Σε περιδίνηση η πολιτική και οι πολιτικοί

0

84919Τουλάχιστον απογοήτευση και θλίψη για το πολιτικό σύστημα της χώρας αισθάνεται η κοινή γνώμη η οποία τις τελευταίες ώρες δέχεται έναν καταιγισμό αποκαλύψεων, καταγγελιών και πληροφοριών με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να διακρίνει τις σκοπιμότητες που κρύβονται  πίσω από αυτές.

Με λίγα λόγια έχει χαθεί η όποια εμπιστοσύνη είχε απομείνει στους πολίτες για το ποιος πολιτικός λέει την αλήθεια και ποιος πραγματικά είναι καθαρός την ώρα που παραμένουν σε εκκρεμότητα η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας ή και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και φυσικά η διαπραγμάτευση με τους ξένους δανειστές για την οικονομική πορεία και το μέλλον της χώρας.

Συνοψίζοντας τα γεγονότα που σημάδεψαν την πολιτική ζωή του τόπου την Παρασκευή, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Π. Χαϊκάλης κατήγγειλε απόπειρα χρηματισμού του από πρόσωπο το το οποίο όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε έχει διατελέσει σύμβουλος του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ, ενώ φέρεται να έχει περάσει και από τα γραφεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Την καταγγελία υποστήριξε και ο Πάνος Καμμένος, ωστόσο τα τεκμήρια που τουλάχιστον μέχρι τώρα έχουν παρουσιαστεί είναι έωλα αφού μιλάμε για ένα ίσως παράνομο βίντεο που ίσως να έχει υποστεί και επεξεργασία.

Την καταγγελία αποδυναμώνουν επιπλέον δύο στοιχεία: Η βόμβα που έριξε η Χρυσούλα Γιαταγάνα λέγοντας ότι το πρόσωπο που καταγγέλλεται ότι έκανε την απόπειρα δωροδοκίας παραμένει σύμβουλος των ΑΝΕΛ και του Πάνου  Καμμένου, ενώ η ίδια δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η υπόθεση να είναι στημένη.

Παράλληλα, σε μια πρωτοφανή κίνηση η Εισαγγελία Εφετών βγήκε και ξεκαθάρισε ότι στην καταγγελία που είχε κάνει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν κατονομάζονταν ο καταγγελλόμενος.

Την ίδια ώρα, στη Βουλή κι ενώ ήταν σε εξέλιξη νέα συναινετική προσπάθεια από ανεξάρτητους βουλευτές με στόχο την αποκατάσταση του πολιτικού κλίματος και την εξεύρεση μια κοινά αποδεκτής λύσης για την εκλογή Προέδρου και την απρόσκοπτη πορεία της χώρας, σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσαν τα υπονοούμενα των βουλευτών Βουδούρη και Παραστατίδη ότι μπορεί να χρηματίστηκαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές που ψήφισαν πρόεδρο κατά την α΄ψηφοφορία.

Η κατάσταση εξετράπη παντελώς με χαρακτηρισμούς που δεν τιμούν το πολιτικό ήθος του τόπου  αλλά το βασικότερο το κλίμα οξύνεται σε τέτοιο βαθμό που καθίσταται σχεδόν αδύνατη οποιαδήποτε συναίνεση.

Η συμπολίτευση προσδοκά σε κατάρρευση των καταγγελιών και σε έναν σημαντικό πολιτικό αντίκτυπο εις βάρος των ΑΝΕΛ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο θεωρεί ότι εμπλέκεται ως έναν βαθμό στην σκευωρία όπως την ονομάζει αφού θα είχε συμφέρον αν αυτή έβρισκε πρόσφορο έδαφος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι προσπαθεί να κρατήσει αφενός τη στοιχειώδη ουδετερότητα διεκδικώντας ωστόσο τη διερεύνηση των καταγγελιών και προσπαθώντας να αποσυνδέσει τα γεγονότα από την εκλογική του γραμμή που θα είναι η αλλαγή οικονομικής πολιτικής.

Έτσι, το ενδεχόμενο των εκλογών είναι πλέον πιο πιθανό από ποτέ και ήδη το Μαξίμου φέρεται αμετακίνητο από την επιλογή των καθαρών λύσεων. Λέγεται δε ότι υπάρχει καθορισμένη και ημερομηνία εκλογών…

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κοινωνία παρακολουθεί τα γεγονότα αποσβολωμένη και ζητά απαντήσεις ξεκάθαρες για το τι μέλλει γενέσθαι γιατί αυτή είναι που θα επωμιστεί το φορτίο των χειρισμών και των πολιτικών αποφάσεων.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθρο“Απάντηση του Δήμου για την Στρούγκα και τους κοινόχρηστους χώρους”
Επόμενο άρθροΦωτορεπορτάζ & Βίντεο από την εκδήλωση του Ιωνικού Ν.Φ.
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.