Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 - 6:50 πμ

“Δεν αποκλείω Κούρεμα Καταθέσεων”!

Υποστηρίξτε με ένα Like την σελίδα μας στο Facebook!

43564432Ως προαπαιτούμενο έθεσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Β. Ντομπρόβσκις, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, προκειμένου να προωθηθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να καταβληθεί στη συνέχεια η δόση των 2 δισ. ευρώ.

Ο κ. Ντομπρόβσκις εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την αποπομπή της πρώην γενικού γραμματέως δημοσίων εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου και επέμεινε ότι ο συγκεκριμένος θεσμός πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητος, ενώ απέφυγε να δώσει κάποια ημερομηνία σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Για την ελληνική κυβέρνηση είπε ότι υπάρχει βελτίωση του κλίματος μεταξύ Ελλάδας και εταίρων.

Αίσθηση προκαλεί η απάντησή του στην ερώτηση για το τι πρόκειται να συμβεί σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση έως τα τέλη του 2015. Ο κ. Ντομπρόβσκις άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, χωρίς να απορρίψει ακόμα και το ενδεχόμενο ενός bail in.

Μιλώντας στο Mega, επανέλαβε ότι “δεν θα εκταμιευτούν τα 2 δισ. ευρώ αν δεν ολοκληρωθούν όλα τα προαπαιτούμενα”, για να προσθέσει ότι πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και μετά θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο ίδιος εξέφρασε μεγάλη δυσαρέσκεια για την αποπομπή Σαββαΐδου και ζήτησε διεθνή διαγωνισμό για την επιλογή του αντικαταστάτη της.