Νέες προκλήσεις των Τούρκων… σε μέρες “πονηρές”!

1

6543Η Τουρκία συνεχίζει μεθοδικά τις προκλήσεις που έχουν ξεκινήσει από χθες με αφορμή την επιχείρηση έρευνας -διάσωσης κοντά στο Αγαθονήσι.

Όπως ανακοινώνεται από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, αεροσκάφος τύπου CN-235 της τουρκικής ακτοφυλακής πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν ν. Κουνελονήσι και ν. Αγαθονήσι την 09:27 και 09:28 αντίστοιχα, στα 1700 πόδια.

Το ανωτέρω αεροσκάφος αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική. Η επανάληψη της συγκεκριμένης πρακτικής από την πλευρά της Τουρκίας δεν μπορεί παρά να προβληματίζει τους Έλληνες επιτελείς.

Το ζητούμενο είναι εάν τα συγκεκριμένα σημεία μπορούν να αποτελέσουν το επίκεντρο επεισοδίου (μπορούν για πολύ συγκεκριμένους λόγους…) ή με την εστίαση της προσοχής της ελληνικής πλευράς εκεί, η Τουρκία επιχειρεί αν συγκαλύψει τον πραγματικό της στόχο.

Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί μη φιλική ενέργεια από την πλευρά μιας χώρας που εκμεταλλεύεται τη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα για να βυσσοδομήσει. Και συμπεριφορές σαν κι αυτές, έχουν μακροπρόθεσμα εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες.

Πριν από λίγο επίσης, ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής ΑΒ-412, πραγματοποίησε υπερπτήσεις άνωθεν της ν. Κουνελονήσι την 10:12 στα 400 πόδια και 10:24 στα 500 πόδια, αντίστοιχα.

Προηγούμενο άρθροΤο κινεζικό κραχ τρομάζει…
Επόμενο άρθρο“Αθλητική Ένωση Χαλκηδόνος 1930”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.