Νέα Φιλαδέλφεια: 4μερες Εορταστικές Εκδηλώσεις στο ΠΠΙΕΔ για τη Διεθνή μέρα Μουσείων – Πρόγραμμα

0

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

(15 – 18 ΜΑΪΟΥ 2015)

Στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται την 18η Μαΐου, το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς διοργανώνει τετραήμερο εκδηλώσεων (15-18 Μαΐου 2015). Οι εκδηλώσεις του τετραημέρου συνάδουν με το θέμα «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές», το οποίο έχει επιλεγεί φέτος από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM).

Αναλυτικότερα, οι εκδηλώσεις του Παγκοσμίου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς περιλαμβάνουν:

•        Παρασκευή 15 Μαΐου 2015: «Μία νύχτα στο Μουσείο» – Διανυκτέρευση (Sleepover) για παιδιά 10 -12 ετών εντός του Μουσείου Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου».

Το «Sleepover», είναι μία από τις πλέον σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές πρακτικές, η οποία θα προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά το Μουσείο της πόλης μας και να πάρουν μέρος σε επιλεγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες, βιώνοντας ταυτόχρονα μία σπάνια εμπειρία.

Περιορισμένες συμμετοχές με σειρά προτεραιότητας.

•        Σάββατο 16 Μαΐου 2015, 19.00: Παρουσίαση ιστορικού ντοκιμαντέρ παραγωγής του Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.), με τίτλο: «Στην Εξορία Ερζουρούμ/Άσκαλε 1943». Το ντοκιμαντέρ περιγράφει τη συγκλονιστική εμπειρία του Ρωμιού Κωνσταντίνου Κιουρκτσόγλου στα εργατικά τάγματα, όπως την κατέγραψε στο ημερολόγιό του.

•        Κυριακή 17 Μαΐου 2015, 19.00: «Οι Σύλλογοι της πόλης μας δίνουν ραντεβού στο Μουσείο μας και παρουσιάζουν έθιμα και παραδόσεις του τόπου τους» – Ημέρα αφιερωμένη στους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, στην παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν δρώμενα αφιερωμένα στην περιοχή τους, σε μια συνάντηση πολιτισμού και μνήμης.

•        Δευτέρα 18 Μαΐου 2015: Το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» θα παραμείνει ανοιχτό 08.00 – 20.00. Οργανωμένες ξεναγήσεις ξεκινούν στις 11.00 και στις 18.00.

 Π.Π.Ι.Ε.Δ. – Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου»

Δεκελείας 152 & Ατταλείας 2, Νέα Φιλαδέλφεια

Τηλ. 2132049155 / 6, E-mail: ppied@neafiladelfeia.gr

ppied-4mero

Προηγούμενο άρθροΓνωστό μοντέλο σε γυρίσματα πορνό στη Μύκονο
Επόμενο άρθροΚ.Πατήσια: Τον “Γάζωσε” με 5 σφαίρες…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.