Βαριά καταδίκη σε 29,5 χρόνια φυλακή για την φονική καραμπόλα στην Εγνατία

0

ImageHandler (3)Βαριά «καμπάνα» με καταδίκη σε 29,5 χρόνια φυλακή, για την οποία, όμως, σύμφωνα με τον νόμο, προβλέπεται ότι η έκτισή της δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 χρόνια, επειδή τα αδικήματα είναι σε βαθμό πλημμελήματος, επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας στον Ρουμάνο οδηγό της μοιραίας νταλίκας που τον περασμένο Οκτώβριο προκάλεσε τη φονική καραμπόλα στην Εγνατία Οδό, στον κόμβο της Βέροιας.

Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και να είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Μετά την απόφαση αυτή ο Nikolai Tudoran επέστρεψε στη φυλακή, όπου κρατούνταν όλο αυτό το διάστημα ως προσωρινά κρατούμενος και θα αποφυλακιστεί μόνο αφού βρει και καταβάλει το σύνολο του ποσού για την εξαγορά της ποινής του.

Κατηγορίες

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ήταν ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή -στο δυστύχημα που έγινε στις 5 Οκτωβρίου σκοτώθηκαν 5 άτομα και τραυματίστηκαν 30-, καθώς και πρόκληση σωματικής βλάβης κατά συρροή.

Το δικαστήριο του επέβαλε φυλάκιση 4 ετών για κάθε θάνατο, ενώ δεν δέχθηκε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Ο 39χρονος οδηγός στην απολογία του υποστήριξε πως μετά το πέρασμά του από τον Πολύμυλο και ενώ δοκίμαζε τα φρένα της νταλίκας διαπίστωσε πως αυτά δεν έπιαναν.

Ετσι περίπου 150 μέτρα πριν από την ουρά των οχημάτων στον κόμβο της Βέροιας ένας συνάδελφός του τον ενημέρωσε πως τα φρένα του έβγαζαν φωτιά, ενώ εκείνη τη στιγμή κλείδωσε και το τιμόνι του οχήματος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να το στρίψει ούτε αριστερά ούτε δεξιά.

ΠΗΓΗethnos.gr
Προηγούμενο άρθροΗ αργή ταχύτητα ανάγνωσης ξεχωρίζει τους δυσλεξικούς από τους μη δυσλεξικούς
Επόμενο άρθροΑστεγος στους Αμπελόκηπους κάηκε προσπαθώντας να ζεσταθει
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.