Aνακοινώνονται οι 50.000 προσλήψεις Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ

0

oaed-anergoi-21Mε τον πλέον επίσημο τρόπο, από τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 14/11 το πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014 – 2015». Το πρόγραμμα αφορά 50.000 ανέργους, οι οποίοι θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπηρεσίες του Δημοσίου.

Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση στήριξη και ανακούφιση κοινωνικά ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων – κυρίως νοικοκυριών που δεν εργάζεται κανένα μέλος τους. Μαζί με τον κ. Βρούτση, θα παραστούν στην παρουσίαση ο υφυπουργός κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θόδωρος Αμπατζόγλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Κώστας Αγοραστός και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Γιώργος Πατούλης.

Το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αναμένεται χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, να έχει και τέσσερις αλλαγές: Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν άνεργοι ηλικίας 29 έως 66 ετών, ενώ στο προηγούμενο συμμετείχαν άνεργοι ως 25 και άνω των 25 ετών.

Όσοι απασχοληθούν στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων θα εντάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ στο προηγούμενο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας δεν υπήρχε τέτοια δυνατότητα. Στη νέα απόφαση θα προβλέπεται και η χορήγηση ολιγοήμερης άδειας με αποδοχές, κατά τη διάρκεια της πεντάμηνης σύμβασης Οσοι απουσιάζουν για λόγους ασθένειας θα μπορούν να παρατείνουν και την απασχόληση τους πέραν των πέντε μηνών.

 

ΠΗΓΗdikaiologitika.gr
Προηγούμενο άρθροΝτόροθι Κινγκ: “Ο Ηφαιστίωνας είναι ο νεκρός της Αμφίπολης”
Επόμενο άρθροΌταν ο ψηλότερος συναντά τον κοντύτερο…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.