Ψηφίστηκαν από το δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία (της διοίκησης) τα δημοτικά τέλη του 2015. Και αν στις κατοικίες τα τέλη έμειναν σχεδόν ίδια (συμβολική η μείωση), τα τέλη στους κοινόχρηστους χώρους πήραν φωτιά!!!

Ειδικά τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων από εστιατόρια – καφέ (τραπεζοκαθίσματα) στις ζώνες Α’ και Β’, δημιούργησαν πολλές αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων.

Dimarheio1Τα νέα τέλη τραπεζοκαθισμάτων:

Α’ Ζώνη (Πλατεία Πατριάρχου- πεζόδρομος Σάρδεων): από 31,50€/τ.μ. σε 110€.
Β’ Ζώνη (Περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Αφών Γεωργιάδη, Κανάρη, Γ. Παπανδρέου, Πλ. Κωνσταντινουπόλεως, Καισαρείας, Ν. Τρυπιά): από 24,50€/τ.μ. σε 70€.
Γ’ Ζώνη (Περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Κανάρη, Εθν. Αντιστάσεως, Ν. Τρυπιά, Καισαρείας, Πλ. Κωνσταντινουπόλεως,
• Γ. Παπανδρέου, Τυάννων, Αφών Γεωργιάδη, Δεκελείας, Τρωάδος, Θεσσαλονίκης, Αντιοχείας): από 21,00€/τ.μ. σε 40€.
Δ’ Ζώνη (Αφορά τις λοιπές οδούς του Δήμου): από 17,00 €/τ.μ. σε 30€.
Ε’ Ζώνη (Αφορά τις λοιπές πλατείες του Δήμου): από 21,00€/τ.μ. σε 15€.

Το επιχείρημα της Δημοτικής Αρχής για την αύξηση των τελών ειδικά στη ζώνη Α’, ήταν ότι υπήρχαν πολύ χαμηλά τέλη σε σχέση με τις άλλες πόλεις, ότι οι επιχειρήσεις του κέντρου «ευημερούν», «έχουν» να πληρώνουν πολύ υψηλά ενοίκια… άρα κάνουμε αύξηση 250%.

Αν θεωρήσουμε βάσιμο το επιχείρημα της μεγάλης αύξησης των τελών για το κέντρο της πόλης (που δεν είναι), τότε τι έχουν να πουν στους ιδιοκτήτες των μικρομάγαζων, καφενείων κλπ.της περιφέρειας του δήμου μας (Β, Γ, Δ ζώνη), οι οποίοι «λιμοκτονούν» και η αύξηση των τελών που πρέπει να πληρώσουν είναι περίπου 90%;;;

Τέλη καθαριότητας και φωτισμού κατοικιών & γενικής – λοιπής χρήσης ακινήτων:
Κατοικίες από 1,45€/τ.μ.σε 1,40
Λοιπές χρήσεις από 4,70€/τ.μ. σε 4,70
Χώροι γενικής χρήσης-καταστήματα άνω 700τ.μ. από 4,70 €/τ.μ σε 6,20

Τέλη νεκροταφείου (ενδεικτικά):
Α’ ζώνη: από 300€ σε 400€
Β’ ζώνη: από 200€ σε 280€

Σε όλα τα τέλη του Νεκροταφείου έκπτωση 20% στους Δημότες τους δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Απαλλαγές – Μειώσεις Δημοτικών Τελών

Σύμφωνα με την παρ.3 του άρθρου 202 του Ν 3463/06, το Δημοτικό συμβούλιο δύναται να μειώσει τα δημοτικά τέλη, μέχρι 50% ή να απαλλάξει πλήρως από την επιβολή τους, απόρους, άτομα με αναπηρία καθώς και τους πολύτεκνους συμπεριλαμβανομένων των τριτέκνων, όπως η ιδιότητά τους οριοθετείται αντίστοιχα, από την κείμενη νομοθεσία Για το 2015 ισχύουν τα παρακάτω για τις ευπαθείς ομάδες:

α) απαλλαγή για την κύρια κατοικία σε απόρους με πιστοποίηση από την αρμόδια Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

β) μείωση 50% για την κύρια κατοικία σε άτομα με αναπηρία 67% και άνω και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 20.000 € προσαυξημένο κατά 2.000€ για κάθε ανήλικο προστατευόμενο τέκνο, εφόσον καταθέσουν στο Δήμο πιστοποιητικό αρμόδιας υπηρεσίας, με το οποίο θα αποδεικνύεται η ιδιότητά τους.
γ) απαλλαγή για την κύρια κατοικία σε άτομα με αναπηρία 80% και άνω και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 25.000 € προσαυξημένο κατά 2.000€ για κάθε ανήλικο προστατευόμενο τέκνο, εφόσον καταθέσουν στο Δήμο πιστοποιητικό αρμόδιας υπηρεσίας, με το οποίο θα αποδεικνύεται η ιδιότητά τους. Οι ανωτέρω για να υπαχθούν στον ισχύοντα νόμο θα πρέπει να καταθέσουν στον Δήμο αίτηση.

δ) απαλλαγή για την κύρια κατοικία σε πολύτεκνους – τρίτεκνους όπως αυτοί εξομοιώνονται με τους πολύτεκνους, σύμφωνα με το Ν.3454/2006(ΦΕΚ 75/α/7-4-2006) με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 20.000€ προσαυξημένο κατά 2.000€ για κάθε ανήλικο προστατευόμενο τέκνο, ήτοι 26.000€ για οικογένεια με τρία τέκνα, 28.000€ για οικογένεια με τέσσερα τέκνα κλπ. Τα κατά νόμο απαιτούμενα δικαιολογητικά προς απόδειξη της ιδιότητας θα προσκομίζονται στην υπηρεσία εσόδων του δήμου.

ε) απαλλαγή σε μακροχρόνια ανέργους (με ανεργία άνω των 12 μηνών) για την κύρια κατοικία, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 12.000,00 €, προσαυξημένο κατά 2.000,00 € για κάθε ανήλικο προστατευόμενο μέλος.

στ) Μείωση 50% για 2 χρόνια σε νέους επιχειρηματίες με επιχειρήσεις που καταλαμβάνουν χώρους άνω των 700 τ.μ. εντός των ορίων του δήμου.

Δείτε αναλυτικά όλα τα τέλη στα παρακάτω επίσημα έγγραφα του Δήμου (κάντε ΚΛΙΚ πάνω στον τίτλο):

Προηγούμενο άρθροΓ.Α.Παπανδρέου: Κόκκινο παντού και το όνομα του νέου κόμματος είναι…
Επόμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ: Προσέφυγε στο ΣτΕ ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.