ΠΠΙΕΔ: Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (Φωτογραφίες)

0

ppied-mera-perivallontos-nea-filadelfia (18)Από ο ΠΠΙΕΔ λάβαμε τη παρακάτω ενημέρωση:

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει οριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και γιορτάζεται από το 1972 κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Πρόκειται για μία ημέρα που υπενθυμίζει σε όλους μας την καταλυτική σημασία του περιβάλλοντος για τη βιωσιμότητα της ανθρωπότητας και το μέλλον του πλανήτη.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.) κάλεσε τα παιδιά της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας να περάσουν το πρωί της Κυριακής 7 Ιουνίου μαθαίνοντας από την γεωπόνο του Δήμου σχετικά με το Άλσος μας, τα ζώα, τα φυτά του αλλά και τη σημασία του για την καθημερινή μας ζωή. Στο τέλος της παρουσίασης τον λόγο πήραν τα ίδια τα παιδιά για να εκθέσουν τα αιτήματά τους σχετικά με το Δάσος μας στον Δήμαρχο. Τα αιτήματα των παιδιών για το Δάσος όπως τα καταγράψαμε: να το έχουμε περιποιημένο και καθαρό, να φυτέψουμε ακόμα περισσότερα δέντρα και λουλούδια, να φτιάξουμε ποδηλατόδρομο, να έχουν παιδικές χαρές για να παίζουν ανάμεσα στα δέντρα – και ειδικά τσουλήθρες! – και να τοποθετήσουμε περισσότερα παγκάκια!

Στη συνέχεια οι μικροί συμπολίτες μας είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες σχετικές με τη θεματική της ημέρας. Φυτέψαμε λουλούδια, ομορφύναμε την πρόσοψη του Π.Π.Ι.Ε.Δ. με ζωγραφιές της φύσης, φορέσαμε πολύχρωμα καπέλα και ξεχυθήκαμε στο Άλσος για να σχεδιάσουμε – συμβολικά – λουλούδια και πεταλούδες εκεί που είχε πριν μπετό και σίδερο.

Η αγάπη και ο σεβασμός για το περιβάλλον είναι κάτι που οφείλουμε οι μεγαλύτεροι να καλλιεργούμε στα παιδιά, πρώτα και κύρια με το καθημερινό παράδειγμά μας, αλλά και με κάθε άλλο τρόπο, και η σημερινή εκδήλωση θεωρούμε πως ήταν σε αυτή την κατεύθυνση.

Για το Π.Π.Ι.Ε.Δ.

Άρης Βασιλόπουλος – Πρόεδρος
Ευτυχία Παπαλουκά – Αντιπρόεδρος

Προηγούμενο άρθρο“Σημαία & αξιοπρέπεια στη Φιλαδέλφεια και τη Χαλκηδόνα”
Επόμενο άρθροΚαιρός: Φθινόπωρο μέσα στο καλοκαίρι! Βροχές και ψύχρα για σήμερα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.