Με λαμπρότητα, κατάνυξη και συγκίνηση εορτάστηκε η μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου στην Ν.Φιλαδέλφεια με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Βασιλείου και Κοσμά του Αιτωλού.

Στην Θεία Λειτουργία χοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες πρώην και νυν Ν.Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Κωνσταντίνος και Γαβριήλ συμπαραστατούμενοι από Κληρικούς της Μητροπόλεως με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο π. Επιφάνιο Αρβανίτη.

Ακολούθησαν η επίσημη Δοξολογία για την είσοδο στο νέο πολιτικό έτος 2015 και η ευλογία και κοπή της Βασιλόπιτας από τον Σεβ.Μητροπολίτη Ν.Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ .Γαβριήλ. Στο τέλος των ιερών Ακολουθιών ο Προϊστάμενος του Ι.Ναού , αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ηλιάκης καλωσόρισε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ στην πρώτη του επίσκεψη στην ενορία και του προσέφερε αναμνηστική εικόνα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού για την συμπλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων των 300 χρόνων από την γέννησή του. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος κ. Αρης Βασιλόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος ευσεβούς Λαού.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ και ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

Δείτε το Φωτορεπορτάζ του Χρήστου Αμπατζόγλου:

Προηγούμενο άρθρο150,4 εκ. € ενισχύουν τις ΜμΕ της Χώρας
Επόμενο άρθροCine Strouga: “Κλέφτες”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.