Χαρακτηρίζουν υπερβολές όσα λέγονται περί bullying για την υπόθεση Γιακουμάκη

0

giakoymakis

Υπερβολικά και σε μερικές περιπτώσεις αβάσιμα και ανυπόστατα θεωρεί το διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τα περιστατικά bullying σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Τα μέλη του ΔΣ έκριναν ομόφωνα ότι πολλά στοιχεία που αφορούν σε περιγραφές για ενδοσχολική βία δεν αναφέρονται στο πόρισμα που προέκυψε από τη διενέργεια ελέγχου στη Σχολή, ενώ υπάρχει μεγάλος βαθμός παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης. «Πρέπει όλοι να είμαστε προσεχτικοί. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι μέσα στο πόρισμα υπάρχουν καταθέσεις που ξεκινούν ”άκουσα”, ”μου είπαν”, αλλά αυτές δεν μπορούμε να τις αξιολογήσουμε. Υπάρχουν αρμόδιες αρχές που θα επιληφθούν», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣ, καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σέρκος Χαρουτουνιάν.

Συνεδρίαση Τα μέλη του ΔΣ συνεδρίασαν χθες στα Γιάννενα και κατέληξαν ότι υπήρξαν περιστατικά ενδοσχολικής βίας σε βάρος του 20χρονου σπουδαστή μέσα στη Γαλακτοκομική Σχολή, για τα οποία ελήφθησαν μέτρα από τον διευθυντή Κώστα Μάντζαρη, ο οποίος έχει ήδη απομακρυνθεί.

Το ΔΣ ρίχνει στα… μαλακά τον Κ. Μάντζαρη και ζητά να παραμείνει στη Γαλακτοκομική Σχολή ως καθηγητής, επισημαίνοντας ότι τον Μάρτιο του 2014, όταν έγιναν γνωστά τα περιστατικά βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, είχε ενημερώσει την οικογένειά του, είχε συγκαλέσει το συμβούλιο των καθηγητών, είχε ζητήσει τη συνδρομή κοινωνιολόγου και είχε αλλάξει δωμάτιο στον σπουδαστή.

Ωστόσο, έχει ήδη τεθεί σε ισχύ η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, σύμφωνα με την οποία από τη Δευτέρα έχει ανασταλεί η απόσπαση του κ. Μάντζαρη στη Γαλακτοκομική Σχολή και εκείνος επέστρεψε στην οργανική του θέση, στο Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων στα Γιάννενα.

ΠΗΓΗethnos.gr
Προηγούμενο άρθροΠαιδικό εργαστήρι την Κυριακή από τη Στρούγκα
Επόμενο άρθρο2ο Γυμνάσιο Ν.Φ.: Dancing to Connect…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.