Λάβαμε από το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, ανακοίνωση-απάντηση για το δημοσίευμα του Fx-news.gr «ΔΦΧ: «Φρέσκο γάλα 47.824€» της 03/03/2015. Το δημοσίευμα αναφερόταν σε ανάρτηση στο «Διάυγεια» για προμήθεια φρέσκου γάλακτος για τους εργαζόμενους του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας συνολικού κόστους 47.824€ με το σχόλιο (σωστό ή λάθος, οι αναγνώστες μας και ΜΟΝΟ θα το κρίνουν): «Μήπως όμως τα χρήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν κάποιους που έχουν πραγματικές ανάγκες για γάλα και δεν έχουν την πολυτέλεια να εργάζονται;;;».

Διαβάστε την ανακοίνωση του σωματείου και την απάντηση του Fx-news.gr:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Με αφορμή το άρθρο για το γάλα των εργαζομένων του Δήμου μας (σύμβαση παροχής φρέσκου γάλακτος 47.824,00€ σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. 53361/2.10.06 & ΦΕΚ 990/28.5.08 γι’ αυτούς που κάνουν τη “βρώμικη” δουλειά – εργάτες καθαριότητας, πρασίνου, νεκροταφείου, τεχνικών υπηρεσιών, καθαρίστριες και σχολικοί φύλακες) που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του fx – news στις 3-3-2015 και αιτία τα σημαντικά προβλήματα που έχουν διαλύσει την κοινωνία θα θέλαμε κι εμείς από την πλευρά μας να συνεισφέρουμε στον ειλικρινή προβληματισμό σας!!!
Είναι αλήθεια ότι οι περιστάσεις των καιρών απαιτούν προσπάθεια από κοινού, αλτρουισμό και ξεπέρασμα των μικροτήτων. Τα νέα δεδομένα ζητούν ρηξικέλευθες αλλαγές και προτάσεις. Η μείωση των προκλητικών μισθών, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η απελευθέρωση των επιλογών των εργοδοτών, ίσως το στρογγύλεμα προς τα κάτω των επιδομάτων ανεργίας όπως επίσης και η αποδεδειγμένη πλέον μείωση των αποζημιώσεων των κοινωφελών εργαζόμενων, είναι λύσεις οι οποίες μπορούν αναμφισβήτητα να εξοικονομήσουν χειροπιαστά ποσά για την βοήθεια ανθρώπων με πραγματικές ανάγκες!!! Ξεκινώντας από εμάς, οι μισθοί αυτών που εργάζονται ακόμα θα μπορούσαν κάλλιστα να πέσουν στο μισό, επίσης οι επικουρικές συντάξεις και τα διάφορα βοηθήματα τα οποία ακόμα μπορούν να επαναξιολογηθούν είναι μερικά πρακτικά βήματα που θα βοηθούσαν προς αυτή τη κατεύθυνση!!!
Βέβαια πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις έχουμε τους κλασικούς γκρινιάρηδες και αμφισβητίες που μπορούν με τις εμμονές τους να αμαυρώσουν την κοινή προσπάθεια που καταβάλλεται σ’ αυτή την περίπτωση. Θα ψελλίσουν για τα 211,5 δις ευρώ της διάσωσης των τραπεζών, τις υπερτιμολογήσεις των αμέτρητων δις ευρώ της SIEMENS, τις υπερτιμολογήσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων, τις 56 θεσμοθετημένες φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών που τους αποφέρουν σχεδόν 9 δις ευρώ ακούραστα και σίγουρα το χρόνο, την ομερτά τόσο από τα ΜΜΕ, όσο και από τον αξιοσέβαστο κύριο ΒΕΝΙΑΜΗ (πρόεδρο των εφοπλιστών) για την φοροδιαφυγή με ονοματεπώνυμο συναδέλφου του μετά από αγορά 120 ακινήτων, 40 εκατ. ευρώ, τα απλήρωτα αγγελιόσημα χρόνων και εκατ. ευρώ των αντικειμενικών ΜΜΕ, το πάρτι των κατασκευαστών με τα δις των Ολυμπιακών Αγώνων, τις αποικιοκρατικές συμβάσεις για την εκμετάλλευση των Εθνικών Οδών, τις αμέτρητες offshore εταιρίες των επιτήδειων, την προκλητική χρηματοδότηση αμαρτωλών Μ.Κ.Ο., το δώρο του ΟΠΑΠ στον κύριο Μελισσανίδη, την περίφημη λίστα ΛΑΓΚΑΡΝΤ με τα εκατοντάδες των ονομάτων και των δις ευρώ που ίπτανται πάνω από τα κεφάλια μας μεταξύ ΕΛΒΕΤΙΑΣ – ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ – ΠΑΡΘΕΝΩΝ ΝΗΣΩΝ και ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ και η λίστα μάλλον δεν έχει τέλος.
Κάποιος άλλος βέβαια μπορεί να πει ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία μπροστά στην αιωνιότητα, άλλωστε η αξία της προσφοράς δεν φαίνεται στο περίσσευμα αλλά στο υστέρημά μας. Σίγουρα όλα τα παραπάνω μπερδεύουν, ίσως βαραίνουν την κρίση κάποιων, δυσκολεύουν την ματιά στο μεγάλο κάδρο, όμως για μας μπορούν αναμφισβήτητα να οδηγήσουν σε συμπεράσματα για την τοπική μας κοινωνία που δυστυχώς κουβαλά όλη την παθογένεια της μεγάλης σκηνής.

Αν υποθέσουμε λοιπόν, ότι ο τοπικός τύπος αντανακλά και εκφράζει την ζωή της μικρής μας κοινωνίας, μπορούμε να αναδείξουμε το γεγονός ότι σε όλη την διάρκεια των τελευταίων καταστροφικών ετών, στη πραγματικότητα ήταν Α Π Ω Ν.

Ήταν ΑΠΟΥΣΑ ΚΑΘΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΗ ΖΩΗ, ΗΤΑΝ ΑΠΩΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΤΟΠΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Ένας άθλιος, λίγος, μικρός, αργυρώνητος και εμπαθής τοπικός τύπος και μιλάμε για το σύνολο του τοπικού τύπου και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν!!!

Έναν “Τύπο” κύριε ΒΕΤΟ μας που με την συμπεριφορά του, θα μπορούσε κάποιος αντικειμενικός παρατηρητής, να τον χαρακτηρίσει ως μια άκρως επιτυχημένη ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ!!!

ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ!!!

Για το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Φιλαδελφείας – Χαλκηδόνος.
Ο πρόεδρος                  Ο Γραμματέας

Γιώργος Ορταντζόγλου       Γιώργος Πετράκης

———————————————————————————————————————————

ΑΠΑΝΤΗΣΗ FX-NEWS

Εκτός του ογκωδέστατου προλόγου της ανακοίνωσης-απάντησης ο οποίος αναφέρεται (για εργασιακά, siemens, εξοπλιστικά, φοροδιαφυγή, ναυτιλιακές offshore κλπ), ενδεικτική είναι η αντίληψης των συγγραφέων της ανακοίνωσης περί της ελευθερίας του λόγου, περί του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης – αλλά και περί του τρόπου με τον οποίο πρέπει να ασκείται η δημοσιογραφία, η οποία, όταν δεν… «αρέσει», καθυβρίζεται με τον χειρότερο τρόπο!

Οι συγγραφείς της ανακοίνωσης καλό θα ήταν να ανατρέξουν στα ρεπορτάζ τόσο της έντυπης όσο και της ηλεκτρονικής εφημερίδας μας, για να διαπιστώσουν αν είμαστε «Α Π Ω Ν» ή ΠΑΡΟΝΤΕΣ στην καθημερινή υπεράσπιση των δικαιωμάτων του δημότη της πόλης μας. Οι δημότες γνωρίζουν καλά κύριε Ορταζόγλου μας. Γνωρίζουν καλά ποιοι ΜΑΧΟΝΤΑΙ καθημερινά για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης μας και ποιοι «μάχονται» για την κομματική και συνδικαλιστική τους ανέλιξη!!!

Όσον αφορά για το «άθλιος, λίγος, μικρός, αργυρώνητος και εμπαθής τοπικός τύπος και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί»:

  • Καλούμε ΑΜΕΣΑ το σωματείο εργαζομένων του δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας να αποδείξει από που χρηματιζόμαστε (αργυρώνητος τύπος) και για ποια συμφέροντα τα οποία και εξυπηρετούμε όπως λέει ή να ανακαλέσει.
  • Καλούμε τον Δήμαρχο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας να πάρει θέση ως προς τις αβάσιμες και ανυπόστατες κατηγορίες του συνδικαλιστικού οργάνου του δήμου.
  • Καλούμε τον τοπικό τύπο –το σύνολο του οποίου “κατηγορείται”- να πάρει θέση.
  • Επιστρέφουμε τις ύβρεις περί «αθλίου, μικρού και εμπαθή» στους συγγραφείς και εμπνευστές της ανακοίνωσης, γνωρίζοντας καλά ότι οι ύβρεις τους δεν εκφράζουν το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων του δήμου.

ΥΓ1. Όσων αφορά για «τη ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ», οι πραγματικά αντικειμενικοί παρατηρητές κατάλαβαν μέσα από τις “ύβρεις” και τη “λάσπη” της ανακοίνωσής σας κύριε Ορταζόγλου μας, ποιος είναι ο πρωταγωνιστής της άκρως επιτυχημένης παράστασης.

Προηγούμενο άρθροΒουτιά θανάτου για 23χρονο στην κεντρική παραλία του Βόλου
Επόμενο άρθροΗ Πετρούλα, η κόρη του Χρήστου Σαρτζετάκη μεγάλωσε και αναλαμβάνει στην κυβέρνηση πόστο “κλειδί”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.