Το fx-news.gr, -όπως κάθε χρόνο- βρέθηκε σε σχολεία της Νέας Φιλαδέλφειας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Στο 3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας, στον καθιερωμένο αγιασμό παραβρέθηκε ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Αρης Βασιλόπουλος, ο οποίος μετά την τελετή μίλησε στα παιδιά, στους γονείς & στους καθηγητές. Δείτε το αποκλειστικό βίντεο του Fx:

Δείτε σε επόμενες αναρτήσεις το φωτορεπορτάζ του Fx από το 3ο Γυμνάσιο & το 4ο Δημοτικό Νέας Φιλαδέλφειας, την πρώτη μέρα στης σχολικής χρονιάς.

Ο δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας μας έστειλε και το παρακάτω δελτίο τύπου, σχετικά με το θέμα:

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ  

Τα σχολεία 3ο Λύκειο, 3ο Γυμνάσιο, 1ο και 4ο Δημοτικό Νέας Φιλαδέλφειας και 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Νέας Χαλκηδόνας, επισκέφθηκαν σήμερα την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος, Άρης Βασιλόπουλος και οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας, Αθλητισμού & Πολιτισμού, Χαρά Ρόκου και Κοινωνικής Πολιτικής, Βαγγέλης Κουμαριανός.

Απευθυνόμενος στα παιδιά ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «ξέρω ότι επωμίζεστε ένα πολύ βαρύ συναισθηματικό φορτίο, αφού υφίσταστε όλη την πίεση που υφίστανται κι οι γονείς σας λόγω της κρίσης. Και, πιστέψτε με, επειδή δεν είμαι δα και τόσο μεγαλύτερος, ξέρω πως είναι να νοιώθεις ότι σου έκλεψαν το μέλλον, ξέρω την οργή και την απελπισία. Όμως ξέρω και καλά τη δύναμη, την αντοχή, το κουράγιο, την αποφασιστικότητα που μπορείτε να επιδείξετε. Αν υπάρχουν αθώοι για όλα αυτά που ζούμε σήμερα αυτοί είστε εσείς. Μαζί σας θα ξελασπώσουμε το μέλλον».

Μιλώντας στους γονείς ανέφερε: «είναι ηρωισμός να μεγαλώνεις παιδιά στην Ελλάδα της κρίσης και του μνημονίου. Ξέρουμε πόσο πολύ δυσκολεύεστε να τα βγάλετε πέρα. Όσο δυσκολεύεστε εσείς ως πολίτες, άλλο τόσο δυσκολευόμαστε κι εμείς ως δημοτική αρχή: χωρίς κονδύλια, με λιγότερους εργαζόμενους, υπό τη διαρκή απειλή των απολύσεων κι άλλων εργαζομένων παλεύουμε να ανταποκριθούμε στις δικές ανάγκες που ολοένα αυξάνονται».

Τέλος, μιλώντας προς τους καθηγητές, σημείωσε: «σε μια περίοδο οικονομικής ασφυξίας, σε μία περίοδο που η κυβέρνηση απαξιώνει ολοένα και περισσότερο το έργο σας, θέλω να εκφράσω το βαθύ μας σεβασμό για τις μικρές και μεγάλες μάχες που δίνετε καθημερινά για τα παιδιά μας».

Ο Δήμαρχος εξήγγειλε:

Εμβολιασμό και οδοντιατρικό έλεγχο σε παιδιά που οι γονείς τους δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε συνεργασία με τους γιατρούς του κόσμου.
Διαβούλευση τους γονείς για να αντιμετωπιστεί από κοινού το μείζων πρόβλημα των παιδικών σταθμών που αδυνατούν να δεχθούν όλα τα μωράκια.
Κάλυψη των εξόδων μεταφοράς των παιδιών του πρώτου δημοτικού στο σχολείο τους.
Συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο σε ομάδες με κοινό αίτημα.
Δίωρο εργαστήρι για εκπαιδευτικούς με θέμα τη «διαχείριση της τάξης»
Υποδοχή, αξιολόγηση και παραπομπή περιστατικών, τα οποία αφορούν σε διαταραχές λόγου και ομιλίας.
Δημιουργία Ψυχοεκπαιδευτικής Ομάδας γονέων για την πρόληψη εξαρτήσεων.

Ο Δήμαρχος κάλεσε σε διαβούλευση τη σχολική κοινότητα και ζήτησε από τους μαθητές να επισκεφθούν το Δημαρχείο, όποτε το επιθυμούν.

Ο Δήμαρχος, κάλεσε γονείς, καθηγητές και μαθητές στη συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Βαγγέλη Κουμαριανό, για τα ζητήματα των Παιδικών Σταθμών την Παρασκευή στις 7μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας.

Τέλος, ο Άρης Βασιλόπουλος δήλωσε ότι κάθε δεύτερη Παρασκευή θα δέχεται στο γραφείο του, στο Δημαρχείο (Δεκελείας 97, Νέα Φιλαδέλφεια), από τις 9 το πρωί, όποιον επιθυμεί να συζητήσει μαζί του.

Προηγούμενο άρθρο“Ο Γιώργος Αράπογλου και το «νέο» στον Αγιασμό στα σχολεία της πόλης μας” (photos)
Επόμενο άρθροΑμφίπολη: Ολόσωμες οι Καρυάτιδες! (photos)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.