Νέα Φιλαδέλφεια: “ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ”!

Αναδημοσιεύουμε και... υπενθυμίζουμε! (1η δημ. 22/04/2014)

0



Για ακόμη μια φορά η ομάδα του Fx-news στη προσπάθεια να αναδείξει όλες τις ανοιχτές «πληγές» της πόλης μας ήταν στα γυρίσματα του νέου videoclip του γνωστού στο πανελλήνιο συγκροτήματος, τους VEGAS.

Γιατί αυτό να αφορά τη πόλη μας;;;

Γιατί τα γυρίσματα έλαβαν χώρο μέσα στο εγκαταλελειμμένο συγκρότημα της…. ΜΑΒΑ!

Συγκεκριμένα είδαμε την Μελίνα Μακρή επί το έργον για το νέο τους τραγούδι με τίτλο «ΑΝ ΦΤΑΝΕΙ».
Τα αμέτρητα ρεπορτάζ που έχει κάνει η ομάδα του Fx-news για το κτίριο αυτό δυστυχώς δεν έχουν βρει ανταπόκριση από κανέναν ώστε να βρεθεί μια λύση, έστω και προσωρινή! Μια μικρή αναδρομή στο θέμα του εγκαταλελειμμένου κτιρίου:
Το 10ο χλμ. Αθηνών Λαμίας ήταν γνωστό ως ο «κόμβος της Renault». Πρόκειται για το σημείο όπου υπάρχει ένα επιβλητι-κό κτίριο, το οποίο καταλαμβάνει στεγα-σμένους χώρους χωρητικότητας 14.000 τ.μ. και βρίσκεται σε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, έκτασης 13 στρεμμάτων περίπου.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, το κτίριο αυτό έφερε τα λογότυπα της Renault, της γνωστής γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Έκτοτε, οι πινακίδες κατέβηκαν, οι σχεδόν 300 εργαζόμενοι απολύθηκαν και από τότε η είσοδος στο πλάι του κτηρίου είναι ανοιχτή στο… κοινό!!!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι πως εδώ και πολύ καιρό μέσα σε αυτό το κτίριο μπαινοβγαίνουν μικρά παιδιά αγνοώντας τον κίνδυνο, θέλοντας να παίξουν!

Το κτίριο βέβαια έχοντας δεχτεί πολλές φορές το γνωστό «πλιάτσικο» από τους γνωστούς «εμπόρους» σκραπ (παλιοσίδερα), είναι μια «θανατηφόρα» παγίδα με επικίνδυνα και σπασμένα αντικείμενα, ακάλυπτους υπονόμους και υπόγεια, μιας και λείπουν οι προστατευτικές μεταλλικές σχάρες από παντού…

Το πρόβλημα όμως δεν σταματάει εκεί. Το κτίριο της γνωστής πλέον σε όλους μας «ΜΑΒΑ» πέρα από στέκι μικρών και αθώων παιδιών, έχει γίνει και στέκι ναρκομανών αλλά και ανθρώπων επικίνδυνων για την περιοχή

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθεί ότι στις 15.01.2014 είχε μπει το θέμα της ΜΑΒΑ στα θέματα ημερήσιας διάταξης προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκείνη τη μέρα επί 2μιση ολόκληρες ώρες συζητήθηκε ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, ενώ το θέμα της ΜΑΒΑ «ξεπετάχτηκε» σε λίγα λεπτά. Σχεδόν καμία σημασία δεν έδωσε κανείς στην επισήμανση του Προέδρου Γ. Παπακώστα (μετά από παρέμβαση του Fx-news) για την «εγκληματική αμέλεια» που έχει επιδειχθεί από τους υπευθύνους για το οικόπεδο της Μάβα…!

Βάσει πληροφοριών όλη αυτή η έκταση αντιμετωπίζει προβλήματα ιδιοκτησιακού καθεστώτος (Δεσμευμένο από Τράπεζες, Δικαστήρια, διεκδίκηση από Δήμο Φ.Χ κλπ). Έτσι δεν βρίσκεται όπως όλα δείχνουν στις προτεραιότητες των αρμόδιων.
Σίγουρα υπάρχουν πολλά προβλήματα που ταλανίζουν τη πόλη μας αλλά ας μην ξεχνάμε πως το κτίριο αυτό βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το μεγάλο σχολικό συγκρότημα των πρώην ΚΑΤΕ…

Πρέπει άμεσα ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας αλλά και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς (Περιφέρεια, Υπουργείο Υγείας, Προστασίας του Πολίτη κλπ) να παρέμβουν και άμεσα να σφραγίσουν το κτιριακό συγκρότημα σύμφωνα με τον νόμο, λόγω της επικινδυνότητας του για την δημόσια υγεία. Είναι κάτι που έπρεπε να είχε γίνει χθες.

Θα πρέπει δηλαδή να θρηνήσουμε θύματα –που από καθαρή τύχη δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα- για να ενεργοποιηθούν οι «αρμόδιοι»;;;
Περιμένουμε απαντήσεις… ή μάλλον πράξεις!!!


Ήμασταν εκεί, αδράξαμε την ευκαιρία, παρακολουθήσαμε το γύρισμα και μπήκαμε στο backstage ώστε να εξασφαλίσουμε μια αποκλειστική συνέντευξη από τη Μελίνα Μακρή των Vegas για τους αναγνώστες του Fx-news:

Fx: Σε είδαμε στη Ν.Φιλαδέλφεια να κάνεις τα γυρίσματα του νέου video clip για το νέο σου τραγούδι «αν φτάνει» στο εγκαταλελειμμένο συγκρότημα της πρώην Renault, δίπλα στην εθνική οδό. Πες μας δυο λόγια για το νέο σου τραγούδι αλλά και πως βρήκατε και επιλέξατε τον συγκεκριμένο χώρο για τα γυρίσματα;

Μελίνα Μακρή: Το νέο μου εγχείρημα ακούει στο όνομα “Αν Φτάνει” και μιλάει για την αγάπη που έχουμε στις προσωπικές μας σχέσεις. Είναι ένα χορευτικό κομμάτι σε μουσική δική μου και ενός καλού φίλου, του Φώτη Λυμπέρη. Επίσης έχω γράψει και το στίχο. Το χώρο τον επέλεξε ο σκηνοθέτης του Video Clip, Sherif Francis.

Fx: Στο κτίριο όπου έγιναν τα γυρίσματα είναι ένας εγκαταλελειμμένος χώρος ο οποίος στην περιοχή μας δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα καθώς είναι ανοιχτό, χωρίς καμία προστασία και εγκυμονεί καθημερινά κινδύνους όπως θα είδες και η ίδια. Ήταν βασική θεματολογία του video clip ένα τέτοιο μέρος;

Μελίνα Μακρή: Πράγματι, το είδα και μου προκάλεσε μια ανησυχία όσο αναφορά την ασφάλεια που μπορεί να έχει ένα τέτοιο κτίριο! Τώρα για το θέμα του video clip, όπως προείπα είναι επιλογή του σκηνοθέτη μας σε συνεννόηση με τον μάνατζερ μας Θανάση Παπατέρπο. Ωστόσο υπάρχουν και άλλες σκηνές που διαδραματίζονται σε άλλα μέρη.

Fx: Ξέρουμε ότι έχεις μια ευαισθησία στα παιδιά.. Τι θα έλεγες στους «αρμόδιους» που τόσα χρόνια δεν έχουν μεριμνήσει για να περιφράξουν τον χώρο αυτό ώστε να μην αποτελεί δημόσιο κίνδυνο για δεκάδες παιδιά που παίζουν καθημερινά στα συντρίμια;

Μελίνα Μακρή: Καταρχήν από τη στιγμή που χρησιμοποιούμε εισαγωγικά στην λέξη «αρμόδιοι», καταλαβαίνουμε όλοι ότι κάτι δεν πάει καλά. Οι άνθρωποι σε υπεύθυνες θέσεις ή είναι ανίκανοι να καταλάβουν τα πραγματικά προβλήματα των περιοχών τους ή δεν τους ενδιαφέρει. Αυτό που έχω να τους πω για το συγκεκριμένο θέμα είναι ότι δεν χρειάζεται να κινδυνεύσει το δικό τους παιδί για να κάνουν τα αυτονόητα! Και μακάρι – αυτό ισχύει για όλο τον κόσμο – όπως βλέπει ο καθένας το δικό του παιδί να βλέπει ΟΛΑ τα παιδιά.

Fx: Η απήχηση που έχετε στο κόσμο ξέρουμε πως είναι τεράστια. Αυτή την περίοδο που εμφανίζεστε και ποιά είναι τα μελλοντικά επαγγελματικά σας σχέδια ως Vegas;

Μελίνα Μακρή: Αυτή την περίοδο εμφανιζόμαστε στο Club22, με τον Πάνο Κιάμο, όπου σας περιμένουμε. Όσον αναφορά τα μελλοντικά μας σχέδια, σε προσωπικό επίπεδο θα συμμετάσχω σε ένα μιούζικαλ που θα ανέβει στο θέατρο Badminton από 6 Μαίου, το Priscilla. Είναι μία παράσταση που μας έρχεται από το Λονδίνο και έχει βραβευτεί 4 φορές! Η σκηνοθεσία είναι του Φωκά Ευαγγελινού. Με τους Vegas ετοιμάζουμε τον τρίτο μας ολοκληρωμένο δίσκο και θα ακολουθήσει η καλοκαιρινή μας περιοδεία.

Fx: Χαιρόμαστε που μέσω του video clip σας θα βγει προς τα έξω η εικόνα ενός πολύ μεγάλου κοινωνικού προβλήματος της περιοχής μας. Ευχαριστούμε για το χρόνο σας.
Μελίνα Μακρή: Σας ευχαριστώ και εγώ και χαίρομαι που συμμετάσχω όπως μπορώ σε αυτόν σας τον αγώνα. Ελπίζω κάποια στιγμή όλα τα προβλήματα να βρουν τη λύση τους!

Συντελεστές του νέου τραγουδιού με τίτλο «ΑΝ ΦΤΑΝΕΙ»:
Μουσική: Μελίνα Μακρη, Φώτης Λυμπέρης
Στίχοι: Μελίνα Μακρή
Παραγωγή: Αθανάσιος Παπατέρπος
Σκηνοθεσία: Sherif Francis
Styling: Φανή Πολυχρονίου

Ευχαριστούμε θερμά την Μελίνα Μακρή των Vegas για τον χρόνο που διέθεσε αλλά και τον μάνατζερ Αθανάσιο Παπατέρπο για τη πολύτιμη βοήθεια του.

Προηγούμενο άρθροΠάρνηθα: Αντί για αναδάσωση… φύτευαν “φούντες”!!! (video)
Επόμενο άρθρο“Αυτός” φταίει για τον θάνατο του Τζιμ Μόρισον!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.