμφέρον τού δημότη ή το εκάστοτε κομματικό τους;

antonia-anagnostoy-teliki
Η ανεξάρτητη Δημοτική σύμβουλος, Αντωνία Αναγνώστου

Δεν ξέρω οι καιροί τι θα φέρουν, όλα αλλάζουν ταχύτατα στην ζωή μας, την προσωπική, την κοινωνική και την πολιτική. Μακάρι να επανέλθουμε σύντομα σε ομαλό τρόπο ζωής και ο καθένας να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο αυτά που θέλει και μπορεί. Για τους διοικούντες τον Δήμο, δεν ελπίζω να καταλάβουν γιατί ψηφίσθηκαν, ώστε να δώσουν έστω και λίγα από αυτά που περιμένει ο κόσμος.
Επιδίδονται σε μεγαλοστομίες δυσανάλογες με το έργο που παράγουν, ερασιτέχνες διαχειριστές, επαγγελματίες προπαγανδιστές. Προσωπικά και μετά από αυτά που είδα και κατάλαβα δεν είμαι καθόλου αισιόδοξη, αλλά έχω να πω και κάτι ακόμη. Όταν λείπει η πολιτική, πιάνει δουλειά η επικοινωνία.

-Υποσχεθήκαν πολλά στον Κοινωνικό Τομέα. Τι πιστεύετε ότι τελικά υλοποίησαν μέχρι σήμερα;

vasilopoylos
Ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος

Παρέλαβαν έτοιμο βρεφικό και παιδικούς σταθμούς από προηγούμενες διοικήσεις για τις ανάγκες των παιδιών του Δήμου. Ανίκανοι όμως να τον λειτουργήσουν, τον παρέδωσαν στο ΕΣΠΑ και σήμερα τα βρέφη των Δημοτών μένουν έξω και οι περισσότερες θέσεις καλύπτονται από παιδιά όλης της Αττικής. Στον υπό ανέγερση παιδικό σταθμό της οδού Οδυσσέως, στην Νέα Χαλκηδόνα, αφού απάλλαξαν από την όποια ευθύνη τον προηγούμενο εργολάβο που εγκατέλειψε το έργο, αποζημιώνοντάς τον και από πάνω, επαναδημοπράτησαν το υπολειπόμενο έργο με έκπτωση 62/100 και ήθελαν να του δώσουν και προκαταβολή. Το κατάλαβαν έγκαιρα και απέσυραν το θέμα από το δημοτικό συμβούλιο. Το γιαπί τώρα χάσκει με αβέβαιη την αποπεράτωσή του, αν η χρηματοδότηση δεν παραταθεί για το 2016… Η ζωή γενικά στον Δήμο, όπως και στον ΑΡΗ, με αραιή ατμόσφαιρα προκαλεί ασφυξία…

*Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στην έντυπη εφημερίδα Fx-news (Οκτωβρίου)

Προηγούμενο άρθροΔείτε τις -από φέτος- αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας
Επόμενο άρθρο“Προβλήματα στα σχολεία της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.