Οι προσεχείς εκδηλώσεις της “ΟΑΣΗΣ”

0
OASH-NEA-FILADELFEIA
Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου  κάνουμε πεζοπορία στον Υμηττό!  
Μία από τις ευκολότερες διαδρομές, δημοφιλέστατη για πεζοπορία και για τρέξιμο λόγω της έλλειψης κλίσης, είναι αυτή που ξεκινά από το αναψυκτήριο του Δήμου Καισαριανής, στη θέση Καλοπούλα, περνά, κάνοντας μια μικρή παράκαμψη, από τη Μονή Καισαριανής, και καταλήγει στον λόφο των Ταξιαρχών, με το ερειπωμένο Φραγκομονάστηρο. Το μονοπάτι είναι φαρδύ και άριστα σηματοδοτημένο, ενώ ολόκληρη η διαδρομή διαρκεί περίπου μία ώρα. Η θέα στην Αθήνα και τον Σαρωνικό από πολλά σημεία του μονοπατιού είναι φαντασμαγορική.‎
Έχει, επίσης, ενδιαφέροντα αξιοθέατα, μεταξύ των οποίων η Μονή Καισαριανής, κτισμένη επάνω στα ερείπια του αρχαίου ναού της Δήμητρας στην καρδιά του δάσους και τα μοναστήρια Αγίου Ιωάννη Θεολόγου και Αγίου Γεωργίου Κουταλά. Έχει, τέλος κι ένα ωραίο  αναψυκτήριο, γνωστό ως Καλοπούλα.
Όσοι ενδιαφέρεστε για βόλτα στη φύση, δηλώστε συμμετοχή, φορέστε τα αθλητικά σας παπούτσια και φύγαμε!!!
Ξεκινάμε στις 10,30 πμ μπροστά από το Δημαρχείο. Συμμετοχή 5 ευρώ.
————————
ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΤΣΑΪ 
ΕΛΑΤΕ ΦΙΛΟΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙΣΤΗΝ «ΟΑΣΗ» ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΘΟΥΜΕΤΡΕΞΤΕ  ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΠΕΝΤΕ ΣΑΚΙΑ ΓΙΟΜΑΤΑ.
28 Νοεμβρίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 6μμ
ΑΦΗΓΗΤΡΙΑ Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
ΠΑΝΟΥΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΠΟΙΗΤΡΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΟΓΡΑΦΟΣ
Συμμετοχή  5  ευρώ
———————-

Για τις 29 και 30/11/2014    έχουμε 2μέρη  εκδρομή σε  Βόλο – Πήλιο

1η ΜΕΡΑ:  Αναχώρηση νωρίς το πρωί για τη Μονή Ξενιάς  στο ύψος του Αλμυρού και με πρώτη στάση μας για καφέ στο ύψος της Λαμίας.  Η Κάτω Ξενιά αποτελούσε μετόχι της Ιεράς Μονής Άνω Ξενιάς, αλλά το 1970 «διαιρέθηκε» και εγκαταστάθηκε εκεί γυναικεία αδελφότητα. Η θαυματουργή εικόνα της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου βρέθηκε ανάμεσα σε κισσούς, εξού και το όνομα «Κισσιωτίσσης.  Η εικόνα φυλάσσεται τώρα στη μονή Κάτω Ξενιάς . Άφιξη και επίσκεψη στη Μονή. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Βόλο, όπου προαιρετικά μπορούμε να επισκεφτούμε τα φημισμένα τσιπουράδικα  συνοδευμένα με ότι βγάζει η θάλασσα (στην κυριολεξία) στη μοναδική παραλία. Άφιξη στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο μας Volos Palace 4*+ και τακτοποίηση στα δωμάτια. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ προαιρετικά έξοδος σε κέντρο με μουσική. Διανυκτέρευση.
2η ΜΕΡΑ: Πρωινό, αποσκευές και ξεκινάμε για την επίσκεψη μας στην Παναγία Οδηγήτρια (Μοναστήρι στη διαδρομή μας). Η Ιερά Μονή Παναγίας Οδηγήτριας ιδρύθηκε το 1961, όταν επτά μοναχές εγκαταστάθηκαν στις Σταγιάτες Πηλίου . Κατόπιν πάμε στη Μακρυνίτσα, το «Μπαλκόνι του Πηλίου» !! Μία επίσκεψη  πραγματικά εξαίσια, ένας απολαυστικός περίπατος μέσα από τον στενό πεζόδρομο θα μας φέρει στην κεντρική πλατεία όπου μας περιμένει μια πανοραμική άποψη του Βόλου ν΄απλώνεται στα πόδια μας σε βάθος 600 μέτρων .Θα έχουμε χρόνο για καφέ και αγορές. Στη συνέχεια θα κάνουμε μια μικρή επίσκεψη στην Πορταριά, ένα από τα ομορφότερα και πιο παραδοσιακά χωριά της Κεντρικής Ελλάδας. Το υπέροχο φυσικό τοπίο της, οι δροσερές πηγές, τα παραδοσιακά αρχοντικά και τα γραφικά καλντερίμια της, καθιστούν την Πορταριά μια από τις λίγες περιοχές, στην καρδιά της Ελλάδας, όπου μπορεί κανείς να βρει γαλήνη και ηρεμία. Φαγητό προαιρετικά και αναχώρηση για την επιστροφή μας με ενδιάμεσες στάσεις.
ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ 80€
———————-

Ο  Σύλλογός μας  έχει την χαρά και τιμή  να  φιλοξενεί
τον  καθηγητή  φιλοσοφίας   κ .Χρήστος Γιανναρά  που θα παρουσιάσει το καινούργιο του βιβλίο « Η Ελληνικότητα ως ποιότητα και ως ντροπή »
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 ώρα 6 μμ  στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας ( Νικ. Τρυπιά 45 )
 ————————-
ΟΑΣΗ   Φυσιολατρικός-Πολιτιστικός Σύλλογος
Πανόρμου 4 Νέα Φιλαδέλφεια
Τηλ. 2102531386-6934610881
Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού: Τα παιδιά του πολέμου
Επόμενο άρθροΠ.Π.Ι.Ε.Δ.: Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.