Ξεκίνησε το ΜΠΡΑ-ΝΤΕ-ΦΕΡ για την Ελλάδα!

0

57555Τη σκληρή στάση που πρόκειται να τηρήσει στη Σύνοδο Κορυφής προεξόφλησε η καγκελάριος Μέρκελ, κάνοντας λόγο για σκληρές διαπραγματεύσεις. Ο πρόεδρος Ολάντ εμφανίστηκε υποστηρικτικός για την Ελλάδα, ενώ ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε τη διάθεση του να βρει λύση ακόμα και την τελευταία στιγμή.

Η Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι “έχει χαθεί η εμπιστοσύνη, γι’ αυτό σήμερα θα έχουμε δύσκολες, σκληρές διαπραγματεύσεις. Από όσο ξέρω το Eurogroup δεν είναι σε θέση να μας δώσει ένα και μοναδικό έγγραφο. Πρέπει να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι τα πλεονεκτήματα θα είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την ευρωζώνη.”.

Από την πλευρά του ο Φρανσουά Ολάντ διαμήνυσε ότι η Γαλλία είναι αποφασισμένη να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.

“Το διακύβευμα είναι δούμε κατά πόσο η Ελλάδα θα είναι και αύριο στην Ευρωζώνη. Πρέπει να σηματοδοτήσουμε ποιο είναι το συμφέρον της Ευρώπης. Η Γαλλία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για συμφωνία. Δεν υπάρχει προσωρινό Grexit. Υπάρχει η Ελλάδα εντός Ευρωζωνης ή εκτός. Αλλά τότε θα είναι μια Ευρώπη που δεν προοδεύει πλέον. Η Ελλάδα έχει ήδη καταβάλει προσπάθειες. Πρέπει να αποδείξει ότι είναι ικανή να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις ταχύτατα”.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τόνισε ότι “θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση μέχρι την τελευταία στιγμή”.

Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς τόνισε: Πρέπει να υπάρχει ένα συμπέρασμα. Δεν είναι απλώς μια συμφωνία αλλά το εάν θα υπάρχει η Ευρώπη με τη συνεκτική μορφή που την ξέρουμε. Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα και μια πολύ σημαντική ημερομηνία. Θα πρέπει να φτάσουμε σε μια εποικοδομητική λύση για όλους.

Προηγούμενο άρθροΑστροναύτης ανέβασε φωτογραφία της Αθήνας από το διάστημα για… Καλή επιτυχία!!!
Επόμενο άρθροΔείτε το προσχέδιο συμφωνίας με όρους-“φωτιά” για χρηματοδότηση έως €86 δισ.
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.