“Λαική Ενότητα”: Όλες οι λεπτομέρειες για το νέο κόμμα Λαφαζάνη!

0

4321“Λαϊκή Ενότητα” είναι η ονομασία του πολιτικού φορέα της Πλατφόρμας, που έχει αρχηγό και πρόεδρό του τον κ. Λαφαζάνη και κοινοβουλευτική δύναμη 25 βουλευτών, που κατέθεσαν δήλωση ανεξαρτητοποίησης, σχηματίζοντας την τρίτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα, που ταυτόχρονα τους καθιστά ρυθμιστές και των διερευνητικών εντολών.

5432Γραμματέας της ΚΟ ο Λεουτσάκος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Στρατούλης

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, όρισε γραμματέα της Κ.Ο τον Στάθη Λεουτσάκο, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Δημήτρη Στρατούλη και εκπρόσωπο Τύπου τον Κώστα Ήσυχο.

Αναπληρωτές εκπρόσωποι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ορίστηκαν οι κ. Στρατούλης Δημήτρης και Πετράκος Αθανάσιος προκειμένου να αναπληρώνουν ο καθένας χωριστά σε περιπτώσεις κωλύματος ή απουσίας του Προέδρου.

Εν τω μεταξύ, όπως γνωστοποίησε ο κ. Στρατούλης στους δημοσιογράφους, στις 13:30 θα δοθεί στην αίθουσα 151 της Βουλής η συνέντευξη Τύπου του κ. Λαφαζάνη.

Ποιοι απαρτίζουν το νέο φορέα

Η ρήξη των λαφαζανικών με το ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα αποτελεί πλέον γεγονός και οι της Αριστερής Πλατφόρμας, μέσω της “Λαϊκής Ενότητας” στοχεύουν να εκφράσουν, κατά τις δηλώσεις τους, τις δυνάμεις του “όχι” του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου στις πρόωρες εκλογές.

Οι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας είναι οι: Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ευαγγελία Αμανατίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Κώστας Δελημήτρος, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ζήσης Ζάννας, Γιάννης Ζερδελής, Κώστας Ήσυχος, Ηλίας Ιωαννίδης, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Βασίλης Κυριακάκης, Αγλαΐα Κυρίτση, Θωμάς Κώτσιος, Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Λεουτσάκος, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Πετράκος, Στέφανος Σαμοΐλης, Θανάσης Σκούμας, Γιάννης Σταθάς, Δημήτρης Στρατούλης, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Ελένη Ψαρρέα.

Ενα βήμα πριν από τη συμμετοχή τους στο νέο κόμμα Λαφαζάνη βρίσκονται ακόμη τέσσερις βουλευτές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στα επόμενα λεπτά θα καταθέσουν δήλωση ανεξαρτητοποίησης και ένταξής τους στην ΚΟ της Λαϊκής Ενότητας. Πρόκειται για τους Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρη Κοδέλα, Ελένη Σωτηρίου και Βασίλη Χατζηλάμπρου.

Παρά το γεγονός ότι ήδη από χθες το βράδυ οι λαφαζανικοί είχαν απευθύνει έμμεσο αλλά σαφέστατο κάλεσμα στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, προς το παρόν οι δυο τους επέλεξαν να μη βρίσκονται στην πρώτη ομάδα των βουλευτών, που σχημάτισαν το νέο πολιτικό φορέα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η κ. Κωνσταντοπούλου βρίσκεται ένα βήμα πριν τη συμμετοχή της στη “Λαϊκή Ενότητα”, σε αντίθεση με τον κ. Βαρουφάκη, που δε φαίνεται (τουλάχιστον μέχρι τώρα) πρόθυμος να ακολουθήσει το εγχείρημα της Πλατφόρμας. Παράλληλα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η συνάντηση που θα έχει ο κ. Λαφαζάνης με τον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού, Αλέκο Αλαβάνο. Θιασώτες και οι δύο της επιστροφής στη δραχμή και με τον κ. Αλαβάνο να έχει ήδη στείλει μήνυμα για κοινή συμπόρευση, δεν αποκλείεται “Λαϊκή Ενότητα” και “Σχέδιο Β” να ενωθούν…σε σάρκα μία και να κατέβουν με κοινό ψηφοδέλτιο στις προσεχείς εκλογές, επιδιώκοντας να εκφράσουν τους…δραχμιστές.

Οι τελικές αποφάσεις τους επικεφαλής, πλέον, της “Λαϊκής Ενότητας”, Παναγιώτη Λαφαζάνη ελήφθησαν μετά απο δύο συσκέψεις, που πραγματοποίησαν τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, πριν αλλά και μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με το οποίο ανακοίνωσε την παραίτηση της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μία πρώτη γεύση των προθέσεων των λαφαζανικών είχε δώσει ο βουλευτής, Δημήτρης Στρατούλης. “Είναι σαφές ότι οι δυνάμεις του “όχι” του δημοψηφίσματος θα βρουν τρόπο να εκφραστούν πολιτικά μέσα από ένα μεγάλο αντιμνημονιακό μέτωπο, που θα έχει στόχο την ακύρωση και των τριών μνημονίων και την αντικατάστασή τους από μία αναπτυξιακή πολιτική. Εφόσον προαναγγελθούν εκλογές, είναι σαφές ότι οι δυνάμεις του “όχι” θα βρουν τρόπο να εκφραστούν σε αυτές. Σε μεγάλα τμήματα της Αριστεράς και του λαού έχει διαμορφωθεί μία ισχυρή συνείδηση ότι το “όχι” δεν έχει ηττηθεί και θα νικήσει. Εφόσον γίνουν εκλογές και εκφραστεί αυτό το μέτωπο, σε αυτό θα συμμετέχουν όσο το δυνατόν ευρύτερες δυνάμεις”, είχε σημειώσει ο στενός συνεργάτης του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας με αντιμνημονιακές δυνάμεις και βουλευτές. Ακολούθησε το επίσημο σχόλιο της Πλατφόρμας για το διαγγέλμα του πρωθυπουργού, το οποίο, ουσιαστικά, έδειχνε ότι η ίδρυση νέου πολίτικού φορέα είναι θέμα ωρών. “Η Αριστερή Πλατφόρμα πιστή στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπής στο “ΟΧΙ” του ελληνικού λαού, σηκώνει σήμερα ψηλά τη σημαία του αγώνα για τη διέξοδο από την κρίση, την παραγωγική ανασυγκρότηση και πρόοδο της χώρας. Η Αριστερή Πλατφόρμα θα συμβάλλει άμεσα στη συγκρότηση ενός πλατιού, αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου που θα κατέλθει αποφασιστικά στις εκλογές για να επιβάλλει την ακύρωση όλων των μνημονίων. Να προωθήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Να υπερασπίσει το αγωνιστικό “ΟΧΙ” του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα. Να ακυρώσει τη λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της Ελλάδας. Να βάλει τη χώρα σε ένα καινούργιο δρόμο εθνικής ανεξαρτησίας, κυριαρχίας, διεξόδου, ανόρθωσης και νέας προοδευτικής πορείας”, σημείωσε η Πλατφόρμα.

Νωρίς σήμερα το πρωί, σε άρθρο της, η ιστοσελίδα Iskra, που απηχεί τις απόψεις των λαφαζανικών, αναφέρθηκε στους στόχους του διαγγέλματος του κ. Τσίπρα. Το άρθρο, που υπογράφεται από το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Κουβελάκη, έκανε λόγο για δύο στόχους: Ο πρώτος είναι να βάλει ταφόπετρα στον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ και στις αντιμνημονιακές προσδοκίες του λαού και ο δεύτερος η Αριστερή Πλατφόρμα. “Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ξεφορτωθεί τον “παλιό” αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ και να φτιάξει ένα νέο δικό του μόρφωμα. Δεν μπορεί, όμως, να ξεφορτωθεί την “Αριστερή Πλατφόρμα” η οποία παραμένει η μόνη αντιμνημονιακή δύναμη με σαφή και εφαρμόσιμη εναλλακτική ριζοσπαστική πρόταση, η οποία έχει αρχή, μέση και τέλος, ενάντια στο σύνολο του πολιτικού κατεστημένου. Η “Αριστερή Πλατφόρμα” θα συμβάλλει άμεσα και αποφασιστικά στη διαμόρφωση ενός μεγάλου αντιμνημονιακού, πατριωτικού, προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου που θα δώσει ισχυρό παρόν στις εκλογές για να συνεχιστεί μέχρι τη νίκη το περήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού”, ανέφερε ο συντάκτης του άρθρου.

ΠΗΓΗcapital.gr
Προηγούμενο άρθροΑνακοινώσεις τους Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας
Επόμενο άρθρο“Γήπεδο ΑΕΚ – άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.