“Απάντηση του Δήμου για την Στρούγκα και τους κοινόχρηστους χώρους”

0

Λάβαμε το παρακάτω Δελτίο τύπου:

DimarheioΑπάντηση του Δήμου για την Στρούγκα και τους κοινόχρηστους χώρους

Ως απάντηση στις φήμες και τις εντυπώσεις, τις οποίες κάποιοι επιχειρούν να δημιουργήσουν, άγνωστο το γιατί, γνωστοποιούμε την επίσημη τοποθέτηση του Δημάρχου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, Άρη Βασιλόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 24 Νοεμβρίου, για το θέμα των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων:
«Η απαλλοτρίωση του χώρου αυτού ολοκληρώθηκε επί Διοίκησης του κ. Αδαμόπουλου για τη δημιουργία ΚΑΠΗ, με το Δήμο μας μάλιστα να πληρώνει δάνειο για αυτή την εξαγορά. Ο χώρος αυτός χρησιμοποιείται από δύο συλλογικότητες της περιοχής, τη Στρούγκα από το 2009 και τη Λαϊκή συνέλευση το 2011.
Και το 2013 υπήρχε στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου κωδικός για την κατεδάφιση του ακινήτου. Αυτό δεν προχώρησε μιας και η αποκεντρωμένη διοίκηση έκανε παρατηρήσεις για την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού και τελικά έγιναν περικοπές στη δαπάνη για το φωτισμό του Δήμου και αφαίρεση αυτού του κωδικού.
Σήμερα, αυτός ο κωδικός υπάρχει στον προϋπολογισμό του 2015, αλλά με μόνο 1 ευρώ, κάτι που δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση, αλλά και καμία δυνατότητα να γκρεμιστεί ο χώρος – άρα και να ξεκινήσουν οι εργασίες για μία νέα οικοδομή μέσα στο 2015. Επομένως, θέλω να επισημάνω ότι αυτό που θα μπορούσε εξ’ αρχής να έχει διευκρινιστεί, από κάποιους ανάγεται σε μείζον ζήτημα, αδυνατώ να κατανοήσω γιατί.
Από εκεί και πέρα, συνολικότερα για το θέμα και των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων, αλλά και του ΚΑΠΗ.
Η σημερινή δημοτική αρχή υπερασπίζεται το δικαίωμα συλλογικοτήτων να μπορούν να έχουν αυτοδιαχειριζόμενους χώρους στεγασμένους σε δημοτικά κτίρια, στο βαθμό βεβαίως που ο Δήμος διαθέτει τους χώρους για τη στέγαση των δομών και των δραστηριοτήτων του. Θεωρούμε ότι αυτοί οι χώροι, ανεξαρτήτως του αν συμφωνούν ή διαφωνούν με τις θέσεις και τις πράξεις μας, μπορούν να αποτελέσουν κύτταρα αγώνα, αλληλεγγύης, προβληματισμού και πολιτισμού.
Επομένως, για εμάς ούτε τέθηκε ποτέ, ούτε τίθεται, ούτε θα τεθεί στο μέλλον κάποια αντιπαράθεση με αυτούς τους χώρους, όσο και αν κάποιοι θέλουν να την υποδαυλίσουν, αδυνατούμε και πάλι να κατανοήσουμε τους λόγους.
Η θέση μας είναι απλή και διατυπώνεται δημόσια.
Ο χώρος αυτός μπορεί να στεγάσει όχι μόνο το ΚΑΠΗ, κάτι που πραγματικά έχει ανάγκη ο Δήμος, αλλά και άλλες δομές και δραστηριότητες. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση μέσα στα επόμενα χρόνια προκειμένου να φτιαχτεί ένα όμορφο και μεγάλο κτίριο, που θα αυξήσει τους δημοτικούς χώρους, αλλά και τη δυνατότητα του δήμου να στεγάσει μία σειρά δραστηριοτήτων.
Δεσμευόμαστε δημόσια ότι στο νέο χώρο θα μπορούν να μεταστεγαστούν και η Λαϊκή συνέλευση και η Στρούγκα. Δεσμευόμαστε επίσης ότι στο μεσοδιάστημα, από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή ενός νέου κτιρίου, να εξασφαλίσουμε χώρο προσωρινής μετεγκατάστασης σε σημείο που θα συμφωνούν και οι δύο συλλογικότητες. Αυτή είναι η δέσμευση της Δημοτικής αρχής, αυτά είπαμε στη συνάντηση στην οποία είχαμε καλέσει τις δύο συλλογικότητες, στην οποία η Στρούγκα δεν παρευρέθηκε, αυτή δεσμευτήκαμε ότι θα είναι και η δημόσιά μας τοποθέτηση.
Επομένως, με καλή βούληση από όλες τις πλευρές, ευχόμαστε να μπορέσουμε, το νωρίτερο σε δύο χρόνια, να έχουμε τις μελέτες και τη χρηματοδότηση, ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε αυτό το έργο που θα είναι προς όφελος όλων των δημοτών.»

 

Προηγούμενο άρθροΔελτίο τύπου του Γιώργου Αράπογλου (νέο)
Επόμενο άρθροΣε περιδίνηση η πολιτική και οι πολιτικοί
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.