Δ.Φ.Χ.: Ανακύκλωση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών

0

Από τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας λάβαμε τη παρακάτω ανακοίνωση:

9479«Ανακυκλώνουμε τα Απόβλητα Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ),προστατεύουμε το περιβάλλον»

Η  Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Φιλαδέλφειας–Χαλκηδόνος ακολουθώντας τις επιταγές  των καιρών για μια βιώσιμη και οικολογική διαχείριση όλων των παραγόμενων αποβλήτων, προχωρά στην  αναβάθμιση των υπηρεσιών της προς του δημότες μέσω της συνέχισης του προγράμματος «Ανακύκλωση Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ)». Μέσω της υλοποίησης του προγράμματος αυτού δίνουμε την δυνατότητα στους συμπολίτες μας να απομακρύνουν εύκολα και χωρίς καμία επιβάρυνση όλες τις ογκώδεις παλιές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές τους από το σπίτι τους (πχ παλιές τηλεοράσεις, οθόνες και πύργοι υπολογιστών, ψυγεία, πλυντήρια κλπ) , ξέροντας πως αυτές οδηγούνται πιστοποιημένα προς ανακύκλωση και κυρίως μη ρυπαίνοντας το περιβάλλον.

Η διαδικασία απόσυρσης θα γίνεται δωρεάν με ένα απλό τηλεφώνημα αστικής χρέωσης στα τηλέφωνα 801.801.90.90 και 210-400.26.20.                                                                                                                                                            Επιπρόσθετα όλες οι μικρού όγκου παλιές ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές (πχ ένα παλιό mixer, κινητά και ασύρματα τηλέφωνα, τηλεκοντρόλ, μικρά ηχεία, μικρές οικοσκευές κλπ) προς ανακύκλωση θα συγκεντρώνονται με πρωτοβουλία των δημοτών σε ειδικούς κάδους ΑΗΗΕ που έχουν τοποθετηθεί σε έξι κτίρια υπηρεσιών του Δήμου Φ-Χ.  Τα Δημοτικά κτίρια και υπηρεσίες  που έχουν τοποθετηθεί οι  κάδοι ΑΗΗΕ για μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές  είναι :

 

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ                                                                                                                                                                     

  1. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ 97
  2. Α΄ΚΑΠΗ, ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ 154 (ΠΡΩΗΝ ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΟ)
  3. Β΄ΚΑΠΗ, ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ
  4. ΚΕΠ, Αφων ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ 1 & ΠΙΝΔΟΥ

 

ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ                             

  1. ΚΕΠ  ΙΣΟΓΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 464 & ΑΓ.

ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ.

  1. ΚΑΠΗ  ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ , ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 46

 

Ανακυκλώνοντας τις παλιές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές μας με ορθό τρόπο μειώνουμε σημαντικά τον όγκο των απορριμμάτων, δεν ρυπαίνουμε με επικίνδυνες ουσίες το περιβάλλον και συμβάλουμε ενεργά η πόλη να διατηρείται καθαρή και ο Δήμος  μας να παρουσιάζει μια πολιτισμένη εικόνα. Άλλωστε ο σωστός και ενδεδειγμένος τρόπος να ανακυκλώνουμε αυτού του είδους τα απόβλητα συνιστά μονόδρομο για όλους μας.

Στο πλαίσιο υλοποίησης τέτοιων  σημαντικών προγραμμάτων  ο Δήμος ζητά την άμεση ανταπόκριση και συνεργασία κάθε δημότη και δημότισσας μας, όλων των φορέων και φυσικά όλων των επαγγελματιών της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.

Προηγούμενο άρθρο“Διαχρονικό” το “Σαμάρι” της Πλαστήρα στη Ν. Φιλαδέλφεια
Επόμενο άρθροΣΟΚ: Βγήκε από τη φυλακή και σκότωσε τη γυναίκα του μπροστά στα παιδιά τους!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.