Έκτακτες εξελίξεις! Εκλογή προέδρου 17 Δεκέμβρη – αν δεν εκλεγεί Εθνικές εκλογές στις…

0

image

Να τρέξει τις εξελίξεις, μετά και την απόφαση για δίμηνη παράταση του Μνημονίου, επέλεξε η κυβέρνηση, προκειμένου -όπως σημειώνει- να βάλει τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα.

Σαμαράς και Βενιζέλος, αφού ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής να κινηθεί το ταχύτερο η διαδικασία Προεδρικής Εκλογής και η σχετική ψηφοφορία να διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να απευθυνθεί με τηλεοπτική του δήλωση στους πολίτες, κατά την οποία αναμένεται να ανακοινώσει και το όνομα του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το χρονοδιάγραμμα

Αν δεν εκλεγεί ο υποψήφιος πρόεδρος με την πρώτη ψηφοφορία -όπου απαιτούνται 200 ψήφοι-, θα πραγματοποιηθεί δεύτερη στις 22 Δεκεμβρίου όπου και πάλι απαιτούνται 200 ψήφοι.

Αν και σε αυτή την περίπτωση δεν εκλεγεί, τότε θα πραγματοποιηθεί τρίτη ψηφοφορία στις 27 Δεκεμβρίου όπου απαιτούνται 180 ψήφοι.

Αν και τότε δεν υπάρχει εκλογή, τότε προκηρύσσονται εθνικές εκλογές, ενδεχομένως στις 25 Ιανουαρίου.

Η διαδικασία των ψηφοφοριών σημαίνει ότι η Βουλή θα παραμείνει ανοιχτή εν μέσω Χριστουγέννων, για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση.

Η δήλωση Βούλτεψη

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο Α. Σαμαράς και ο Ευ. Βενιζέλος συναντήθηκαν τη Δευτέρα και συζήτησαν για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές αλλά και στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.

Πρόσθεσε ότι ήδη το Eurogroup αναγνώρισε τις προσπάθειες και τα επιτεύγματα της χώρας μας και συμφώνησε για την «αλλαγή σελίδας» και για τη μετάβαση της Ελλάδας στο νέο θεσμικό πλαίσιο της προληπτικής πιστωτικής γραμμής (ECCL).

«Αυτό αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη. Αλλά θα αποτελέσει και το θώρακα προστασίας της χώρας έναντι των αγορών», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος και σημείωσε ότι το Eurogroup συμφώνησε επίσης ότι όλες οι σχετικές διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους δυο πρώτους μήνες του 2015.

«Έτσι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο: για την ολοκλήρωση της νέας συμφωνίας και για τη διευθέτηση όλων των θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος του χρέους. Η Ελλάδα πρέπει να είναι απολύτως έτοιμη να παρατάξει όλες τις δυνάμεις και όλα τα επιχειρήματά της σε συνθήκες εθνικής συσπείρωσης και πολιτικής σταθερότητας».

«Δυστυχώς η ανοικτή και απροκάλυπτη προτροπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους βουλευτές, να αποτρέψουν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και να οδηγήσουν την χώρα σε πρόωρες εκλογές, υπονομεύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας και εκπέμπει μηνύματα αβεβαιότητας στις αγορές.

Υπονομεύει ακόμα την εθνική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, εργαζόμενους και ανέργους. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτρέψει αυτή την ανοικτή υπονόμευση. Η πολιτική αβεβαιότητα πρέπει να τελειώσει τώρα!», είπε.

Προηγούμενο άρθροΚαι στην Ελλάδα λεωφορεία χωρίς οδηγό!
Επόμενο άρθροΠότε κλείνουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.