“Ο πατέρας του μικρού Αϊλάν ήταν ο διακινητής…”

0

43214234Σφίξιμο στο στομάχι προκαλεί η μαρτυρία γυναίκας ότι ο πατέρας του μικρού προσφυγόπουλου Αϊλάν, που η φωτογραφία του άψυχου κορμιού του στα παράλια της Τουρκίας προκάλεσε παγκόσμια θλίψη, ήταν ο διακινητής και μάλιστα οδηγούσε ο ίδιος το σκάφος.

Σύμφωνα με τη γυναίκα που επέβαινε στο σκάφος και έχασε κι εκείνη δύο παιδιά, υπαίτιος είναι ο ίδιος ο πατέρας του 3χρονου παιδιού.

«Εκείνος ήταν ο διακινητής. Εκείνος οδηγούσε το πλοιάριο», δήλωσε σε αυστραλιανό δίκτυο η Ζαινάμπ Αμπάς, ανατρέποντας έτσι τους ισχυρισμούς του Κουρντί, που είχε αναφέρει πως ο Τούρκος οδηγός τους εγκατέλειψε πέφτοντας στο νερό και ανέλαβε ο ίδιος το σκάφος.

Η αλήθεια απέχει κατά πολύ από την δραματική περιγραφή που έδωσε ο πατέρας, πρόσθεσε με τρεμάμενη φωνή η γυναίκα.

Όπως εξήγησε στο Channel 10, ο Κουρντί είχε επιταχύνει παρά την παράκλησή της να ελαττώσει ταχύτητα γιατί φοβόταν.

Επισήμανε ότι τη στιγμή που όλοι οι επιβαίνοντες βρέθηκαν στο νερό ο Κουρντί την παρακάλεσε λέγοντας: «Σε παρακαλώ μη με καταγγείλεις».

Οι καταγγελίες αναπαράγονται από έγκυρες διεθνείς ενημερωτικές ιστοσελίδες όπως μεταξύ άλλων ο Telegraph, η Sudney Morning Herald, το Sky news, η De Standaard…

Η τραγική μητέρα δήλωσε πως συνάντησε τον πατέρα του Αϊλάν και έναν ακόμα άνδρα σε ένα καφενείο όπου τους έδωσε 10.000 δολάρια για να μεταφερθεί η ίδια και η οικογένειά της στην Τουρκία.

«Ο άλλος άνδρας μου είπε: “Πρέπει να μας δώσεις τα λεφτά και όταν θα φτάσετε με ασφάλεια στην Αλικαρνασσό, θα με καλέσεις και θα μου πεις ότι φτάσατε με ασφάλεια”», συμπλήρωσε η γυναίκα.

Σημείωσε ότι ο άνδρας τη διαβεβαίωσε πως το πλοιάριο ήταν ασφαλές επικαλούμενος ότι ο καπετάνιος, δηλαδή ο Κουρντί «θα φέρει μαζί του τα δύο παιδιά και τη γυναίκα του».

Η Αμπάς κατήγγειλε ότι το πλοιάριο ήταν υπεράριθμο και πως δεν υπήρχαν αρκετά σωσίβια για όλους εξηγώντας ότι η ίδια, ο σύζυγός της και μία κόρη της κρατήθηκαν από ένα σωσίβιο στην επιφάνεια της θάλασσας, σε αντίθεση με τα δύο άλλα παιδιά της που χάθηκαν.

«Ούρλιαζα, φώναζα τα παιδιά μου αλλά δε μου απαντούσε κανείς. Ήταν η ζωή μου. Τώρα δεν έχω πια ζωή. Δε μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη», είπε ζητώντας από την αυστραλιανή κυβέρνηση να της παράσχει άσυλο, ώστε να ξεφύγει από το Ισλαμικό Κράτος.

Σε άλλες δηλώσεις της στον αραβόφωνο τηλεοπτικό σταθμό Eufrate η απελπισμένη γυναίκα τόνισε πως ο διεθνής Τύπος χαρακτήρισε τον πατέρα του Αϊλάν «ήρωα» και «θύμα», αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Προηγούμενο άρθροΠροβολή ταινίας στη Στρούγκα: “Blue Velvet”
Επόμενο άρθροΤρόμος για ζευγαράκι – Ληστές “έσπασαν” το αυτοκίνητο και τους “έγδυσαν”!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.