Ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας μας ενημέρωσε ότι: “Μετά την απεμπλοκή του έργου και τον νέο διαγωνισμό ανάδειξης αναδόχου που διενεργήθηκε την 17/03/2015 ξεκίνησαν οι εργασίες αποπεράτωσης του νέου βρεφονηπιακού σταθμού Νέας Χαλκηδόνος. Το έργο προκηρύχθηκε με προϋπολογισµό 1.350.000,00 € (µε τον Φ.Π.Α.) και μετά τον διαγωνισμό και την ανάδειξη του αναδόχου η σύμβαση που υπογράφηκε την 11/5/2015 έφτασε το ύψος των 446.902,48€ (πλέον Φ.Π.Α.). Το έργο κατασκευάζεται σε οικόπεδο 473μ2 που βρίσκεται στην οδό Οδυσσέως στην δημοτική ενότητα Νέας Χαλκηδόνος (Ο.Τ 1).

Το κτίριο θα έχει ύψος 8,70μ και θα αποτελείται από τους εξής χώρους:
1. Υπόγειο χώρο συνολικής δομημένης επιφάνειας 297μ2 με τρείς θέσεις στάθμευσης, τους απαραίτητους αποθηκευτικούς χώρους, Η/Μ εγκαταστάσεις του κτιρίου, πλυντήριο, στεγνωτήριο και WC κοινού και ΑΜΕΑ.
2. Ισόγειο χώρο συνολικής δομημένης επιφάνειας 250μ2.Στο χώρο του ισογείου θα υπάρχουν οι χώροι υποδοχής, τα γραφεία του προσωπικού, δύο αίθουσες νηπίων, χώρος υγιεινής νηπίων και εξωτερική παιδική χαρά.
3. Α’ όροφος συνολικής δομημένης επιφάνειας 225μ2. Στον χώρο του Α’ ορόφου θα υπάρχει κουζίνα και χώρος του προσωπικού, χώρος ύπνου βρεφών και νηπίων, χώρος παιχνιδιού, αλλαγών και παρασκευής γάλακτος, WC προσωπικού και νηπίων.
4. Δώμα και απόληξη κλιμακοστασίου.

Όλοι οι χώροι (εκτός των βοηθητικών και του κλιμακοστασίου) έχουν ψευδοροφή, τα δάπεδα είναι εύκολα στον καθαρισμό και φιλικά στη χρήση από παιδιά, αντιολισθηρά όπου απαιτείται και ποιοτικά άριστα.
Το κτίριο στο σύνολό του θα είναι ενεργειακά αναβαθμισμένο σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ.

katagelies-vasilopoylos-gaitanaΓιατί όμως το έργο είχε “παγώσει” για αρκετούς μήνες;

Το καλοκαίρι του 2013 και μετά από ανοιχτό διαγωνισμό, ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας υπέγραψε σύμβαση με τεχνική εταιρία για την κατασκευή νέου παιδικού σταθμού επί της οδού Οδυσσέως 1 στη Νέα Χαλκηδόνα, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του. Το κόστος του έργου ήταν 1.350.000 € και η χρηματοδότησή του 100% από ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Σύμφωνα με τα σχέδια, ο σταθμός που θα φιλοξενεί 30 παιδιά, θα έπρεπε να είναι έτοιμος το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Εδώ και αρκετούς μήνες όμως (επί δημαρχίας κας Γαϊτανά), ο εργολάβος «πάγωσε» το έργο κατασκευής του σταθμού!!!

Το Fx-news επικοινώνησε τον περασμένο Φεβρουάριο τόσο με τον νέο δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο (από τον Σεπτέμβριο 2014) όσο και την πρώην Έφη Γαϊτανά – Αποστολάκη, να μας εξηγήσουν τους λόγους που το έργο σταμάτησε:

Άρης Βασιλόπουλος:

Κύριε Βασιλόπουλε, εδώ και αρκετό καιρό έχει «παγώσει» η κατασκευή του νέου Βρεφονηπιακού σταθμού Νέας Χαλκηδόνας. Μπορείτε να μας πείτε γιατί διεκόπη η αποπεράτωση του έργου, ποιος ευθύνεται και τι θα κάνετε ως δήμος για την ολοκλήρωση του;;;

Το σημαντικό αυτό για το Δήμο μας έργο έχει σταματήσει εδώ και σχεδόν ένα χρόνο γιατί – για να το πω απλά – η μελέτη του έργου δεν αντιστοιχούσε με τις εργασίες που έπρεπε να εκτελεστούν από τον εργολάβο, με συνέπεια αυτός να σταματήσει τις εργασίες σε συγκεκριμένο σημείο και το έργο να βρίσκεται στον αέρα. Πρώτο μέλημα για εμάς ήταν να διασφαλίσουμε την ολοκλήρωση του παιδικού σταθμού χωρίς να επιβαρυνθεί ο Δήμος ούτε ένα ευρώ, καθώς και να αναζητήσουμε τις ευθύνες για τη διακοπή του προκειμένου να μην ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο. Ύστερα από προσπάθειες μηνών, σήμερα μπορούμε πλέον να ανακοινώσουμε ότι το έργο θα ξεκινήσει πάλι σύντομα ώστε στους επόμενους μήνες η πόλη μας να διαθέτει έναν ακόμη παιδικό σταθμό.

Έφη Γαϊτανά – Αποστολάκη:

Κυρία Γαϊτανά – Αποστολάκη, κατά την διάρκεια της θητεία σας «πάγωσε» η κατασκευή του νέου Βρεφονηπιακού σταθμού Νέας Χαλκηδόνας. Μπορείτε να μας πείτε γιατί διεκόπη η αποπεράτωση του έργου και ποιος ευθύνεται;

Για το θέμα του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Νέας Χαλκηδόνας, με προσπάθειές μας εξασφαλίσαμε το 2012 1.500.00 Ευρώ από το ΕΣΠΑ, για την ανέγερση του, κάναμε διαγωνισμό και ξεκίνησε η ανέγερση του.
Στην πορεία, προέκυψαν κάποιες τεχνικές αλλαγές σε ότι αφορούσε τη μελέτη, και μέχρι τη διευθέτηση τους το έργο σταμάτησε από τη Διαχειριστική Αρχή.

Όπως γνωρίζετε ήρθε νεότερη απόφαση από τη Διαχειριστική Αρχή και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο πάρθηκε απόφαση να γίνει νέος διαγωνισμός.

Προηγούμενο άρθροΈτοιμη η προκήρυξη για 906 προσλήψεις μόνιμων νοσηλευτών – 2.983 με τα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ
Επόμενο άρθρο“Έχεις Μήνυμα” από την “Οαση”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.