Υπάλληλος Δήμου εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες

0

23453253252Τέλος στη δράση 49χρονου υπαλλήλου του Δήμου Παύλου Μελά – σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr – που εξαπατούσε άνεργους ανυποψίαστους πολίτες, με το πρόσχημα ανεύρεσης εργασίας και όχι μόνο…, έδωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω Δημοτικός Υπάλληλος, κάνοντας χρήση της ιδιότητάς του και εκμεταλλευόμενος την ανάγκη εργασίας άνεργων ατόμων, υποσχόταν την πρόσληψή τους, επικαλούμενος υποτιθέμενη προκήρυξη του δήμου. Μάλιστα, για να γίνει πιστευτός, παρέδιδε πρακτικά μαθήματα στα υποψήφια θύματά του, χρησιμοποιώντας υπηρεσιακό όχημα του δήμου!

Επιπλέον, συνέχιζε να τους αποσπά χρήματα, ισχυριζόμενος, ότι απαιτούνται περισσότερα δικαιολογητικά για την υποτιθέμενη πρόσληψή τους, όπως επαγγελματικά διπλώματα οδήγησης και διάφορα άλλα πιστοποιητικά.

Όπως προέκυψε από τη σχετική έρευνα, σε πολλές περιπτώσεις, παρουσιαζόταν, επίσης, ως διαμεσολαβητής για τη διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων, σχετικών με άδειες ικανότητας οδήγησης και παραλάμβανε χρηματικά ποσά από τα θύματά του, χωρίς να προβαίνει, ωστόσο, σε κάποια ενέργεια.

Η δράση του εν λόγω Δημοτικού Υπαλλήλου δεν ολοκληρώνεται εδώ, αφού περιελάμβανε και παρότρυνση των θυμάτων σε σύναψη δανείων, με σκοπό υποτιθέμενη επαγγελματική συνεργασία μαζί του, αποσπώντας ακέραιο το ποσό του δανείου!

Έτσι, με τους τρόπους αυτούς, κατάφερε σε διάστημα 10 ετών – από το έτος 2004 έως και το 2014 – να αποσπάσει από τουλάχιστον 13 άτομα, το χρηματικό ποσό των 47.657 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να αποσπάσει επιπλέον 1.510 ευρώ.

Οι έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της δράσης του, συνεχίζονται.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗepoli.gr
Προηγούμενο άρθροΔημοτικό συμβούλιο Live (upd): “Διεκόπη λόγω επεισοδίων”
Επόμενο άρθροΟυρές ταλαιπωρίας…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.