Διεθνή Μαθηματικός Διαγωνισμός από τη Σχολή Χατζήβεη

0

6546546465456Η Σχολή Χατζήβεη προσκαλεί μαθητές από Β’ Δημοτικού έως Γ’ Λυκείου να λάβουν μέρος στον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό Καγκουρό που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 στις 9.00 π. μ. Ο διαγωνισμός Καγκουρό είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός, διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο με συμμετοχή μαθητών από 52 χώρες.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα, η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται οι μαθητές δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.
Η Σχολή Χατζήβεη ενθαρρύνει τους μαθητές να εμπλέκονται με τα μαθηματικά αλλά και με άλλα εκπαιδευτικά αντικείμενα, μέσω και άτυπων μορφών εκπαίδευσης όπως οι διαγωνισμοί. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός καλλιεργεί τη φαντασία και τη δημιουργικότητα και δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να δουν τα μαθηματικά με διαφορετική ματιά από αυτή που προσφέρεται μέσω των αναλυτικών προγραμμάτων.
Το διαγωνισμό διοργανώνει η Καγκουρό Ελλάς σε συνεργασία με τη Πανελλήνια Ένωση Μαθηματικών. Η Σχολή Χατζήβεη για άλλη μια χρονιά είναι εξεταστικό κέντρο του διαγωνισμού και μπορεί να φιλοξενήσει μαθητές Ιδιωτικών και Δημόσιων Σχολείων. Κόστος Συμμετοχής 12,5 ευρώ.

Δηλώσεις Συμμετοχής στη Γραμματεία του Σχολείου έως 27 Φεβρουαρίου: 210 2511371

Προηγούμενο άρθροΗ Εθνική Μελέτη Νοσηρότητας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος
Επόμενο άρθρο“Μωρά με τρεις γονείς”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.