Capital controls – Κλειστές τη Δευτέρα Τράπεζες και Χρηματιστήριο!!!

2

41564568Δεν θα ανοίξουν αύριο, Δευτέρα 29/6/2015, οι τράπεζες, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς, κ. Άνθιμος Θωμόπουλος, μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας. Ερωτηθείς για το αν υπάρχει απόφαση για όριο ημερήσιο όριο αναλήψεων, απάντησε “όχι ακόμη”.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, οι τράπεζες ενδεχομένως να μείνουν κλειστές περισσότερες από μία ημέρες σε ένα σενάριο ακόμη και πέντε ημέρες, αναλόγως των εξελίξεων που θα μεσολαβήσουν.

Η πρόεδρος των Ελληνικών Τραπεζών κα. Λούκα Κατσέλη από την πλευρά της συνέστησε ψυχραιμία.

Ο υπουργός Γ. Βαρουφάκης εξερχόμενος δήλωσε οτι το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας συνεδρίασε, θα κάνει την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο και οι ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργικό συμβούλιο.

Ο διοικητικής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι ήταν μία πάρα πολύ καλή συνεργασία, υπήρχε ταύτιση απόψεων και έγινε πολύ καλή δουλειά.

Από την πλευρά του  κ. Μποτόπουλος πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είπε πως θα συνεδριάσει η Επιτροπή για να αποφασίσει αν θα ανοίξει αύριο το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ερωτηθείς για το αν θεωρεί λογικό από τη στιγμή που θα κλείσουν κλειστές οι τράπεζες να μείνει κλειστό και ΧΑ επανέλαβε ότι θα αποφανθεί επ’ αυτού η Επιτροπή Κεφαλαιαογοράς.

Ωστόσο, το πρακτορείο Reuters μεταδίδει, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή, ότι το Χ.Α. θα παραμείνει κλειστό.

Σε λίγη ώρα αναμένεται διάγγελμα Α. Τσίπρα για τις τράπεζες.

ΠΗΓΗcapital.gr
Προηγούμενο άρθροΔείτε ποιο είναι το Ερώτημα του Δημοψηφίσματος!
Επόμενο άρθροΕφημερίδα Fx-news: Ιούνιος – Ιούλιος 2015
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.