Save Moras: Συγκινεί το δράμα του Έλληνα διεθνή…

0

12Ο Βαγγέλης Μόρας βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του, προερχόμενος από ορισμένες εξαιρετικές σεζόν στην Ιταλία με τη φανέλα της Βερόνα, άνοδο στη Serie A το 2013, επιστροφή στην Εθνική Ελλάδας και πορεία ένα πέναλτι μακριά από τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

Ο 32χρονος αμυντικός, όμως, βιώνει ένα δράμα σε εξωαθλητικό επίπεδο. Ο αδερφός του, Δημήτρης, βρίσκεται στην Αυστραλία από τον Μάρτιο, έχοντας διαγνωστεί με οξεία μυελογενή λευχαιμία, ένα είδος καρκίνου των κυττάρων, θανατηφόρο αλλά και σχετικά σπάνιο.

Ο Δημήτρης Μόρας υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο “Άλφρεντ”, αδυνατώντας να επιστρέψει στην Ελλάδα, αφού το ταξίδι κρίνεται επικίνδυνο από τους γιατρούς.

Δωρητής ζωής

Δίπλα του βρίσκεται όλη η οικογένεια Μόρα, μαζί και ο διεθνής κεντρικός αμυντικός, ο οποίος ταξίδεψε προ ημερών για να βρεθεί δίπλα στον αδερφό του. Η παρουσία του στην Αυστραλία, μάλιστα, δεν έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό σκοπό, αλλά είναι άκρως πρακτική και ζωτική.

Ο Βαγγέλης Μόρας θα δωρίσει μυελό των οστών στον αδερφό του, ώστε να του προσφέρει μία (σημαντική) ελπίδα να ξεπεράσει τον Γολγοθά που ανεβαίνει τους τελευταίους μήνες.

Η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί στις 2 Αυγούστου.

456

Παγκόσμια κινητοποίηση

Η ιστορία του Δημήτρη Μόρα έχει κάνει ήδη τον γύρο της Αυστραλίας, ευαισθητοποιώντας τους χιλιάδες Έλληνες ομογενείς.

Η τοπική ελληνική κοινότητα συγκέντρωσε σε δωρεές 20.000 δολάρια για τον Δημήτρη, ενώ η καμπάνια μέσω (social media και όχι μόνο) “Save Moras” είχε συγκεντρώσει πάνω από 100.000 δολάρια για τον πρώτο γύρο χημειοθεραπειών και τη νοσηλεία του.

Ο στόχος ανέρχεται σε 250.000 δολάρια.

456126

Στο πλαίσιο της καμπάνιας, ο διάσημος τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος επισκέφθηκε τον Δημήτρη Μόρα στο νοσοκομείο της Μελβούρνης.

Ο άσος της Βερόνα, από την πλευρά του, επισκέφθηκε το ελληνικό κολέγιο του Όκλεϊ ώστε να ευχαριστήσει την τοπική κοινότητα για τα χρήματα που δώρισαν για τις ανάγκες του αδερφού του.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθρο«Βοήθεια στο Σπίτι»: Παρατείνεται ως την…
Επόμενο άρθροΈτοιμη για όλα η ελληνική δύναμη στη Λιβύη – Το σχέδιο απεγκλωβισμού
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.