Ομάδα hacker έκλεψε 1 δισ. δολάρια από Τράπεζες σε 30 χώρες

0

ImageHandler (7)Ομάδα hacker κατάφερε να κλέψει ένα δισ. δολάρια από τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλον τον κόσμο, από το 2013, στη μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση όλων των εποχών, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab.

Η ομάδα Carbanak έβαλε στόχο περισσότερες από 100 τράπεζες παγκοσμίως και άλλα ιδρύματα σε 30 χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Κίνα και χώρες της Ευρώπης, καταφέρνοντας να αποσπάσει περίπου 10 εκατ. δολάρια σε κάθε της επίθεση.

Τα μέλη της ομάδας προέρχονται από τη Ρωσία, την Κίνα, την Ουκρανία και άλλα μέρη της Ευρώπης και σύμφωνα με την Kaspersky είναι ακόμα ενεργά.

Η διαφορά αυτής της επίθεσης με τις πρόσφατες επιθέσεις στην JPMorgan, την Antem Inc και άλλες τράπεζες και φορείς είναι ότι τώρα, οι hackers πήραν χρήματα, ενώ τις άλλες φορές στόχος τους ήταν τα προσωπικά δεδομένα.

Τα μέλη της Carbanak μόλυναν με ιούς τους υπολογιστές των εργαζομένων, μέσω των οποίων εγκαθιστούσαν βίντεο που παρακολουθούσε το προσωπικό. Ως εκ τούτου, στη συνέχεια, μιμούνταν τις συνήθειες των εργαζομένων, για να μεταφέρουν και να κλέψουν τα χρήματα.

Σε εξέλιξη είναι συνεργασία της Kaspersky και των Interpol, Europol και των Αρχών των κρατών.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΚαθαρά Δευτέρα στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας
Επόμενο άρθροΟι εξελίξεις στην υπόθεση του αγνοούμενου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.