Μπορεί από τη Βουλή να «πέρασε» αλλά από την κοινωνία…δεν «περνάει» ο ΕΝΦΙΑ.

Ήδη επτά συμβολαιογραφικές ενώσεις εξέδωσαν μια οργισμένη ανακοίνωση ενώ και οι ιδιοκτήτες ακινήτων, μέσω του newpost προειδοποιούν: «Ή ο φόρος θα πεθάνει, ή εμείς».

«Έχουμε τεράστια δυσκολία. Μας έχουν καταλογιστεί απίστευτα ποσά που είναι αδύνατο να πληρωθούν, για περιουσίες απαξιωμένες» δηλώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών (ΠΟΜΙΔΑ) Στράτος Παραδιάς.

«Κατάργηση της διάταξης, η οποία προβλέπει υποχρεωτική επισύναψη πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ στις πράξεις αποδοχής κληρονομιάς και σε όλες σχεδόν τις υπόλοιπες συμβολαιογραφικές πράξεις, ακόμα και αν δεν έχουν ως αντικείμενο τη μεταβίβαση του ακινήτου» ζητούν με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών επτά συμβολαιογραφικές ενώσεις (Θράκης, Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Λάρισας, Ιωαννίνων, Πατρών και Κρήτης).

Και οι δύο πλευρές συμφωνούν πως ο ΕΝΦΙΑ «πνίγει» την οικοδομική δραστηριότητα και την αγορά και ακινήτων, με τρόπο που τον καθιστά στην πράξη… αυτοκαταργούμενο.

«Η βάρβαρη και άδικη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας με κάθε είδους χαράτσια, τέλη και νέους φόρους (ΕΝΦΙΑ, κ.λπ.) είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας, η οποία αποτελούσε μέχρι πριν λίγα χρόνια τη “βαριά βιομηχανική παραγωγή” της χώρας, τροφοδοτούσε την οικονομική δραστηριότητα και συντελούσε στην ανάπτυξη, επιδρώντας καθοριστικά στην απασχόληση», διαπιστώνουν οι συμβολαιογράφοι.

«Πρόκειται για ένα φορολογικό κρεματόριο. Είναι ένας αιματωβαμένος φόρος που δεν μπορεί να πληρωθεί», δηλώνει στο newpost ο Στράτος Παραδιάς.

 

ΠΗΓΗnewpost.gr - Ντίνα Καραμάνου
Προηγούμενο άρθρο“Το ξεκίνημα του Ψινάκη, το παράδειγμα του Γκλέτσου και η επιβράβευση της απόλυτης μετριότητας”
Επόμενο άρθροΓ.Αράπογλου (νέο): “Η εκδίκαση της ένστασης και ένα πολιτικό σχόλιο”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.