Επιστολή – Πρόσκληση του 3ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς»

0

Λάβαμε την παρακάτω Επιστολή – Πρόσκληση :

kountouras-miltos Επιστολή – Πρόσκληση

        3ο Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς»

        1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δοκιμίου – ΄Εκθεσης «Μίλτος Κουντουράς»

«Αγάπησα κι ονειρεύτηκα ένα περίλαμπρο Σχολειό, κι αποφάσισα να

θυσιάσω κάθε μου υλική ευζωία σε μια ψυχική μου ικανοποίηση»

                                                                                           Μίλτος Κουντουράς

   Tο έτος 1994, το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας, ήταν το πρώτο Σχολείο της Ελλάδας που, σε πανελλήνια πρώτη, αποφάσισε να προστεθεί στο όνομά του, ως επωνυμία, το όνομα όχι ενός οικονομικού ευεργέτη, αλλά το όνομα ενός επιφανούς Δασκάλου και Παιδαγωγού και να μετονομαστεί από Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας σε Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας  «ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ».

   Αν και, λόγω εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων, το σχολείο από Πολυκλαδικό έγινε 3ο Ενιαίο και στη συνέχεια 3ο Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας, διατηρεί μέχρι σήμερα την επωνυμία του: «ΜΙΛΤΟΣ  ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ», γεγονός που λειτουργεί ως έμπνευση για τη διαμόρφωση της παιδαγωγικής ατμόσφαιρας και της σχολικής ζωής του.

   Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών (1994 – 2014) από τη μετονομασία του και για να τιμήσει το γεγονός, το σχολείο, ύστερα από σχετική έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, διοργάνωσε Πανελλήνιο Διαγωνισμό γραπτού Δοκιμίου – ΄Εκθεσης.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, (των τριών τάξεων του Γυμνασίου και των τριών τάξεων του Λυκείου), αξιοποιώντας τα κείμενα του Μίλτου Κουντουρά και τις δικές τους ιδέες να περιγράψουν το Σχολείο που ονειρεύονται.

  Η ανταπόκριση των μαθητών και μαθητριών στο κάλεσμα του διαγωνισμού ήταν ιδιαίτερα συγκινητική και μεγάλη: παραλάβαμε 147 συμμετοχές!

   Θα είναι μεγάλη τιμή για μας η παρουσία σας στην Ημερίδα Παιδείας με θέμα:

«Το σχολείο που ονειρεύομαι…», την Παρασκευή 8 Μαίου 2015 και από ώρα 10.00 έως 14.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.

Η Ημερίδα πραγματοποιείται για τη δημοσιοποίηση του οράματος των μαθητών και μαθητριών, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και για την απονομή των βραβείων του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Δοκιμίου – ΄Εκθεσης «Μίλτος Κουντουράς».

Προσδοκία μας είναι οι ιδέες των μαθητών και μαθητριών να αφυπνίσουν την εκπαιδευτική κοινότητα και να λειτουργήσουν ως απαρχή της πορείας για μια ουσιαστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

Νέα Φιλαδέλφεια, 23 Απριλίου 2015

Ο Διευθυντής
Αθανάσιος Κιούσης

H  Πρόεδρος της Επιτροπής Διεξαγωγής του Διαγωνισμού
Ευαγγελία Καπετάνου

Προηγούμενο άρθροΑιματηρά επεισόδια στον Κορυδαλλό – Δύο νεκροί, πάνω από 20 τραυματίες
Επόμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Ο μεγάλος Θανάσης Βέγγος παίζει μπάλα στο Γήπεδο της ΑΕΚ! (video)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.