“Δημοτική σύμβουλος παρενοχλούσε σεξουαλικά δημοτικό υπάλληλο…”

0

dikastirioΣτα ποινικά και τα αστικά δικαστήρια προσέφυγε μια δημοτική σύμβουλος σε ακριτικό νησί, ζητώντας αποζημιώσεις για ηθικές βλάβες που υπέστη από τρία άτομα αλλά και τον ποινικό κολασμό τους.
Η υποψήφια γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί μόνιμα σε νησί της Δωδεκανήσου. Είναι μητέρα τριών παιδιών και έχει δύο εγγόνια. Εχει διατελέσει εκλεγμένη Νομαρχιακή Σύμβουλος και αντιδήμαρχος.
Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές υπέβαλε υποψηφιότητα με άλλο συνδυασμό από εκείνον που μετείχε το 2010 και εξελέγην εκ νέου.
Όπως υποστηρίζει στην αγωγή της, που υποβλήθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, από τη στιγμή της δημοσιοποίησης της υποψηφιότητάς της με συγκεκριμένη παράταξη, δέχθηκε μεγάλο πόλεμο από τους ανθρώπους, που μέχρι πρότινος συνεργαζόταν, τόσο φανερά, όσο και υπόγεια, με σκοπό να πλήξουν την εικόνα της στην τοπική κοινωνία και συνακόλουθα να προκαλέσουν ζημία στον προεκλογικό της αγώνα, προσπαθώντας να πετύχουν τη μη εκλογή της.
Μεταξύ άλλων, όπως ισχυρίστηκε, σε δημοσίευμα εμφανίστηκε από τους εναγόμενους και μηνυόμενους να είχε καταγγείλει για παράνομες ενέργειες τον επικεφαλής της παράταξης στην οποία συμμετείχε.
Επιπλέον η ίδια εφέρετο να έχει καταγγελθεί από δημοτικό υπάλληλο για σεξουαλική παρενόχληση.
Η ενάγουσα διαψεύδει κατηγορηματικά τους ως άνω ισχυρισμούς κάνοντας λόγο για σενάρια νοσηρής φαντασίας.
Όπως ισχυρίζεται η αλήθεια είναι ότι με την ιδιότητα της ως αντιδημάρχου είχε υποβάλει αναφορά κατά του υπαλλήλου για απρεπή συμπεριφορά, λόγω του προσβλητικού ύφους με το οποίο της απηύθυνε το λόγο.
Ο συγκεκριμένος υπάλληλος απάντησε στην αναφορά της με έγγραφο το οποίο δεν της κοινοποιήθηκε και έλαβε γνώση αυτού από ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Σε κανένα σημείο της απάντησής του ο υπάλληλος δεν αναφέρει τέτοιου είδους κατηγορία σε βάρος της.
Οι ισχυρισμοί αυτοί, έστω κι αν δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, θίγουν όπως τονίζει, την τιμή και την υπόληψή της, ενώ είναι εύλογο να δημιουργήσουν σχόλια των συμπολιτών της εναντίον της, εμφανίζοντάς την σαν μία ανήθικη γυναίκα, θίγοντας όχι μόνο την υποψηφιότητά της στις εκλογές, αλλά κατά κύριο λόγο την προσωπικότητά της, την εκτίμηση που χαίρει στην κοινωνία, αλλά και την οικογένειά της.
Μάλιστα, όπως επισημαίνει, η μητέρα της, που βρίσκεται σε ηλικίας 105 ετών υπέστη μεγάλη στενοχώρια και αναστάτωση όταν άκουσε να συζητούν όλοι για εκείνη και να διαδίδονται στην τοπική κοινωνία τέτοιες φήμες, ότι τάχα παρενόχλησε σεξουαλικά έναν υφιστάμενό της.
Η όλη συμπεριφορά του πρώτου εναγομένου είχε, όπως ισχυρίζεται, ως αποκλειστικό σκοπό να πλήξει την εικόνα της ως υποψήφιας δημοτικής συμβούλου, επειδή ένιωθε να απειλείται εκλογικά από εκείνη, τόσο ο ίδιος, όσο και η παράταξη στην οποία ανήκε, με αποτέλεσμα να μη διστάσει να θίξει την ηθική και την ακεραιότητά της.
Δημιούργησε, όπως ισχυρίζεται, αμφισβήτηση της ηθικής της, με την εμφάνιση μίας δήθεν αναφοράς εναντίον της για σεξουαλική παρενόχληση, γεγονός που ήταν αρκετό για να πλήξει την προσωπικότητά της.
Με την αγωγή της ζητεί να αναγνωρισθεί η προσβολή της προσωπικότητάς που της προκάλεσαν οι εναγόμενοι. Να υποχρεωθούν έκαστος εις ολόκληρον να της καταβάλουν το ποσό των 300.000 €, με το νόμιμο τόκο. Να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι να δημοσιεύσουν άρθρο σε ορισμένα ΜΜΕ με τα οποία θα αποκαθιστούν την τιμή και αξιοπρέπειά της. Να απαγγελθεί κατά των εναγομένων προσωπική κράτηση ενός έτους και να κηρυχθεί προσωρινώς εκτελεστή η εκδοθησόμενη απόφαση λόγω της αδικοπρακτικής φύσης της διαφοράς και συνεπεία της βλάβης που έχει υποστεί.
Την υπόθεση χειρίζονται οι δικηγόροι κ.κ. Μηνάς Τσέρκης και Ελλη Βελιάδη.
Πηγή:www.dimokratiki.gr

ΠΗΓΗdimokratiki.gr
Προηγούμενο άρθροΣκάνδαλο με δημοτικούς παιδικούς σταθμούς…
Επόμενο άρθροΓιορτή Παναγίας στην Ελλάδα (Αφιέρωμα): Η μεγάλη λατρεία που έχουν οι Έλληνες για τη «Μάνα» του Θεού
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.