“Συνεχίζεται ο εμπαιγμός για την ανέγερση του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας”

0

Από την δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Μακέτα 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου (2)“Συνεχίζει ο εμπαιγμός του ΣΥΡΙΖΑ και στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την ανέγερση του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας”

Η Λαϊκή Συσπείρωση έφερε για άλλη μια φορά το θέμα του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής που συνεδρίασε την Πέμπτη 6 Μαρτίου, ζητώντας να συζητηθεί ως εκτός ημερησίας διάταξης και να ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Μανουσογιαννάκης εισηγούμενος το θέμα σημείωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεται το θέμα. Θύμισε ότι η περιφερειακή διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευτεί, εδώ και μήνες, ότι το θέμα θα έρθει με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού η οποία φυσικά ακόμα δεν έχει φανεί. Σημείωσε, επίσης, ότι η κατασκευή του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου υπήρξε δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπική δέσμευση της κ. Δούρου και υπογράμμισε τους κινδύνους που εγκυμονούν καθώς η άδεια για την κατασκευή του πλησιάζει στη λήξη της και το θέμα παραπέμπεται συνεχώς στις καλένδες. Ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαικής Συσπέιρωσης,τόνισε την ανάγκη να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις στην ανέγερσή του σχολείου γιατί υπάρχουν σοβαρές ανάγκες στην  περιοχή αλλά και επειδή το υπάρχον κτήριο είναι ακατάλληλο και ζήτησε να τεθεί προς συζήτηση το θέμα.

Με τις ψήφους των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του Τζήμερου η  πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης απορρίφθηκε και το θέμα δεν συζητήθηκε.

Όμως η κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα άγγιξε τα όρια της πρόκλησης με την τοποθέτηση της αντιπεριφερειάρχη  κεντρικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κυπριανίδου η οποία πέταξε το μπαλάκι στο Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας λέγοντας ότι οι δήμοι που έχουν αιτήματα για ανέγερση κτηρίων πρέπει να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στις Κτηριακές Υποδομές ΑΕ (πρώην ΟΣΚ) για να ενταχθούν στα προγράμματα του οργανισμού. Ακόμα ξεκαθάρισε ότι οι προτάσεις αυτές θα κριθούν με βάση κριτήρια για την  ένταξη ή όχι του κάθε έργου στο πρόγραμμα. Έφτασε στο σημείο να πει ότι η άδεια «λήγει το 2016 επομένως κανένα πρόβλημα  δεν υπάρχει»!!!

Με άλλα λόγια η αντιπεριφερειάρχης ουσιαστικά πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων ακόμη και την άνευ ουσιαστικής αξίας δέσμευση της κ. Δούρου κατά την πρόσφατη συνάντησή της με την επιτροπή αγώνα και τη  Δημοτική Αρχή, προσθέτοντας έτσι άλλη μια κωλοτούμπα στην σχετική συλλογή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο αφήνει ανεπανόρθωτα έκθετες τόσο την περιφερειακή όσο και τη δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλους όσους έσπευσαν να πανηγυρίσουν για τις αόριστες δεσμεύσεις της κ. Δούρου.

Καλούμε τους γονείς, τους καθηγητές, τους μαθητές να απαντήσουν στον απροκάλυπτο εμπαιγμό του ΣΥΡΙΖΑ. Να απαιτήσουν την άμεση ανέγερση του κτηρίου. Να βάλουν φραγμό σε σχέδια που ορέγονται το συγκεκριμένο χώρο. Να διεκδικήσουν σχολεία σύγχρονα, που θα μορφώνουν και δε θα εξοντώνουν, να συμμετέχουν στον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, για τη ζωή που μας αξίζει.

Προηγούμενο άρθροΟΙ δράσεις της “ΟΑΣΗΣ”
Επόμενο άρθροΜε νοικοκυρές “Μυστικούς Πράκτορες” θα πατάξει τη Φοροδιαφυγή ο Βαρουφάκης!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.