Βίντεο: Δείτε πώς πλένονται οι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

0

italida

Ζουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη, πραγματοποιούν έρευνα υπό ειδικές συνθήκες και μελετούν προσεκτικά το Διάστημα. Οι αστροναύτες του ISS ωστόσο, πέρα από την παρατήρηση και την καθημερινή εργασία τους, ζουν σε τροχιά γύρω από τη Γη, τρώνε, κοιμούνται και πλένονται.

Η Σαμάνθα Κριστοφορέτι, λοιπόν, η πρώτη Ιταλίδα που ταξίδεψε ποτέ στο Διάστημα, εξηγεί με βίντεο πώς οι αστροναύτες πλένονται ενώ παραμένουν στον ερευνητικό διαστημικό σταθμό.

Ενώπιον κάμερας η Ιταλίδα αστροναύτης περιγράφει βήμα-βήμα τον τρόπο με τον οποίο κάνουν μπάνιο η ίδια και οι συνάδελφοί της, ανοίγοντας αρχικά έναν «φάκελο» που περιέχει νερό, στη συνέχεια έναν ακόμα με «αφρόλουτρο» και έπειτα μία συσκευασία που περιλαμβάνει σαμπουάν για τα μαλλιά, το οποίο δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.

Όπως παρατηρεί η Κριστοφορέτι το νερό δεν πέφτει στο έδαφος όπως συμβαίνει στη Γη, ενώ μοιάζει σαν να «κολλάει» στο δέρμα. Έπειτα, ακολουθεί το αφρόλουτρο και στο τέλος το σαμπουάν.

Η Ιταλίδα αστροναύτης, μάλιστα, λούζει τα μαλλιά της μπροστά στην κάμερα ώστε να δείξει στους θεατές τον τρόπο καθαρισμού και εξηγεί ότι οι χρησιμοποιημένες πετσέτες τοποθετούνται κοντά στον εξαερισμό ώστε να στεγνώσουν.

ΠΗΓΗprotothema.gr
Προηγούμενο άρθροΈρχεται η “Αττική Οδός του ποδηλάτου” που θα διασχίζει όλη την Αττική
Επόμενο άρθροΉθελε να μοιάσει με τον Hulk και παραλίγο να χάσει τα χέρια του!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.