Τελείωσε στις 11.10μμ το ταραχώδες δημοτικό συμβούλιο…

Στο τέλος της συζήτησης για το 3ο και τελευταίο Θέμα «Λήψη απόφασης επί της αριθ. πρωτ. 2008/3-11-2014 απόφασης της Γεν. Δ/νσης Δασών Αθηνών της Αποκ/νης Διοίκησης Αττικής περί απόρριψης του αιτήματος του Δήμου για την εκ νέου υποβολή μελέτης στην Περιφέρεια Αττικής για την διαχείριση και ανάπλαση του Άλσους Ν.Φ. προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία χρηματοδότησης του έργου (επανεισαγωγή).», ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος κατά την ομιλία του είπε ότι ο δήμος θέλει και το Αλσος να προστατέψει και το γήπεδο να γίνει στο οικόπεδο της ΑΕΚ, χωρίς δηλαδή να πάρει έκταση από το άλσος.

VASILOPOYLOY-FX-NEWS-690x447Είπε συγκεκριμένα: “Γιατί πρέπει ο δήμος να δεχτεί την εισήγηση μιας τεχνικής εταιρίας η οποία λέει ότι το γήπεδο δεν γίνεται στην έκταση του οικοπέδου της ΑΕΚ. Είπε επίσης, «Ως δήμος θέλουμε το άλσος ακέραιο, αναβαθμισμένο και θέλουμε και το γήπεδο» και επίσης ότι «γιατί όλοι μαζί δεν πιέζουμε (το Δ.Σ.), να έρθει ένα σχέδιο γηπέδου -να βοηθήσει και ο δήμος σε αυτό- για να γίνει το γήπεδο στα όρια που είχε (η ΑΕΚ)».

Για τον κόσμο της ΑΕΚ:

«Ποτέ δεν έχει πει ούτε ο ίδιος, ούτε κάποιος από το δημοτικό συμβούλιο κάτι κακό για τον κόσμο της ΑΕΚ. Ακόμα και τώρα που υπάρχει ένταση, δεν έχουμε να πούμε κάτι αρνητικό. Είναι ένας κόσμος που είναι και κόσμος της πόλης μας, ο οποίος έχει δει την ομάδα του να έχει ταλαιπωρηθεί, είτε από λάθη των διοικήσεων της, είτε από τις κυβερνήσεις, είτε από τα κυκλώματα του ποδοσφαίρου, και μάλιστα αυτός ο κόσμος είδε το γήπεδο του να γκρεμίζεται. Αυτός ο κόσμος είναι βαθιά δημοκρατικός στην πλειοψηφία του, σε αυτό δεν υπάρχει καμιά αντίρρηση, Από εκεί και πέρα όμως, αυτόν τον κόσμο θέλουν να τον αξιοποιήσουν – όπως κάνουν οι επιχειρηματίες των ομάδων- και ξέρουμε τι συμβαίνει… και για οικονομικά και για πολιτικά συμφέροντα ενόψει εκλογών (…) εμείς θα το δείτε –και θα το κάνουμε πράξη- και το άλσος θα αναβαθμίσουμε και το γήπεδο της ΑΕΚ θα μπορέσει να κτιστεί”.

Μετά την ομιλία του δημάρχου ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Έβαλε σε ψηφοφορία τα παρακάτω:

“Το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει, ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία. Εκφράζει την διαφωνία του δημοτικού συμβουλίου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, με την απόρριψη της απόφασης της διεύθυνσης δασών για για την διαχείριση και ανάπλαση του Άλσους Ν.Φ. προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία χρηματοδότησης του έργου. Ο δήμος επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα του και εξουσιοδοτεί τον δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υπεράσπιση των συμφερόντων του δήμου”.

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με 18 Υπέρ και 5 αποχές

Λογικά η επόμενη κίνηση του δήμου θα είναι η προσφυγή στο ΣτΕ κατά του άρθρου 42, όπως πρώτο το Fx-news.gr είχε αποκαλύψει

Προηγούμενο άρθρο(upd5) Εκτακτο Δημοτικό συμβούλιο|Live: ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ η μετάδοση λόγω…
Επόμενο άρθροΔημοτικό συμβούλιο: Φωτογραφίες-Βίντεο από την ένταση & επέμβαση των ΜΑΤ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.