Δ.Φ.Χ.: Τριμηνιαίος Απολογισμός της καθαριότητας

0

Λάβαμε το παρακάτω Δελτίο τύπου:

34534ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΑΚΎΚΛΩΣΗΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ.

Η καθαριότητα και η αποκομιδή των απορριμμάτων αποτελούν ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα του Δήμου μας. Η κατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού που παραλάβαμε –δυο απορριμματοφόρα και ένα σάρωθρο, από τα έξι που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του Δήμου- και το ελλιπές ανθρώπινο δυναμικό που στελέχωνε την υπηρεσία έκανε την τακτική αποκομιδή των απορριμμάτων της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας αδύνατη.

Τρεις μήνες μετά και έπειτα από συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες της Διεύθυνσης της Υπηρεσίας, με σκοπό να επισκευαστούν και να συντηρηθούν τα οχήματα καθαριότητας, ο εξοπλισμός αριθμεί πλέον οκτώ οχήματα και μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα διατεθούν στην Υπηρεσία ακόμη δύο επισκευασμένα απορριμματοφόρα. Παράλληλα, συνεχίζουν να διενεργούνται οι απαραίτητες μελέτες που αφορούν στη Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ηλεκτροφωτισμού, με σκοπό σε πρώτο επίπεδο να βελτιώσουμε την κατάσταση στους κοινόχρηστους χώρους, αλλά και σε δεύτερο χρόνο να δημιουργήσουμε τις υπηρεσίες αυτές, οι οποίες με σεβασμό στην ανταποδοτική σχέση των πολιτών με τον Δήμο και με βασική αρχή πως το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας, θα βγάλουν τη Φιλαδέλφεια και τη Χαλκηδόνα από την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει, με ευθύνη κυρίως των προηγούμενων διοικήσεων.
Σας παραθέτουμε αναλυτικά τις πολιτικές και διοικητικές κινήσεις στις οποίες έχει προβεί η Υπηρεσία από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο:

1. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων του ανάριθμου φορτηγού – απορριμματοφόρου μέσα σε 25 εργάσιμες ημέρες. Το εν λόγω όχημα είχε αγοραστεί το 2007 έναντι 140.000 ευρώ. Έως και την 1η Σεπτέμβρη του 2014, δηλαδή για μια επταετία, παρέμενε αταξινόμητο στερώντας ένα πολύτιμο εργαλείο από τις υπηρεσίες καθαριότητας. Το όχημα αυτό από τις 23 Οκτωβρίου του 2014 προστέθηκε στη δύναμη των ενεργών οχημάτων αποκομιδής απορριμμάτων. Η δημοτική αρχή θα διεξάγει Ένορκη Διοικητική Εξέταση με σκοπό να αποδοθούν οι ευθύνες κατά παντός υπευθύνου, που με πράξεις ή παραλείψεις του στέρησε το συγκεκριμένο όχημα από την υπηρεσία και του δημότες. Αξίζει να σημειωθεί πως προ ολίγων ημερών ο Δήμος μας δέχθηκε κλήση με πρόστιμο 13.000 ευρώ για το συγκεκριμένο όχημα, την οποία καλείται να καλύψει.

2. Προχωρήσαμε στην μελέτη ανοιχτού διαγωνισμού 100.000 ευρώ για την συντήρηση των οχημάτων και του λοιπού μηχανοκίνητου εξοπλισμού του Δήμου.

3. Θέσαμε σε λειτουργία τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων μετά από 2 χρόνια απραξίας – για τον οποίο ο Δήμος πλήρωνε επί 18 μήνες 13.000 ευρώ μηνιαίως, χωρίς να δουλεύει!- επισκευάζοντας τα συστήματα εκκίνησης και ανύψωσης του και συντηρώντας την ειδική νταλίκα – press container, αφού, παράλληλα, εξασφαλίσαμε και κατάλληλο οδηγό για το συγκεκριμένο όχημα. Η λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων θα εξασφαλίσει την άμεση μείωση του κόστους των καυσίμων και των φθορών από τα περιττά δρομολόγια, αλλά και των καθυστερήσεων στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

4. Προχωρήσαμε σε εφαρμογή της υπ΄ αριθμ. 247/2013 απόφασης του ∆.Σ για την αποδοχή δωρεάς ενός απορριμματοφόρου ανακύκλωσης μάρκας IVECO χωρητικότητας 12 κυβικών μέτρων από τον Δήμο Χαλανδρίου με ταυτόχρονη ανταλλαγή μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ενός μικρότερου δικού μας απορριμματοφόρου χωρητικότητας τριών κυβικών μέτρων προς τον Δήμο Νισύρου. Παράλληλα, το μοναδικό όχημα που μαζεύει σήμερα την ανακύκλωση θα επισκευαστεί, ως οφείλει, από την ΕΕΑΑ ΑΕ και θα επιστραφεί σε αρίστη κατάσταση στην υπηρεσία. Για το διάστημα επισκευής του θα μας παραχωρηθεί άλλο όχημα από την ως άνω εταιρεία για την κάλυψη των τρεχουσών καθημερινών αναγκών στην αποκομιδή. Από τέλος Δεκεμβρίου τα ενεργά φορτηγά απορριμματοφόρα αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών αυξάνονται από ένα σε δύο.

5. Επισκευάσαμε και συνεχίζουμε την συντήρηση όλων των μηχανημάτων έργου (εκσκαφείς, φορτωτές , υδροφόρες κλπ ) της υπηρεσίας τα οποία συνδράμουν στην αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων αλλά και αποτελούν απαραίτητα εργαλεία των τεχνικών έργων του Δήμου μας.

6. Τέλος, ξεκινήσαμε την διαδικασία νέας χαρτογράφησης των 7 περιφερειών αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. Σκοπός μας είναι να αντικατασταθούν έως τον Μάρτη του 2015 τριακόσιοι παλιοί πράσινοι κάδοι αλλά και να πυκνώσουμε το δίκτυο ανακύκλωσης με νέους μπλε κάδους τους οποίους παραλαμβάνουμε από την Ε.Ε.Α.Α ΑΕ μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.

Η Καθαριότητα αποτελεί για τη δημοτική αρχή ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα και οι προσπάθειες για την βελτίωση της κατάστασης, την οποία παραλάβαμε, είναι συνεχείς. Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, επαρκή μηχανολογικό εξοπλισμό και προσωπικό, ώστε να η Υπηρεσία να είναι αποτελεσματική.

Το περιβάλλον και η φροντίδα της πόλης μας είναι ζήτημα όλων, είναι ο χώρος μας, η καθημερινότητα μας, είναι οι πράξεις του καθενός από μας ξεχωριστά.

Προηγούμενο άρθρο8ο Δημοτικό Ν.Φ.: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του συλλόγου γονέων
Επόμενο άρθροΟι ευχές της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.