40 χρόνια μετά: Η εισβολή του «Αττίλα» στην Κύπρο με σπάνια videos & φωτογραφίες!

0

Σαράντα χρόνια από τότε, πολλά έχουν αλλάξει στη ζωή των ανθρώπων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Το 2004 οι Ελληνοκύπριοι απέρριψαν το σχέδιο Ανάν για λύση του κυπριακού, αλλά ένα μήνα μετά η Κύπρος, αν και de facto διχοτομημένη, έγινε πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρόλα αυτά η τραγωδία του 1974 είναι χαραγμένη στις καρδίες και στις ψυχές των ανθρώπων που την βίωσαν με οδυνηρό τρόπο. Πολλοί από αυτούς τη βιώνουν ακόμη καθημερινά. Είναι οι συγγενείς των αγνοουμένων και οι εγκλωβισμένοι της Καρπασίας.

Το απογοητευτικό είναι ότι στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται σημάδι αισιοδοξίας για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, με την οποία θα τερματιστεί η τουρκική στρατιωτική παρουσία και η διαίρεση της Κύπρου.

Τα πολιτικά κόμματα, με διακηρύξεις τους καταδικάζουν τη συνεχιζόμενη κατοχή και διαίρεση της Κύπρου και καταγγέλλουν τις βαρβαρότητες του Αττίλα, τον ξεριζωμό, την καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τον εποικισμό και όλες τις αποσχιστικές ενέργειες.

Επισημαίνουν παράλληλα ότι 40 χρόνια μετά, οι πληγές παραμένουν ανοικτές αφού οι πρόσφυγες δεν μπορούν να επιστρέψουν στις πατρογονικές εστίες, οι εγκλωβισμένοι υποφέρουν την καταπίεση του Τούρκου κατακτητή και οι συγγενείς των αγνοουμένων ζουν ακόμα το δράμα της αναμονής για τη διακρίβωση της τύχης των αγαπημένων τους…

Δείτε σπάνια videos και φωτογραφίες από τα γεγονότα:





Το τελευταίο βίντεο είναι και το τραγικότερο… Από Αγγλικό τηλεοπτικό συνεργείο… και οι τουρκοκύπριοι να υποδέχονται του ήρωες “απελευθερωτές τους”!!!

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΤο Αεροδρόμιο Λευκωσίας «ξαναζωντανεύει» μετά από 40 χρόνια!
Επόμενο άρθροΤο νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 (20,98 δις. – προγράμματα )
Εκδότης Fx-news. Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.