Σε σοβαρότατες καταγγελίες για «μαύρο χρήμα» και «σπατάλη» της κρατικής χρηματοδότησης προχώρησε ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας κύριος Άρης Βασιλόπουλος στη Λαϊκή συνέλευση που έγινε στη πλατεία των Απομάχων την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου.

Δείτε⇒Σοβαρότατες Καταγγελίες Άρη Βασιλόπουλου για «μαύρο χρήμα» – Το Fx-news.gr απαιτεί να δώσει ΤΩΡΑ ονόματα και Διευθύνσεις!!!

Οι καταγγελίες αυτές αφήνουν αιχμές και για την προηγούμενη διοίκηση της κυρίας Έφης Γαϊτανά – Αποστολάκη
Το περιεχόμενο των καταγγελιών του νυν δημάρχου περιέχει συνοπτικά τα εξής θέματα:

– Την ακατανόητη ανοχή του δήμου στην μη καταβολή ενοικίου από τον επιχειρηματία που κατείχε το κυλικείο του νεκροταφείου και ο οποίος έφτασε, κατά τα λεγόμενα του Δημάρχου, να οφείλει στο δήμο περί το ενάμιση εκατομμύριο ευρώ.
– Την ευθεία υπονόμευση του συγκεκριμένου επιχειρηματία στις προσπάθειες του δήμου να νομιμοποιήσει το κυλικείο του νεκροταφείου, με μπροστάρη άνθρωπο που ήταν υποψήφιος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο Γαϊτανά.
– Το έλλειμμα χρημάτων -για να το πούμε κομψά- από σχολική επιτροπή ή σχολικές επιτροπές,
– Τις υπερτιμολογήσεις σε σειρά υπηρεσιών που αναζητούσε ο δήμος από εταιρείες. Ως παράδειγμα ο κ. Βασιλόπουλος έφερε το φαγητό σε δικαστικούς και εκλογικούς αντιπροσώπους στις εκλογές: Φέτος με διαγωνισμό στοίχισε στο δήμο περί τα 1.500 ευρώ, ενώ στις ευρωεκλογές του 2014, πάνω από 7.000 ευρώ, και τέλος είπε (αυτολεξεί):
«Ότι όλα αυτά (οι προηγούμενες καταγγελίες) στην δημόσια ατζέντα, ο τρόπος δηλαδή που ενημερωνόμαστε από τις εφημερίδες από τα τοπικά μέσα, όλα αυτά δεν γράφτηκαν ποτέ. Γιατί δεν γράφτηκαν;;; Γιατί κατά την άποψη μας υπήρχε «μαύρο χρήμα», «μαύρο χρήμα» το οποίο πήγαινε στην τσέπη συγκεκριμένων. για να μπορούν δηλαδή να κλέβουνε από εμάς, να μπορούν να παρουσιάσουν μια εικόνα όπως «αυτοί» θέλουν να είναι. Εγώ λέω ότι κάποιοι τα πήρανε. Τα πήρανε μερίδα του «έντυπου τοπικού τύπου» συγκεκριμένα, μερίδα η οποία έχει μια σχέση διαπλοκής και έχει μάθει να απομυζά το δημόσιο χρήμα. Για παράδειγμα, δώσανε 3.184 ευρώ πέρσι για να βγάλουν 500 φυλλάδια για την πρωτομαγιά… υπάρχουν ονοματεπώνυμα… Αυτά όλα θα βγούνε σιγά σιγά προς τα έξω… γιατί το πάρτι πρέπει να τελειώσει».

Ακολούθως, είναι λογικό η κοινωνία να ΑΠΑΙΤΕΙ από τον δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο να βγάλει στη δημοσιότητα τα ονόματα, τις διευθύνσεις και ΟΛΑ τα στοιχεία αυτών που καταγγέλλει όσο και της «μερίδας του έντυπου τοπικού τύπου» η οποία έχει «μια σχέση διαπλοκής και έχει μάθει να απομυζά το δημόσιο χρήμα».

Η εφημερίδα μας Fx-news (Φεβρουαρίου 2015) μετά τις πολύ σοβαρές καταγγελίες του δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου, επικοινώνησε τόσο μαζί του, όσο και με την πρώην δήμαρχο κυρία Έφη Γαϊτανά – Αποστολάκη, και ζήτησε τις απαραίτητες διευκρινήσεις – απαντήσεις.

Και οι δύο δέχτηκαν να απαντήσουν στα ερωτήματα του εκδότη της Fx, Βασίλη Βέττου. Δείτε τι είπαν και τα συμπεράσματα δικά σας:

Κύριε Βασιλόπουλε, μπορείτε να μας πείτε περισσότερα σχετικά με αυτά που καταγγέλλετε; Τι ακριβώς συνέβη και τι στοιχεία έχετε; Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για όσα ισχυρίζεστε;

Η υπόθεση του κυλικείου του νεκροταφείου ήρθε στην επιφάνεια αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας και των ενεργειών που κάναμε για την έξωση του μισθωτή από το χώρο. Μέχρι τότε υπήρχε ένα πέπλο σιωπής γύρω από την υπόθεση. Σύμφωνα με τα στοιχεία του τμήματος εσόδων του Δήμου, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας οφείλει πάνω από 1 εκ ευρώ από μισθώματα, γεγονός που οφείλεται σε μειωμένη καταβολή μισθωμάτων μέχρι το 2012 και σε μη καταβολή τους από το 2012 μέχρι και το 2014. Η υπόθεση αυτή έχει ήδη πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, ενώ σε ένα από τα επόμενα συμβούλια θα έρθει ως θέμα στο Δ.Σ. για την αναλυτική ενημέρωση των συμβούλων. Αυτό που δεν γνωρίζει το ευρύ κοινό είναι ότι το νεκροταφείο, όπως και το κυλικείο, είχαν μια σειρά παρανομιών, τις οποίες προσπαθούμε εδώ και μήνες να τακτοποιήσουμε αντιμετωπίζοντας μια σειρά από εμπόδια, κυρίως από τον πρώην μισθωτή, ο οποίος σε εβδομαδιαία σχεδόν βάση στέλνει την αστυνομία, την πολεοδομία, το υγειονομικό, ακόμη και την πυροσβεστική. Αυτό που ανέφερα είναι ότι σε αυτή του την προσπάθεια μπροστινό έχει ως πολιτικό μηχανικό πολίτη που ήταν υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές – όχι με το ψηφοδέλτιο Γαϊτανά – και εδώ γεννάται το ερώτημα αν κάποιος που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου μπορεί να θεωρηθεί ότι «απλώς κάνει τη δουλειά του». Από εκεί και πέρα, όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν σκιές στη διαχείριση των χρημάτων σε διάφορες περιπτώσεις σχολικών επιτροπών εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό που είπαμε είναι ότι σε όλες αυτές τις υποθέσεις θα χυθεί φως προκειμένου να μάθουμε αν υπήρξε κακοδιαχείριση του δημοτικού χρήματος και σε περίπτωση που βρεθεί κάτι τέτοιο το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη.

Τέλος, η υπερτιμολόγηση υπηρεσιών είναι κάτι σύνηθες και αρκεί κανείς να δει μια σειρά τιμολογίων στο Δήμο και να συγκρίνει τις τιμές με αυτές που υπάρχουν στην αγορά.

Επίσης καταγγείλατε στην ίδια εκδήλωση «μερίδα του έντυπου τοπικού τύπου». Κύριε Βασιλόπουλε, στην πόλη μας υπάρχουν τέσσερις έντυπες εφημερίδες. Όταν αναφέρεστε γενικά σε «μερίδα του έντυπου τοπικού τύπου» χωρίς να ονοματίζετε, αφήνετε υπόνοιες και σκέψεις, στα έντυπα τοπικά μέσα, να είναι και η εφημερίδα Fx-news. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις άλλες εφημερίδες από την στιγμή που ΔΕΝ είπατε συγκεκριμένα με ονόματα ποιοι «απομυζούν το δημόσιο χρήμα». Μπορείτε να μας ξεκαθαρίσετε ποιους εννοείτε, έτσι ώστε και ο κόσμος της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας να γνωρίζει και να μην υπάρχουν «κηλίδες» σε ΜΜΕ που δεν έχουν καμία σχέση;

Όπως στο κεντρικό επίπεδο, έτσι και στο τοπικό, θεωρώ ότι υπάρχει ένα αμαρτωλό τρίγωνο μεταξύ πολιτικών προσώπων, τοπικών επιχειρηματιών και μερίδας του Τύπου. Δεν θεωρώ ότι ανακαλύψαμε την Αμερική με αυτή τη διαπίστωση. Συνέπεια αυτής της σχέσης είναι να εξαφανίζονται θέματα από το δημόσιο διάλογο που δεν βολεύουν συγκεκριμένους επιχειρηματίες και πολιτικά πρόσωπα, με συνέπεια την ελλιπή έως κακή ενημέρωση των δημοτών. Είναι π.χ. αδιανόητο ο Δήμος να «τρέχει» το πρόγραμμα «Δια Βίου Μάθηση» το οποίο πραγματικά ενδιαφέρει εκατοντάδες συνδημότες μας και αυτό όχι μόνο να μην τυγχάνει ενδιαφέροντος από μερίδα του Τύπου, αλλά αντίθετα να δίνεται χώρος σε κουτσομπολιά και παραφιλολογίες εις βάρος ενημερωτικών στοιχείων τα οποία θα έπρεπε να γνωρίζουν οι δημότες. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι χρειαζόμαστε έναν τοπικό τύπο που να ευλογεί τα γένια της εκάστοτε δημοτικής αρχής, το αντίθετο μάλιστα. Χρειαζόμαστε έναν ανεξάρτητο και αμερόληπτο τύπο που να μπορεί να φέρνει στην επιφάνεια τα προβλήματα της πόλης και των δημοτών, ακόμα και ασκώντας μας και σκληρή κριτική. Αυτό πιστεύω ότι μπορεί να συμβάλει στο να έρθουν επιτέλους στο προσκήνιο σοβαρά θέματα της πόλης μας και να γινόμαστε καλύτεροι στην αντιμετώπισή τους.

Ευτυχώς η πόλη μας είναι μικρή κύριε Βέττo και ο κόσμος της πόλης γνωρίζει, όπως γνώριζαν και κάποια «ανεξάρτητα έντυπα» τα οποία μέχρι πρότινος έκαναν τέτοιες καταγγελίες, αλλά τώρα φαίνεται ξέχασαν, αυτά και αυτούς που κατήγγειλαν. Και σίγουρα για όσα έχω πει σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται το έντυπό σας (Fx-news).

Κυρία Γαϊτανά – Αποστολάκη, στη Λαϊκή συνέλευση που έγινε στη πλατεία των Απομάχων την Κυριακή (01/02) ο νυν δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος στη συζήτηση που έκανε με τους κατοίκους της περιοχής, έκανε πολύ σοβαρές καταγγελίες για την διοίκηση σας. Μπορείτε να μας πείτε την θέση σας, την άποψή σας, σχετικά με αυτά που κατήγγειλε ο κ. Βασιλόπουλος;;;

Σε ότι αφορά το κυλικείο του Νεκροταφείου είχε δοθεί, με διαγωνισμό, στο συγκεκριμένο επιχειρηματία από το 2006 για χρονικό διάστημα 9 έτη. Πριν αναλάβουμε εμείς τη διοίκηση του Δήμου, ο επιχειρηματίας είχε αιτηθεί μείωση μισθώματος και υπήρχε νομική αντιδικία μεταξύ του επιχειρηματία και του Δήμου. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και μέχρι τα τέλη του 2012, ο Δήμος εισέπραττε ως μηνιαίο μίσθωμα το ποσό των 19.200 Ευρώ. Όταν, σταμάτησε η καταβολή του μισθώματος, σε συνεργασία με την Νομική Υπηρεσία του Δήμου, πράξαμε όλες τις ενέργειες που μας επιτρέπει ο Νόμος, με σκοπό τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου.

Όλα τα νομικά έγγραφα, που περιγράφουν τις ενέργειές μας υπάρχουν στο Δήμο με συγκεκριμένους αριθμούς πρωτοκόλλου και συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Στο θέμα των πιστώσεων, για τη σίτιση των δικαστικών και εκλογικών αντιπροσώπων στις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου όλες οι συμβάσεις είναι αναρτημένες στη Διαύγεια και αφορούν 800 μερίδες φαγητού και 800 μερίδες πρωινού και καφέ για 2 εκλογικές αναμετρήσεις.

Είναι αστείες βέβαια τέτοιου είδους αναφορές, από τον κύριο Δήμαρχο όταν οι ίδιοι ΔΕΝ ψήφιζαν τις πιστώσεις για την αγορά των φαγητών που χρησιμοποιούσαμε στο πρόγραμμα των κοινωνικών συσσιτίων για 100 και πλέον συμπολίτες μας στο χώρο του ΚΗΦΗ. Ένα πρόγραμμα που το ξεκινήσαμε εμείς το 2012 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Για το θέμα των πιστώσεων για τις εκδηλώσεις και τα φυλλάδια της Πρωτομαγιάς, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όλα τα χρόνια είχαν αποφασιστεί και εγκριθεί από την επιτροπή διοργάνωσης της Πρωτομαγιάς, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από όσες Δημοτικές παρατάξεις το επιθυμούσαν.
Και στο θέμα αυτό θα ήθελα να επισημάνω ότι όλες οι συμβάσεις είναι αναρτημένες στη Διαύγεια και μάλιστα στο Δημοτικό Συμβούλιο απευθυνόμενη στον κύριο Δήμαρχο τον κάλεσα αν έχει τιμολόγια που αποδεικνύουν τα λεγόμενα του να τα δώσει στη δημοσιότητα.

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: Όταν είσαι νέα Διοίκηση σε ένα Δήμο, σε εμπιστεύονται οι δημότες για να λύσεις τα προβλήματα και να βελτιώσεις την καθημερινότητά τους.
Είναι πολύ εύκολο να κρίνεις τους προηγούμενους για λόγους εντυπώσεων και όχι ουσίας.
Εμείς παραλάβαμε ένα Δήμο, με 7.000.000 χρέη σε προμηθευτές, 6.500.000 Δάνεια και με κρατική χρηματοδότηση που μειώθηκε 60%. Δεν βγήκαμε ποτέ όμως να κατηγορήσουμε κανέναν, αλλά αντιθέτως παλέψαμε και καταφέραμε μέσα σε 3 χρόνια να ξεχρεώσουμε όλους τους προμηθευτές και να αποπληρώσουμε τα 4.000.000 από τα 6.500.000 Ευρώ των Δανείων. Επιπλέον, αφήσαμε και 1.000.000 Ευρώ, στο Ταμείο του Δήμου για τεχνικά έργα.

Θεωρώ ότι είναι άδικο όταν γνωρίζουν και χρησιμοποιούν τα αποτελέσματα της δικής μας διοίκησης και όλα όσα πετύχαμε, να βγαίνουν στις Λαϊκές Συνελεύσεις και να κατηγορούν λέγοντας ανακρίβειες.

Προηγούμενο άρθροΞεκινά το Ειδικό Δικαστήριο για τον Γ. Παπακωνσταντίνου
Επόμενο άρθροΟμοιότητες και διαφορές(;) της λίστας Βαρουφάκη με το Μνημόνιο
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.