Αλλαγές και νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για ανέργους

0
318

oaed

Προσπάθειες για να προκύψουν νέα προγράμματα απασχόλησης, ακόμα και εντός του τρέχοντος έτους, καταβάλλει η νέα διοίκηση του ΟΑΕΔ. Η διαδικασία αναμόρφωσης των προγραμμάτων που ήδη είχαν εξαγγελθεί βαίνει προς ολοκλήρωση και ξεκινάει άμεσα η διαδικασία δημιουργίας νέων προγραμμάτων, με στόχο να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, να αποφέρουν μεγαλύτερες αποδοχές στους ωφελούμενους, αλλά και να συνδέονται καλύτερα με την αγορά εργασίας ώστε να υπάρχει η ανάλογη απορρόφηση και να μην γίνεται ανακύκλωση των ανέργων, όπως συμβαίνει με πολλά από τα προγράμματα που ισχύουν σήμερα.

Η νέα διοίκηση του ΟΑΕΔ προσανατολίζεται σε ριζική αναπροσαρμογή των προγραμμάτων τύπου voucher, ενώ δεν αποκλείεται και η κατάργησή τους. Σε κάθε περίπτωση θα αυξηθεί όσο γίνεται περισσότερο το ποσό που θα λαμβάνουν στο εξής οι ωφελούμενοι, ενώ τα οφέλη για τους παρόχους θα περιοριστούν στα απολύτως απαραίτητα. Αυτό σημαίνει ότι και οι ώρες μαθητείας και κατάρτισης θα περιοριστούν, ενώ θα γίνει συνολική επανεξέταση της λειτουργίας των προγραμμάτων «επιταγής εισόδου» έτσι ώστε να απευθύνονται σε περισσότερους κλάδους.

Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό από κορυφαία στελέχη της διοίκησης του ΟΑΕΔ, η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε πέντε προγράμματα μαθητείας και κατάρτισης που είχε εκπονήσει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αφού διαπίστωσε ότι δεν πληρούσαν τις τεχνικές προϋποθέσεις εφαρμογής. Τα προγράμματα αυτά θα επανασχεδιαστούν και θα υπάρξει νέα κατάθεσή τους, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα κονδύλια που έχουν χορηγηθεί γι’ αυτό τον σκοπό.

Την ίδια στιγμή, επιταχύνονται οι διαδικασίες αναδιοργάνωσης του ΟΑΕΔ, καθώς πρέπει εντός του έτους να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ήδη πριν από λίγες μέρες κλιμάκιο της ευρωπαϊκής επιτροπής επισκέφθηκε τα γραφεία του Οργανισμού και ενημερώθηκε από τη διοίκηση για τις ενέργειες που έχουν γίνει έτσι ώστε ο ΟΑΕΔ να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του. Μάλιστα, συστήθηκαν ξεχωριστές ομάδες για κάθε ένα αντικείμενο λειτουργίας του Οργανισμού, σε μια προσπάθεια επιτάχυνσης των διαδικασιών.

ΠΗΓΗdikaiologitika.gr
Προηγούμενο άρθροΙστορία Ν.Φ. – Ν.Χ.: 1929 “Σχολή Σπαθάρη”
Επόμενο άρθροΜαίρη Χρονοπούλου: Σπάνια έξοδος στο θέατρο για να δει τον βαφτισιμιό της, Άλκη Κούρκουλο
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.