«Στο Ν. Ηράκλειο η έδρα της ΑΕΚ»!

0

aek-hantball-nikh-diomhdhΟ γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Χάντμπολ Ελλάδα και Γενικός Αρχηγός της ΑΕΚ μίλησε για όλα τα θέματα που απασχολούν το άθλημα, με βάση στις αλλαγές που έγιναν πριν λίγο καιρό στην Α1 χάντμπολ.

Παράλληλα, αποκάλυψε την έδρα που θα χρησιμοποιήσει φέτος η ΑΕΚ, που θα είναι στο Νέο Ηράκλειο, αλλά και την ανανέωση της συνεργασίας με τον Παναγιώτη Νικολαΐδη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Σταματιάδης στους Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου και Αλεξάνδρα Αξενίδου:

Για την κλήρωση του πρωταθλήματος: «Κάποια στιγμή πρέπει να λειτουργείς κόντρα στους καιρούς. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Εμείς αποφασίσαμε να βγούμε λίγο επιθετικά και να δούμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε την εικόνα του προϊόντος που έχουμε. Αποφασίσαμε να αλλάξουμε το λογότυπο, που ήταν θεσμός για την ομοσπονδία. Σ΄ αυτό ζητήσαμε και τη βοήθεια του κόσμου, που είχε μεγάλη συμμετοχή. Αλλάξαμε το όνομα του πρωταθλήματος, το κάναμε Handball Premier και πάλι ζητήθηκε απ’ τον κόσμο γνώμη για το λογότυπο».

Για τον λόγο που απευθύνθηκαν στον κόσμο για τα λογότυπα: «Το χάντμπολ είναι λαϊκό άθλημα. Δεν είμαστε οι 15 που θα αποφασίσουμε την καλύτερη πρόταση. Ανοιχτήκαμε στον κόσμο, που ενδιαφέρεται και στηρίζει το άθλημα. Γι’ αυτό πιστεύω ότι είχε ενδιαφέρον».

Για το αν προλαβαίνουν να εφαρμοστούν οι αλλαγές που αποφασίστηκαν στη Γ.Σ: «Αυτό το νόημα είχαν οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης. Τα σωματεία ενέκριναν τις αλλαγές. Δεν θα είναι εύκολο, θα είναι αρκετά σημαντικές, που δεν ξέρω πόσο εύκολα θα απορροφηθούν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Εμείς είμαστε στη διάθεση των σωματείων να βοηθήσουμε όπου μπορούμε. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν προβλήματα πάντως. Ίσα ίσα έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται ήδη κάποια πράγματα».

Για τις αλλαγές στο σύστημα του πρωταθλήματος: «Το σύστημα ενός πρωταθλήματος δεν είναι θέμα μόνο για την ΟΧΕ, είναι θέμα που συζητείται σε όλα τα ομαδικά αθλήματα σε όλο τον κόσμο. Η αλλαγή του δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν έχει επιτυχία το προηγούμενο, αλλά ότι έπρεπε να διορθωθούν κάποια πράγματα. Σκεφτήκαμε τη γνώμη των ομοσπονδιακών τεχνικών, που λένε πως όλες οι ομάδες πρέπει να δίνουν περισσότερα παιχνίδια. Κάποιες ομάδες τελείωναν πολύ νωρίς κι αυτό επηρεάζει τις Εθνικές. Δεν λέω ότι θα είναι σίγουρα καλό, φανταζόμαστε πως θα είναι καλύτερο απ’ το προηγούμενο και θα δούμε».

Για το περσινό πρωτάθλημα: «Από ενδιαφέρον ήταν σίγουρα θετικό το πρόσημο. Είχε σημαντικά παιχνίδια, αγωνία και δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη κατάληξη από έναν τελικό πρωταθλήματος που κρίνεται στα πέναλτι, σε ένα τέτοιο γήπεδο».

Για το αν στέφθηκε δίκαια πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ: «Το αποτέλεσμα αυτό λέει. Δεν υπάρχει δίκαιο και άδικο στον αθλητισμό».

Για τον Διομήδη και τις ανακοινώσεις που βγήκαν: «Ας περιμένουμε λιγάκι. Δεν έχουν ξεκινήσει καν οι προετοιμασίες των ομάδων. Απομένουν δύο μήνες ακόμα. Πάντα αλλάζουν τα πράγματα».

Για την απελευθέρωση του ορίου ηλικίας των αθλητών: «Πρέπει να συμβαδίζουμε με το τι επιτάσσει η καινούρια εποχή. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε δύσκολη κατάσταση γενικότερα σαν χώρα. Ιδιαίτερα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Πώς μπορείς να τονώσεις την αγορά του αθλήματος; Όταν έχεις τη δυνατότητα να βγουν περισσότεροι αθλητές ελεύθερα στην αγορά και ιδιαίτερα Έλληνες. Επειδή το άθλημα είναι ερασιτεχνικό, πολλοί αθλητές αποσύρονται. Για να τους κρατήσουμε στο άθλημα πρέπει να τους δημιουργήσουμε συνθήκες άνεσης. Σ’ αυτό συμπεριλαμβάνεται και η δεύτερη μεταγραφική περίοδος. Υπήρχε πλεονέκτημα στην απόκτηση των ξένων αθλητών και αυτό έπρεπε να διορθωθεί. Σαφώς, τα βασικό είναι η ασφάλιση. Υπάρχουν διάφορα φαινόμενα, γίνονται καταγγελίες, αλλά κάτι τέτοιο γίνεται και λόγος να αποσυρθεί κάποιος απ’ το άθλημα. Είναι ένα από τα πράγματα που μπορείς να προσφέρεις σε έναν αθλητή. Δεν μπορείς να δώσεις λεφτά, αλλά μπορείς να του φτιάξεις τις κατάλληλες συνθήκες για να αγωνίζεται».

Για την οικονομική κατάσταση της ΟΧΕ: «Να πούμε ότι τα οικονομικά είναι ανθηρά θα είχε μεγάλη δόση χιούμορ. Όμως η ομοσπονδία είναι πολύ νοικοκυρεμένη, πολύ προσεγμένη στο οικονομικό κομμάτι και από προηγούμενες διοικήσεις. Οι μειώσεις είναι πάρα πολύ μεγάλες στον τακτικό προϋπολογισμό. Όταν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα στη χώρα δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε καλά».

Για το πρόβλημα που είχε προκύψει πέρυσι με την έδρα της ΑΕΚ: «Το περσινό φαινόμενο δημιουργήθηκε γιατί άργησε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το τμήμα και το γηπεδικό πήγε πίσω. Φέτος με τη δήλωση συμμετοχής των σωματείων έχει δηλωθεί έδρα. Το ίδιο έχει κάνει και η ΑΕΚ. Έχει δηλώσει το γήπεδο του Ηρακλείου. Στην ομοσπονδία είμαστε σε συνεργασία με τον κύριο Συναδινό, ο οποίος δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τον κύριο Κοντονή, με στόχο να βρει το χάντμπολ σπίτι στην Αττική. Δεν γίνεται να μην υπάρχει ένα γήπεδο χάντμπολ, ακόμα και για την Εθνική. Με τις πολιτικές εξελίξεις πήγαν πίσω οι συζητήσεις».

Για τους Γιώργο Μαστορογιάννης και τον Αλέξη Αλβανό που δεν συμφώνησαν με την ΑΕΚ: «Και οι δύο ήταν βασικοί στόχοι και οι προτάσεις που τους έγιναν -ιδιαίτερα στον Αλέξη- ήταν εξωπραγματική. Από κει και πέρα, η μετακίνηση ενός αθλητής δεν έχει να κάνει μόνο με το οικονομικό, αλλά και με αποφάσεις ζωής. Ο Αλβανός έχει φτιάξει τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη, ήταν εξ ορισμού δύσκολο. Ο Μαστρογιαννης παντρεύτηκε και η επιλογή του έχει να κάνει με το που θα συνεχίσει την ζωή του. Οι άτυχοι ήμασταν εμείς. Δεν ανησυχώ, όχι επειδή μπορούν να αντικατασταθούν, αλλά η ΑΕΚ λειτουργεί με συγκεκριμένο τρόπο. Ήδη έκλεισε ο Παναγιώτης ο Νικολαΐδης».

Για την βοήθεια του Μάκη Αγγελόπουλου: «Πολλές φορές κάνεις μια υπέρβαση για συγκεκριμένους λόγους. Δεν τα δίνεις παντού. Ο Μάκης Αγγελόπουλος είχε βοηθήσει και πέρυσι, δίνοντας ένα σεβαστό ποσό. Βοηθάει πάντα. Είπε ότι θα βοηθήσει και πιστεύω ότι θα το κάνει. Πρέπει να περιμένουμε πράγματα».

Για τα ονόματα που παίζουν στη μεταγραφική περίοδο: «Ονόματα πάντα υπάρχουν. Δεν μου αρέσει να συζητάω πράγματα που δεν έχουν οριστικοποιηθεί».

Για τα πρόσωπα που στήριξαν πέρυσι στην ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ πάντα θα υπάρχει. Τα πρόσωπα έχουν σχετική σημασία, αλλά όχι τη μόνη. Ο Τσαούσης, ο Παπαδόπουλος, ο Καφφάτος και ο Μπακαούκας είναι περιουσιακό στοιχείο της ομάδας εντός και εκτός γηπέδου. Ο Χριστόφορος είναι ο μόνος που παίζει ακόμα. Οι άλλοι έχουν ανοιχτή πρόσκληση από μας – θα το συζητήσουμε τις επόμενες μέρες- για να αξιοποιηθούν από όποιο πόστο θα ήθελαν να βοηθήσουν τον σύλλογο. Θα γίνει οπωσδήποτε μια τιμητική διαδικασία και τους τρεις. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι άλλοι αθλητές θα φορούν τα νούμερά τους στο μέλλον».

Για το αν πιστεύει ότι η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη απ’ την περσινή: «Το αγωνιστικό δεν με απασχόλησε ποτέ στην ΑΕΚ. Είναι η δομή της ομάδα ς τέτοια, αλλά και το τεχνικό τιμ. Ο Αρβανίτης και ο ΑΛεπουδέας ό,τι αθλητές κι αν έχουν στην διάθεσή τους θα τους κάνουν να πρωταγωνιστούν. Οπότε δεν ανησυχώ ότι δεν θα πρωταγωνιστήσει η ομάδα».

Για το αν υπάρχουν ακόμα τα προβλήματα: «Τα περσινά γεγονότα ήταν περισσότερο μια διαδικασία εσωτερικών προβλημάτων που είχαμε, σε σχέση με πρόσωπα. Αυτά στην ΑΕΚ είναι συνηθισμένα. Είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα αυτή τη στιγμή. Η διοίκηση δείχνει ότι οικονομικά θα πάμε πολύ καλύτερα. Δεν ήμασταν τόσο άσχημα πέρυσι. Η χρονιά δεν έχει κλείσει άσχημα, άλλες ομάδες είχαν μεγαλύτερα προβλήματα, αλλά δεν μετράει τόσο πολύ επικοινωνιακά το όνομά τους, όσο της ΑΕΚ».

Για το αν περιμένει να γίνει πιο δύσκολο πρωτάθλημα: «Νομίζω πως θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Αυτό είναι ευχάριστο, όλες οι ομάδες έχουν βρει τρόπο να ενισχύονται. Έχει ανοίξει η αγορά και υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης. Υπάρχει καλύτερη διασπορά. Είμαστε πολύ νωρίς στο μεταγραφικό παζάρι όμως. Μπορεί να φαίνεται ότι οι ημερομηνίες τελειώνουν, όμως οι πιο σοβαρές κινήσεις γίνονται τις τελευταίες μέρες. Οι μεταγραφές είναι αγώνες αντοχής, όχι αγώνες ταχύτητας».

Για το αν υπάρχει στόχος για ξένο πρωτοκλασάτο παίχτη: «Αυτό είναι δεδομένο, θα πάρουμε έναν ξένο πρωτοκλασάτο, σε όποια θέση αποφασιστεί. Βέβαια, οι μεταγραφές δεν λειτουργούν ακριβώς έτσι. Το πρωτοκλασάτος-δευτεροκλασάτος είναι πολύ σχετικό. Υπήρχαν αθλητές που δεν ήταν, αλλά έγιναν. Ναι μεν, θα αποκτηθούν πρωτοκλασάτοι, αλλά και αθλητές που θα δουλέψουν για να γίνουν. Και στην ΑΕΚ θα γίνουν. Βέβαια, όλα είναι θέμα επιλογής του προπονητή, αλλά από τις κινήσεις που βλέπω αυτό γίνονται».

Για το δέσιμο που υπάρχει στην ΑΕΚ: «Φανταστείτε ότι έχουμε έντεκα χρόνια τον ίδιο προπονητή. Τα ίδια πρόσωπα συνυπάρχουν αρκετά χρόνια. Υπάρχουν αθλητές που αναδείχτηκαν απ’ την ομάδα. Δέθηκε το τμήμα με τον κόσμο, γιατί δεν ήταν επαγγελματίες. Δεν υπάρχει αυτό το δέσιμο. Ο ένας δίνει δύναμη στον άλλο. Δεν είναι εύκολο να γίνει αυτό σε μια ομάδα. Νέα παιδιά που έρχονται, ακολουθούν τους ίδιους ρυθμούς, αλλιώς τους αποβάλλει το σύνολο. Το τμήμα χάντμπολ της ΑΕΚ πολλές φορές έχει ξεφτιλίσει πράγματα που γίνονται για συγκεκριμένους λόγους. Μπορεί να παίξουμε χωρίς προπονητή, χωρίς γήπεδο να κάνουμε προπόνηση, κάποιες χρονιές παίζαμε μπόουλινγκ αντί για να κάνουμε προπόνηση και νικούσαμε τα παιχνίδια».

Για το αν περάσει ένα χρόνο χωρίς προβλήματα η ΑΕΚ: «Δεν γίνεται να υπάρξει χρονιά χωρίς προβλήματα. Η δυσκολία μας θρέφει. Το ίδιο συμβαίνει και στις υποδομές. Τα ίδια τραβούν η Ράνια και ο Γιώργος που ασχολούνται».

Για το αν η ΑΕΚ βγάζει παίκτες: «Η ομάδα είναι πρόσφυγας από τότε που γεννήθηκε. Πολλές φορές είναι πρόσφυγας στον τόπο της. Από τότε που γκρεμίστηκε το γήπεδο, έχουν φύγει πολλά χρήματα για να βρεθούν γήπεδα για τα τμήματα, ακόμα και στην περιοχή μας. Δεν είναι εύκολο με αυτές τις συνθήκες να προωθήσεις τις υποδομές. Πρώτα φτιάχνεις το γηπεδικό σου και μετά εμβαθύνεις σ’ αυτό. Δεν κάνει κάτι η ΑΕΚ επίτηδες. Όταν δεν υπάρχει γήπεδο για την πρώτη ομάδα, δεν μπορείς να πεις ότι έχουμε γηπεδάρα στον ερασιτέχνη».

Προηγούμενο άρθροΚινητή τηλεφωνία από το… Πακιστάν στους δρόμους της Αθήνας
Επόμενο άρθροΒρέθηκε η δεύτερη Γη από τη NASA;;;
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.