Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν οι ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ με τον Δ.Φ.Χ.

0

???????????????????????????????Στα πλαίσια της Ημερίδας του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας για τη φροντίδα και την ιατροκοινωνική μέριμνα σε ανασφάλιστους και άπορους πολίτες μεταξύ του Δημάρχου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος Αριστείδη Βασιλόπουλου και της Επιστημονικής Επιτροπής του προγράμματος εθελοντικής προσφοράς του Πανεπιστημίου Αθηνών «ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ», καθηγητή Γιάννη Τούντα, σε μια προσπάθεια να στηριχθούν οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες του Δήμου.

Η συνεργασία των δύο φορέων θα εστιάσει στην ιατροκοινωνική φροντίδα στην Τρίτη ηλικία και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των πολιτών του Δήμου.

Στις 6 Απριλίου, οι δύο φορείς επισημοποίησαν την έναρξη της συνεργασίας τους κατά τη διάρκεια της ημερίδας που διοργάνωσε ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος με θέμα: «Η Πρόληψη και Προαγωγή της Υγείας».

Οι δύο πλευρές αναγνώρισαν την ανάγκη της βέλτιστης δυνατής αξιοποίησης του εθελοντικού δυναμικού των ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ για την άμεση κάλυψη των αναγκών του Δήμου.

Την υπογραφή του συμφώνου τίμησαν επίσης με την παρουσία τους

Η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής κ. Κατερίνα Θανοπούλου στο χαιρετισμό της ημερίδας αναφέρθηκε στη σημασία της διασύνδεσης όλων των βαθμίδων αυτοδιοίκησης αλλά και των συμμαχιών με πανεπιστημιακούς φορείς σε ζητήματα πρόληψης υγείας.

Ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος κ. Άρης Βασιλόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις αδυναμίες της τοπικής κοινωνίας αναγνωρίζοντας την έλλειψη της στελέχωσης των υπηρεσιών και τόνισε την ανάγκη για την οργάνωση προγραμμάτων περιβαλλοντικών ελέγχων και ελέγχων υγιεινής καθώς και την ανάγκη συνεργασίας με άλλες δομές προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία του πληθυσμού μέσω της πρόληψης και της θεραπείας σε μόνιμη βάση.

Ο Καθηγητής κ. Τούντας ανέλυσε διεξοδικά τα ευρύτερα αίτια που καθορίζουν την κατάσταση υγείας του πληθυσμού, τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία, τον ρόλο της πρόληψης και της προαγωγής υγείας.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Βαγγέλης Κουμαριανός παρουσίασε απολογιστικά το έργο της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας τους τελευταίους έξι μήνες και τόνισε την ανάγκη συνεργασίας με την Περιφέρεια και άλλους φορείς για τη διατήρηση της Δημόσιας Υγείας σε ευπαθείς κυρίως ομάδες του Δήμου μας.

???????????????????????????????

Προηγούμενο άρθροΠ.Π.Ι.Ε.Δ.: Παράδοση των είδών πρώτης ανάγκης στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα»
Επόμενο άρθροΔείτε πώς είναι σήμερα η τηλεοπτική αμαζόνα “Ζήνα”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.