Βεβήλωσαν με σβάστικες το μνημείο του Φύσσα στο Κερατσίνι

0

fussas

Στόχος θρασύτατης επίθεσης έγινε το μνημείο του αδικοχαμένου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, στο σημείο όπου στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη, Γιώργου Ρουπακιά. Άγνωστοι δράστες σχημάτισαν πάνω στο μνημείο με κόκκινη μπογιά σβάστικες και την υπογραφή «C-18».

Ο δήμος Δραπετσώνας – Κερατσινίου, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, εξέφρασε την κατάφωρη καταδίκη του στην επίθεση – πρόκληση.

«Τα ξημερώματα της Τρίτης 24 Φεβρουάριου άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στο σημείο όπου το Σεπτέμβρη του 2013 δολοφονήθηκε από τα μέλη της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Αγκυλωτοί σταυροί και φασιστικά συνθήματα γέμισαν τη προτομή του αντιφασίστα μουσικού. Η νέα θρασύτατη πρόκληση και η επανεμφάνιση των φασιστοειδών στους δρόμους της πόλης μας αποδεικνύει ότι το μέτωπο αυτό παραμένει ανοιχτό», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Ο Δήμος μας καταδικάζει την άνανδρη φασιστική επίθεση στο σημείο της δολοφονίας, ένα χώρο με ιδιαίτερη συμβολική σημασία για εμάς, ένα χώρο μνήμης που θυμίζει στους κατοίκους της πόλης μας ότι ο αγώνας ενάντια στην απειλή του φασισμού πρέπει να είναι διαρκής στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές μας», καταλήγει.

Όσον αφορά το «C-18», παραπέμπει στη νεοναζιστική βρετανική οργάνωση «Combat 18», στην οποία κατά το παρελθόν έχουν αποδοθεί δολοφονίες μεταναστών.

ΠΗΓΗethnos.gr
Προηγούμενο άρθροΦωτιές στο Πολυτεχνείο – Αντιεξουσιαστές έκαψαν αυτοκίνητα στα εξάρχεια
Επόμενο άρθροΓιατί σταμάτησαν τα έργα κατασκευής του 2ου βρεφονηπιακού της Ν.Χαλκηδόνας; Δηλώσεις Βασιλόπουλου – Γαϊτανάς
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.