Δείτε το βίντεο του Rai news:

Αναλυτικά το τελευταίο ρεπορτάζ του skai.gr:

Η λίστα με τα ονόματα των επιβαινόντων αναλυτικά ΕΔΩ 

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η επιχείρηση αερομεταφοράς με ελικόπτερα των εγκλωβισμένων στο πλοίο Norman Atlantis. Ήδη έχουν μεταφερθεί με αυτό τον τρόπο 14 άτομα στο επιβατηγό Cruise Europa.

Η μεταφορά γίνεται ανά δυο άτομα όπως δηλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΕΝ Νίκος Λαγκαδιανός.

Μέχρι να αρχίσει η αεροδιακομιδη είχαν διασωθεί συνολικά 111 άνθρωποι, εκ των οποίων τα 45 από ένα φιλιππινέζικο γκαζαδικο. Δυο ρυμουλκά συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς, η οποία σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ έχει περιοριστεί στη γέφυρα 5.

Οχτώ επιβάτες του Norman Atlantic, εκ των τρεις Έλληνες μεταφέρθηκαν στο Λέτσε της Ιταλίας, και από εκεί σε νοσοκομεία της γείτονος.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ, το Νorman Αtlantic δεν έχει πάρει καμιά επικίνδυνη κλίση.

Αυτό που προσπαθούν να κάνουν οι ιταλικές αρχές, είναι να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την επιχείρηση πριν πέσει το σκοτάδι καθώς στην περιοχή επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες αφού πνέουν άνεμοι εντάσεως έως και 9 μποφόρ σε συνδυασμό με χαλάζι και βροχή, πρόσθεσε ο ίδιος.

Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν ένα σούπερ πούμα και ένα C-130, με ένα ακόμη σούπερ πούμα να βρίσκεται σε ετοιμότητα στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ το πλοίο πλέει ακυβέρνητο στα αλβανικά χωρικά ύδατα, ενώ η φωτιά στο οχηματαγωγό πλοίο τέθηκε υπό έλεγχο, και μόνο η γέφυρα 5 εξακολουθεί να φλέγεται. Ο εκπρόσωπος του λιμενικού Νίκος Λαγκαδιανός δήλωσε ότι η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση.


Tο σχεδιάγραμμα του “αδελφού πλοίου” του Νοrman Atlantic, Norman Asturias 

Σύμφωνα με τον κ. Λαγκαδιανό τέσσερα άτομα περισυνελέγησαν από σωσίβιες λέμβους. Δεν υπάρχει ενημέρωση για αγνοούμενους τόνισε, και επισήμανε ότι όλοι οι επιβάτες του πλοίου είναι καλά στην υγειά τους.

Πριν αρχίσει η αεροδιακομιδη είχαν διασωθεί 56 επιβάτες από τους 150 επιβάτες που είχαν κατεβεί από το πλοίο με σωσίβιες λέμβους. Σαράντα επτά από αυτούς βρίσκονται στο πλοίο Spirit οf Pireus. Σε σωσίβια λέμβο παραμένουν άλλοι περίπου 100 επιβάτες.


Φωτογραφία από RAI News – το skai.gr τη δημοσιεύει με κάθε επιφύλαξη

«Το πλοίο είναι ακυβέρνητο και κατευθύνεται προς τις αλβανικές ακτές. Η φωτιά δεν έχει σβηστεί, αλλά έχει συγκρατηθεί» τόνιζε νωρίτερα ο ιταλός καπετάνιος του πλοίου στα ΜΜΕ της γείτονος.

Tα παραπλέοντα σκάφη δίνουν αυτή την ώρα, μάχη με το χρόνο και τον καιρό, 44 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας, για τη διάσωση του συνόλου των 478 επιβαινόντων του πλοίου Norman Atlantic.

Embedded image permalink

Το συντονισμό της έρευνας και της διάσωσης έχουν αναλάβει οι ιταλικές αρχές καθότι το πλοίο βρίσκεται εντός της δικής τους δικαιοδοσίας. Για το συντονισμό της επιχείρησης υπάρχει διαρκής επικοινωνία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι.

«Οι κ. Σαμάρας και Ρέντσι είναι σε ανοιχτή γραμμή, γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια, θα διατεθούν ό,τι μέσα χρειάζεται για να διασωθούν οι άνθρωποι» επισήμανε στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Στο Norman Atlantic έχει ξεσπάσει πυρκαγιά από τις 4 τα ξημερώματα, 45 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας. Το πλοίο κατευθυνόταν από την Ηγουμενίτσα στην Ανκόνα.


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και κατόπιν της επικοινωνίας τους εστάλησαν τα ελικόπτερα και ένα C-130 για να κατευθύνουν τη διάσωση.

«Αυτό μπορούν να κάνουν είναι να κάνουν μεμονωμένες διασώσεις από αέρα… Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές, κατά συνέπεια έχουμε να κάνουμε με μια δύσκολη κατάσταση, κάνουμε ό,τι μπορούμε, ελπίζω να πάει καλά» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο κ. Δένδιας.

«Θα στείλει μονάδες και το Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό, υπάρχει επαφή και με τις αλβανικές αρχές, έχουν προθυμοποιηθεί να στείλουν σκάφη στην περιοχή εφόσον ο καιρός το επιτρέψει… Πάντα επικαλούμαι το Θεό, αλλά όταν έχω 10 μποφόρ μπροστά μου κάνω δύο και τρεις φορές το σταυρό μου» σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Έχουν βρεθεί καταλύματα για αυτούς τους ανθρώπους» δήλωσε στον σταθμό μας ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας.

Επιβάτης κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ότι υπήρχε κακός συντονισμός της επιχείρησης εκκένωσης στο πλοίο.

Σημειώνεται ότι η εκπρόσωπος της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου έμαθε “στον αέρα” του ΣΚΑΪ ότι συγγενείς της επιβαίνουν στο Νorman Atlantic.


Πολύ κακές καιρικές συνθήκες στην περιοχή 

Η ανακοίνωση της ΑΝΕΚ

«Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Δεκεμβρίου 2014 σημειώθηκε πυρκαγιά στο ιταλικής πλοιοκτησίας και σημαίας επιβατικό – οχηματαγωγό πλοίο “NORMAN ATLANTIC” της εταιρείας “VISEMAR di Navigazione S.R.l.”, ναυλωμένο από την εταιρεία ΑΝΕΚ Α.Ε., το οποίο εκτελούσε τη γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανκόνα και ενώ βρισκόταν 35 μίλια βόρεια της Κέρκυρας, στα διεθνή χωρικά ύδατα. Στο πλοίο επέβαιναν 422 επιβάτες και 56 άτομα πλήρωμα.

“Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου από το πλήρωμα του πλοίου και την πλοιοκτήτρια εταιρεία σε συνεργασία με τις αρμόδιες ιταλικές και ελληνικές αρχές.

“Η εταιρεία θα επανέλθει με κάθε νεότερη πληροφορία».

Προηγούμενο άρθροΙρίνα Σάικ: Το κορίτσι του C.R. (Κριστιάνο Ρονάλντο) κάνει… χριστουγεννιάτικο στριπτίζ! (photos-video)
Επόμενο άρθροAirAsia: Η νύχτα “σταμάτησε” τις έρευνες για το εξαφανισμένο αεροπλάνο
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.