Δ.Φ.Χ.: “Λαϊκή Συνέλευση στην περιοχή των Απομάχων”

1
Σοβαρότατες καταγγελίες έκανε ο δήμαρχος στη Λαϊκή συνέλευση της περιοχής των Απομάχων Νέας Φιλαδέλφειας

Λάβαμε από τον Δ.Φ.Χ. το παρακάτω δελτίο τύπου:

Λαϊκή Συνέλευση στην περιοχή των Απομάχων

Η χθεσινή λαϊκή συνέλευση στην περιοχή των Απομάχων με την εντυπωσιακή συμμετοχή των συνδημοτών μας και το γόνιμο διάλογο που κυριάρχησε, αποκάλυψε την ανάγκη του κόσμου για συμμετοχή, επικοινωνία και απέδειξε ότι οι συμπολίτες μας, όταν τους δίνεται η δυνατότητα, ενεργοποιούνται δημιουργικά με κρίσεις και προτάσεις και μπορούν να συνεισφέρουν στην αλλαγή της ζωής στην πόλη.
Στην πέμπτη κατά σειρά λαϊκή συνέλευση που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή στις γειτονιές της πόλης μας, ο Δήμαρχος ενημέρωσε εκτενώς τους κατοίκους για την οικονομική κατάσταση και τα χρέη του Δήμου, καθώς και τις κατευθύνσεις και τις προτεραιότητες του νέου προϋπολογισμού. Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα προβλήματα της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Πρασίνου που προκύπτουν τόσο λόγω της έλλειψης μόνιμου προσωπικού όσο και της κατάστασης του στόλου που παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή. Εκτενής αναφορά έγινε για την πορεία των επαφών του Δήμου με την περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρ. Δούρου σχετικά με την δέσμευση κατασκευής του 3ου Γυμνασίου και Λυκείου στον Έσπερο. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα των ηχοπετασμάτων της Εθνικής οδού, αλλά και τις προσπάθειες που γίνονται για την άμεση υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια για τις συμπληρωματικές μελέτες για την κατασκευή νέου αγωγού ομβρίων σ/την οδό Σκρά.
Στη συζήτηση που ακολούθησε οι πολίτες κατέθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους σχετικά με το θέμα της καθαριότητας αναγνωρίζοντας την ανάγκη της ανάπτυξης ατομικής συνείδησης. Με ιδιαίτερη έμφαση τέθηκε το θέμα της συντήρησης των παιδικών χαρών για το οποίο η δημοτική αρχή διευκρίνισε ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες πιστοποίησης. Ενώ στην πρώτη γραμμή ήταν και τα θέματα διαφάνειας και διαπλοκής για τα οποία η διοίκηση δεσμεύτηκε ότι θα χυθεί άπλετο φως σε κάθε αδιαφανή υπόθεση του Δήμου.
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στη συζήτηση που αναπτύχθηκε γύρω από το θέμα της ανέγερσης του νέου γηπέδου και της επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε εκτενώς για το ιστορικό, τις θέσεις και προτάσεις της διοίκησης, ενώ σε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση, δεσμεύτηκε στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης η οποία θα προστατεύει και το Άλσος και την κατασκευή του γηπέδου.

Στη λαϊκή συνέλευση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γ. Καλαμπόκης, Καθαριότητας – Πρασίνου κ. Ν. Ανανιάδης, Οικονομικών κ. Μ. Λάλος, Κοινωνικής Πολιτικής κ. Β. Κουμαριανός, η Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου κ. Δ. Αθανασίου, ο Πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Γ. Ανεμογιάννης, η Δημοτική Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Π.Π.Ι.Ε.Δ κ. Ε. Παπαλουκά, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Α. Αναγνώστου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Λ. Γαβριηλίδης, Χ. Ανδρέου, Α. Γαλαζούλα, Γ. Χαραμαρά, Γ. Καλύβης, Χ. Αντωναρόπουλος και οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. G. Stornelli και Η. Μπακόλας.

Ο Δήμος καθιερώνει αυτή τη μορφή άμεσης επικοινωνίας και διαλόγου με τους δημότες, βάζοντας τέλος στην εσωστρέφεια, ανοίγοντας έναν κύκλο ενημέρωσης, διαλόγου, δημοκρατικής διαβούλευσης και συναπόφασης.

Με την ενεργό συμμετοχή μας αλλάζουμε τα πράγματα.

Προηγούμενο άρθρο“Σίγησε” το Αηδόνι της Ηπείρου…
Επόμενο άρθροΣοβαρότατες Καταγγελίες Άρη Βασιλόπουλου για “μαύρο χρήμα” – Το Fx-news.gr απαιτεί να δώσει ΤΩΡΑ ονόματα και Διευθύνσεις!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.