Νέα Φιλαδέλφεια: Τηλεοπτικό Ρεπορτάζ του Fx με 4 επικίνδυνα “Στέκια” για τα παιδιά μας!

"Θα Ακούσει ΚΑΝΕΙΣ";;;

0

Όσοι είναι τακτικοί αναγνώστες τόσο της έντυπης μηνιαίας εφημερίδας μας, όσο και της καθημερινής 24ωρης ηλεκτρονικής του Fx-news, γνωρίζουν πολύ καλά την φιλοσοφία των ανθρώπων που ασχολούνται καθημερινά με το συγκεκριμένο τοπικό μέσο. Φιλοσοφία που έχει να κάνει με την καθημερινότητα του δημότη, τα μεγάλα του προβλήματα και φυσικά τα παιδιά του, τα παιδιά μας…”

Αναδημοσίευση Βίντεο-Ρεπορτάζ Fx-news.gr 24/04/2015 & έντυπης εφημερίδας Fx-news τεύχος Απριλίου

Το τελευταίο διάστημα οι άνθρωποι του Fx έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη «εκστρατεία» πληροφόρησης, ανάδειξης και κινητοποίησης για το μεγάλο θέμα των εγκαταλελειμμένων χώρων της πόλης μας. Χώροι, οι οποίοι έχουν γίνει μοδάτα «στέκια» κάποιων παιδιών της πόλης μας. Μαθητές Λυκείου, Γυμνασίου, ακόμα και Δημοτικού(!), επισκέπτονται τα συγκεκριμένα «στέκια»!!! Στο Τηλεοπτικό Ρεπορτάζ της ομάδας του Fx που ακολουθεί, “καταγράψαμε” τέσσερις επικίνδυνους εγκαταλελειμμένους χώρους της Νέας Φιλαδέλφειας:

«Στέκι» Νο1: Μάβα – Renault Οδός Θεσσαλονίκης 10ο χλμ Αθηνών – Λαμίας

Η κορωνίδα όλων. Για εμάς προσωπικά, αλλά και για τους κατοίκους της περιοχής το συγκεκριμένο κτήριο αποτελεί μια γροθιά στο στομάχι τα τελευταία χρόνια. Το κτίριο έχοντας δεχτεί πολλές φορές το γνωστό «πλιάτσικο» από τους γνωστούς «εμπόρους» σκραπ (παλιοσίδερα), είναι μια «θανατηφόρα» παγίδα με επικίνδυνα και σπασμένα αντικείμενα, ακάλυπτους υπονόμους και υπόγεια, μιας και λείπουν οι προστατευτικές μεταλλικές σχάρες από παντού. Και ας μην αναφερθούμε εκτενέστερα στην σαβούρα, στα ανθρώπινα αλλά και χημικά απόβλητα που υπάρχουν. Χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής, είναι μία τεράστια υγειονομική βόμβα για την πόλη μας. Επίσης, κατά την διάρκεια της επιτόπιας έρευνας που έγινε στην Μάβα και με έντονο το συναίσθημα της κοινωνικής ευθύνης που όλοι πρέπει να δείξουμε απέναντι σε αυτούς τους εξαρτημένους συνανθρώπους μας, εντοπίσαμε ένα σωρό ενδείξεις της χρήσης ναρκωτικών ουσιών που γίνεται. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες αλλά δεν αποτελεί σκοπό μας να στοχοποιήσουμε τους μάλλον δυστυχισμένους ανθρώπους που συχνάζουν εκεί. Ούτε αποτελεί σκοπό μας να κάνουμε κήρυγμα ή να ηθικολογήσουμε στην πλάτη τους. Το μόνο που θέλουμε είναι να αναδείξουμε στους γονείς και στους αρμοδίους (Αστυνομία, Δήμος, Υπουργεία κλπ) τον τεράστιο κίνδυνο που διατρέχουν τα παιδιά μας, καθώς το κτίριο της Μάβα βρίσκεται ακριβώς απέναντι από ένα μεγάλο συγκρότημα σχολείων και τα παιδιά το αντιλαμβάνονται ως μία ενδιαφέρουσα εξόρμηση για παιχνίδι, περιπέτεια και ζωγραφική (Graffity)…

«Στέκι» Νο2: Οδός Θεσσαλονίκης – Αγία Μαρίνα, Νέα Φιλαδέλφεια

Εγκαταλελειμμένος χώρος που υπάρχουν ενδείξεις ότι συχνάζουν μικρά παιδιά σε ημιτελές τριώροφο. Οι νέοι που πηγαίνουν εκεί συνηθίζουν να αποκαλούν το μέρος με το όνομα VIP. Όπως θα δείτε στο βίντεο, το όνομα του χώρου προέρχεται από το μεγάλο κάδρο που έχει τοποθετηθεί. Αν το παρατηρήσουμε καλύτερα θα καταλάβουμε ότι τα αποτυπώματα των χεριών ανήκουν σε μικρά χεράκια παιδιών. Στον ίδιο ακριβώς χώρο υπάρχει ένας καναπές και ακριβώς μπροστά πεταμένες σύριγγες. Αυτό το γεγονός και μόνο μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε ότι συχνάζουν στο ίδιο μέρος μικρά παιδιά αλλά και χρήστες…

«Στέκι» Νο3: Οδός Ιπποκράτους & Ηρακλέους – Απομάχων Νέα Φιλαδέλφεια

Την ίδια ακριβώς περίπτωση αποτελεί και η εγκαταλελειμμένη οικοδομή στην γωνία των οδών Ιπποκράτους και Ηρακλέους. Όπως θα δείτε στο βίντεο, στο υπόγειο του κτιρίου έχουν τοποθετηθεί καναπέδες και καλύμματα για να “αράζουν” εκεί τα παιδιά ενώ ο χώρος έχει ειδικά διαμορφωθεί με γκράφιτι τραπεζάκια και καρέκλες.

«Παράπηγμα» Οδός Ν. Τρυπιά 10 – Νέα Φιλαδέλφεια

Απέναντι από το 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο & 2ο Δημοτικό Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται μισό-γκρεμισμένο και ετοιμόρροπο κτήριο. Το κτήριο όπως και «ιδίοις όμμασι» διαπιστώσαμε, χρησιμοποιείται από αστέγους. Στο βίντεο θα διαπιστώσετε απόλυτα την «κατάσταση»…

Όποιος από εσάς θέλει να συνεισφέρει στο ρεπορτάζ για τα παιδιά μας που συνεχίζεται, να μας δώσει πληροφορίες ή και την μαρτυρία του, να επικοινωνήσει μαζί μας στο info@fx-news.gr ή στην φόρμα καταγγελιών ΕΔΩ.

Προηγούμενο άρθροΈκλεψε τράπεζα στην Πεύκη ισχυριζόμενος ότι έχει χειροβομβίδα!
Επόμενο άρθροΔ.Φ.Χ.: Έκθεση πεπραγμένων Κοινωνικού παντοπωλείου (Α΄Εξάμηνο)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.