[dropcap type=”3″]Ά[/dropcap]γγελος Ποστέκογλου. Σε πολλούς συμπολίτες μας το όνομα του μπορεί να μην είναι γνωστό. Και αυτό γιατί, γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου 1965 στη Νέα Φιλαδέλφεια και μετανάστευσε στην Αυστραλία με τους γονείς του και την μικρή του αδερφή, σε μικρή ηλικία. Εργάστηκε μαζί με τον πατέρα του (φανατικός οπαδός της ΑΕΚ) ως επιπλοποιός, ενώ η μητέρα του δούλευε σε εργοστάσιο ρούχων στο Περάν, όπου η ελληνική κοινότητα εκεί ήταν μεγάλη. Σε μικρή ηλικία αρχίζει να παίζει μπέιζμπολ και κρίκετ αλλά τελικά τον κερδίζει το ποδόσφαιρο που μετά από μια σπουδαία καριέρα στο επαγγελματικό Αυστραλιανό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, γίνεται προπονητής.

postekogloy-fx-news (4)Μετά από την επιτυχή προπονητική του πορεία σε ομάδες της Αυστραλίας και ένα πέρασμα από την Ελλάδα ως προπονητής της Παναχαϊκής (2008), το 2013 αναλαμβάνει ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Αυστραλίας. Μετά από την πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας των «καγκουρώ» στο Μουντιάλ 2014 της Βραζιλίας, συμμετέχει στο Asia Cup 2015 (Πανασιατικό κύπελλο–το αντίστοιχο Euro) που διεξάγεται στην Αυστραλία. Ο Φιλαδελφειώτης προπονητής οδηγεί την Εθνική Ομάδα της Αυστραλίας στην κατάκτηση του Πανασιατικού Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας (με νίκη στον τελικό επί της Ν. Κορέας με 2-1) και γίνεται ο Εθνικός ήρωας της Ωκεανίας! H εφημερίδα μας Fx-news και ο εκδότης της Βασίλης Βέττος, επικοινώνησε με τον Φιλαδελφειώτη «Ήρωα της Αυστραλίας» Άγγελο Ποστέκογλου και εξασφάλισε την αποκλειστική και άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί:

⇒Κύριε Ποστέκογλου, τα θερμά μας συγχαρητήρια για την τεράστια επιτυχία σας με την εθνική Australia's captain Mile Jedinak holds up the Asian Cup trophy as the team celebrates after winning their Asian Cup final soccer match against South Korea at the Stadium Australia in SydneyAFC Asian Cup 2015ομάδα ποδοσφαίρου της Αυστραλίας και την κατάκτηση για πρώτη φορά του AsiaCup. Μια πολύ μεγάλη επιτυχία για το ποδόσφαιρο της Αυστραλίας. Επιτυχία που ήρθε με Έλληνα προπονητή στο τιμόνι της ομάδας και μάλιστα γεννημένο στην πόλη μας, τη Νέα Φιλαδέλφεια. Ποιο ήταν το μυστικό της κατάκτησης του;

Ο κύριος λόγος που φτάσαμε στην κατάκτηση του τροπαίου είναι ότι το είχαμε σχεδιάσει από την πρώτη στιγμή που διορίστηκα ως προπονητής πριν 14 μήνες. Δημιουργήσαμε μια καινούρια ομάδα με νέους σε ηλικία παίχτες, που δοκιμάστηκαν και απέκτησαν εμπειρία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Επίσης βοήθησε και το γεγονός ότι παίξαμε πολλά παιχνίδια προετοιμασίας έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι. Φυσικά το ότι παίζαμε στην έδρα μας βοήθησε πάρα πολύ.

South Korea vs Australia⇒Η κατάκτηση έγινε με Έλληνα προπονητή. Οι χιλιάδες έλληνες ομογενείς της Αυστραλίας το χάρηκαν διπλά;

Όλοι οι Έλληνες εδώ στην Αυστραλία ένιωσαν μεγάλη περηφάνια για αυτήν μας την επιτυχία. Η ελληνική κοινότητα είναι μεγάλη και το ευχαριστήθηκαν πολύ, που ένας δικός τους κατάφερε κάτι τέτοιο. Επίσης με έκανε να νιώσω υπερήφανος που αντιπροσώπευσα την Αυστραλία ως χώρα στην οποία ζω, αλλά και την Ελλάδα ως χώρα στην οποία γεννήθηκα.

postekogloy-fx-news (7)⇒Έχοντας μετέχει ως προπονητής ομάδας στην Ελλάδα (Παναχαϊκή), θα θέλαμε την γνώμη σας για την επικρατούσα κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα, εν συγκρίσει με το αντίστοιχο της Αυστραλίας.

Η εμπειρία μου ως προπονητής στην Ελλάδα ήτανε για μένα πολύ θετική. Μου άρεσε πολύ το πάθος των οπαδών καθώς και η συνεργασία μου με Έλληνες ποδοσφαιριστές. Το πρωτάθλημα εδώ στην Αυστραλία γίνεται όλο και πιο δυνατό και παρόλο που το κοινό εδώ δεν είναι τόσο ενθουσιώδες, ο επαγγελματισμός μπορώ να πω ότι είναι ίδιος με αυτόν των ομάδων της 1ης κατηγορίας στην Ελλάδα.

postekogloy-fx-news (1)⇒Θα σας ενδιέφερε η θέση του ομοσπονδιακού προπονητή της ομάδας της Εθνικής Ελλάδας ή να αναλάβετε κάποια στιγμή μια μεγάλη ελληνική ομάδα;

Προς το παρόν δεσμεύομαι με τριετές συμβόλαιο στην Εθνική Αυστραλίας. Από εκεί και έπειτα βλέπουμε. Το σίγουρο είναι ότι θα ήθελα να είμαι προπονητής στην Ευρώπη και φυσικά θα με χαροποιούσε το γεγονός να αναλάβω ως προπονητής μια από τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA⇒Γεννηθήκατε στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά σε μικρή ηλικία πήγατε στην Αυστραλία. Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς, την σχέση σας με την Νέα Φιλαδέλφεια, τα παιδικά σας χρόνια, οι γονείς σας μεγάλωσαν στην πόλη μας;

Ναι γεννήθηκα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι γονείς μου κατάγονται από τη Χαλκίδα, αλλά μετακόμισαν στη Ν.Φ. για να πιάσουν δουλειά κάπου καλύτερα γι’ αυτό και εγκαταστάθηκαν εκεί. Δεν μείναμε πολλά χρόνια όμως, καθώς αποφάσισαν να φύγουμε για Αυστραλία.

aekfc-1971⇒Τι θυμάστε από την πόλη μας; Την έχετε επισκεφθεί από τότε που φύγατε;

Παρόλο που ήμουν πολύ μικρός θυμάμαι κάποιες εικόνες από το Άλσος και τη πλατεία της Φιλαδέλφειας. Θυμάμαι επίσης που ο πατέρας μου με είχε πάρει μαζί του μια φορά στο γήπεδο της ΑΕΚ. Δεν έχω ξαναέρθει από τότε. Η γυναίκα μου είναι και αυτή Ελληνίδα και επισκεπτόμαστε την Ελλάδα κάθε χρόνο. Μας αρέσουν πολύ τα καλοκαίρια στην Ελλάδα.

aekfc-1974⇒Από ότι γνωρίζουμε η αγαπημένη ομάδα σας είναι η ΑΕΚ. Παρακολουθείτε την πορεία της; Πείτε μας μερικά πράματα για την ομάδα της πόλης μας. Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και έχει μείνει και χωρίς γήπεδο…

Ναι είμαι οπαδός της ΑΕΚ γιατί αυτήν υποστήριζε και ο πατέρας μου, όταν ήμουν μικρό παιδί. Είναι λυπηρό να βλέπεις μια τόσο μεγάλη ομάδα να πέφτει στην 3η εθνική κατηγορία λόγω χρεών. Χαίρομαι όμως γιατί απ’ ότι μαθαίνω από του χρόνου θα παίζει ξανά στη Super League.

⇒Θα σας δούμε σύντομα στην Ελλάδα; Εάν ΝΑΙ, θα ήταν μεγάλη τιμή να επισκεφτείτε την πόλη μας.

Το καλοκαίρι θα επισκεφτώ την Ελλάδα οικογενειακώς. Θα ήθελα να επισκεφτώ μετά από τόσα χρόνια, την πόλη στην οποία γεννήθηκα.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την μεγάλη τιμή που μας κάνατε.

Προηγούμενο άρθροΦωτορεπορτάζ: Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου τα εγκαίνια του συσσιτίου της Μητρόπολης Ιωνίας-Φιλαδελφείας
Επόμενο άρθροΒίντεο: Ποιος American Sniper; Οι τρελοί του ISIS απαντούν με Jihadi Sniper που εκτελεί εν ψυχρώ 12 στόχους!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.