Οι εκπαιδευτικοί θα επιλέγουν τους διευθυντές των σχολείων

0

ekpaideutikoi

Οι εκπαιδευτικοί θα επιλέξουν φέτος τον διευθυντή της κάθε σχολικής μονάδας, διαδικασία που θα εφαρμοστεί πιλοτικά για έναν χρόνο (σχολική χρονιά 2015-2016) έως ότου οριστικοποιηθεί με νέο νόμο ο νέος τρόπος επιλογής των διευθυντών στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Η ρύθμιση αυτή θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει τις επόμενες μέρες το υπουργείο Παιδείας, όπου θα υπάρχει πρόβλεψη και για τις σχολικές μονάδες στις οποίες δεν θα υπάρξει υποψήφιος για τη θέση του διευθυντή.

Πάντως οι υπάρχοντες διευθυντές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στη θέση που υπηρετούν τώρα ως διευθυντές ή στην οργανική τους θέση ως υποψήφιοι.

Συνεπώς όταν περάσει το σχετικό νομοσχέδιο από τη Βουλή, ο σύλλογος διδασκόντων του κάθε σχολείου θα συνεδριάσει και θα επιλέξει, κατά πλειοψηφία, τον εκπαιδευτικό που θεωρεί ότι διαθέτει τις ικανότητες για να καταλάβει τη θέση του διευθυντή. Για το κάθε σχολείο θα μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα τα μέλη του συλλόγου διδασκόντων και ο νυν διευθυντής, ανεξάρτητα εάν προέρχεται από άλλο σχολείο.

Η ΟΛΜΕ ζήτησε χθες να μην ποινικοποιούνται οι κινητοποιήσεις των μαθητών και οι μαθητικές καταλήψεις και να δοθεί η δυνατότητα στον σύλλογο διδασκόντων να αποφασίζει τον τρόπο αναπλήρωσης των χαμένων ωρών.
Οσον αφορά τις μαθητικές καταλήψεις, η ΟΛΜΕ τονίζει ότι «μέχρι τώρα το υπουργείο Παιδείας προσπάθησε με υποκριτικό τρόπο να τις αντιμετωπίσει και πάντα με τη λογική της καταστολής, των απειλών και εκβιασμού των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα. Κάθε παρέμβαση κι επέμβαση στα σχολεία παραγόντων, που δεν έχουν σχέση με την εκπαιδευτική κοινότητα (εισαγγελείς, Αστυνομία), διαταράσσουν με τον χειρότερο τρόπο την εκπαιδευτική λειτουργία».

ΠΗΓΗethnos.gr
Προηγούμενο άρθροΚάρφωσε τον σύζυγό της στον ΣΔΟΕ
Επόμενο άρθροΚαθηγητές παρενοχλούσαν μαθήτριες σε δυο σχολεία
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.