Γήπεδο ΑΕΚ: ΟΧΙ του ΣΥΡΙΖΑ και στο άρθρο 81 του “ρυθμιστικού”!

0

oxi-syrizaΌπως δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου η οριστική απόφαση του κόμματος είναι τελικά κατά και του άρθρου 81 που αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ, γεγονός που αλλάζει τα δεδομένα.

“Για το 81 και το 82 τώρα. Η υπόθεση έχει πάρει πια εκρηκτικές διαστάσεις. Από την αρχή είπαμε ότι έχει προβλήματα. Έρχεστε να βάλετε νομοθέτηση με αποχαρακτηρισμό του άλσους. Είχαμε δείξει θετική διάθεση. Με απειλές και τραμπουκισμούς, οι κάτοικοι δεν μπόρεσαν να εκφράσουν την θέση τους. Έτσι είμαστε τελείως αρνητικοί και με το 81 και με το 82” ήταν τα λόγια της κας Θεοπεφτάτου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ουσιαστικά απέναντι στην ΑΕΚ στο θέμα του γηπέδου, λίγο πριν την τελευταία συζήτηση στη Βουλή.

Στηρίζει το άρθρο η κυβέρνηση

Ο Διονύσης Σταμενίτης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στήριξε το νομοσχέδιο που αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ, κάνοντας λόγο για τους διαφωνούντες και την ισοπεδωτική λογική που ακολουθούν: “Το ΥΠΕΚΑ βρίσκει οριστικές λύσεις για τον τόπο, όπως θέλει και η Κυβέρνηση. Χρόνια ταλαιπωρηθήκαμε σε αυτό. Η κρίση του 2010 δεν επιτρέπει σε εμάς να συντηρούμε στρεβλώσεις και παθογένειες. Στόχος μας είναι η ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Μέρος αυτού και το νέο νομοσχέδιο. Να οργανωθούμε σε χώρο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Κινείται σε επίπεδο ανάπτυξης.

Όπως και το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, το οποίο εντάσσεται στο νομοσχέδιο. Είναι μια ανάσα ζωής για την περιοχή, θα μειώσει την ανεργία, θα βοηθήσει για περεταίρω ανάπτυξη της περιοχής. Επένδυση που βοηθά την χώρα να βγει από την κρίση και την δύσκολη θέση. Συμβάλλουμε για ένα καλύτερο μέλλον των επόμενων γενεών. Όσοι διαφωνούν ισοπεδωτικά, δεν μας ακολουθούν στη νέα εποχή”.

Υπέρ της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ και το ΠΑΣΟΚ, μέσω του βουλευτή Μιχάλη Κασσή: “Με τις διατάξεις για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, μπορούν να λειτουργήσουν οι σύγχρονες εγκαταστάσεις της ΑΕΚ. Κέντρο πολιτισμού και μνήμης. Πρόκειται για ένα έργο που συνδυάζει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, ειδικά για το ιστορικό σωματείο της ΑΕΚ. Προσφυγικό σωματείο, με άξιους ανθρώπους που το δημιουργήσουν. Δύο χρόνια μετά την καταστροφή και τους διωγμούς. Γίνεται θετικό βήμα για να αποκτήσει η ΑΕΚ εγκαταστάσεις που της αρμόζουν. Της παραχωρήθηκε από το Δημόσιο και μέχρι το 2003 είχε γήπεδο. Το δικαιούνται όλοι οι σύλλογοι. Ο σχεδιασμός του έργου και των συνοδευτικών υποδομών, γίνεται με βάση με ειδικές εκθέσεις και τεκμηρίωση που είναι και στο νομοσχέδιο. Συμφωνούμε για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και στις διατάξεις του. Με σεβασμό στο περιβάλλον και σε αρμονία με την τοπική κοινωνία”

Υπέρ και οι ΑΝΕΛ – ΔΗΜΑΡ

Υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ μέσω των άρθρων 81 και 82 είναι οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι τοποθετήθηκαν μέσω του βουλευτή, Μαρίνου Ουζουνίδη: “Για τα άρθρα 81 και 82 και για το γήπεδο της ΑΕΚ που είμαστε υπέρ επαναλαμβάνω: Να προστατεύσουμε το περιβάλλον, να διασφαλίζουμε το επίπεδο ζωής. Δεν υπάρχει μέριμνα για τα σκουπίδια και αντιπλημμυρικά έργα όπως σε όλο το ρυθμιστικό για Αττική και Θεσσαλονίκη. Κατά επί της αρχής στο νομοσχέδιο, για το 81 και το 82 είμαστε υπέρ”.

Ενστάσεις σε ότι αφορά το άρθρο 82 εξέφρασε η ΔΗΜΑΡ μέσω της βουλευτή Νίκης Φούντα, η οποία εξέφρασε ανησυχίες για το θέμα της υπογειοποίησης των δρόμων περιμετρικά του γηπέδου: “Θέλουμε πολύ να γίνει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Ανήκει στην Ερασιτεχνική, εμείς πήγαμε εκεί στο χώρο σας. Περιμένω τις βελτιώσεις για το άρθρο 82. Δεν μπορεί να βγει ακόμη η άδεια. Γίνονται ρυθμίσεις με υπογειοποίηση. Κάθε είδους υπογειοποίηση, δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Μεταφέρει το πρόβλημα. Μετά μπουκώνει το σημείο και συνεχίζεται. Αν παραχωρηθεί το τρίγωνο στο άλσος, γίνεται για την διευκόλυνση του γηπέδου. Χωράει γήπεδο και σε αυτό το οικόπεδο που έχει. Τα σχέδια που έχω εγώ, κάλλιστα μου δείχνουν ότι μπορούν να γίνουν στον υπάρχοντα χώρα του οικοπέδου”.
“Το 81 και το 82 αναβαθμίζουν την περιοχή”

Κάθετος σε ότι αφορά τα σενάρια για τις τροπολογίες στα άρθρα 81 και 82 ήταν ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, η οποίος τόνισε ότι μέσω αυτών θα αναβαθμιστεί πολεοδομικά η Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο άρθρο 81 και 82 αναβαθμίζεται πολεοδομικά η ευρύτερη περιοχή. Γίνεται μια σημαντική παρέμβαση. Σέβεται το περιβαλλοντολογικό ισοζύγιο. Δεν υπάρχει υποβάθμιση. Εμμένουμε όπως αναφέρεται και στις διατάξεις, δεν υπάρχει άλλη τροπολογία. Θα προχωρήσουν ως έχουν το άρθρο 81 και 82“, ήταν τα λόγια του Υπουργού.
‘Στροφή από ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται ότι πριν από έναν μήνα περίπου, η αξιωματική αντιπολίτευση είχε εντελώς διαφορετική θέση για το άρθρο 81.

Στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει τότε το αθλητικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, τόνιζε:

“Στο πλαίσιο της πάγιας θέσης του ΣΥΡΙΖΑ, που αναπτύχθηκε και προεκλογικά, υπέρ της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, με συγκεκριμένους όρους που θα διασφαλίζουν την ομαλή ένταξή του στη λειτουργία της πόλης και τη προστασία του περιβάλλοντος, μετά από απόφαση της ΕΚΚΕ Αθλητισμού και του Τμ. Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν επίσημες συναντήσεις αντιπροσωπειών του κόμματος με φορείς μεταξύ των οποίων και η ΑΕΚ, όπως εξάλλου ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.

Στις συναντήσεις αυτές ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τα παρακάτω ζητήματα:

1) Προστασία και θωράκιση του δασικού χαρακτήρα του άλσους

2) Το ισοζύγιο έκτασης άλσους που παραχωρείται στην ΑΕΚ, πέραν αυτού που της ανήκει, να αντιστοιχηθεί με εξαγορά ισόποσης έκτασης από την πλευρά της ΑΕΚ εντός Νέας Φιλαδέλφειας, η οποία να χαρακτηρισθεί ως κοινόχρηστη έκταση πρασίνου ή άλσος.

3) Να υποδειχθούν χώροι ιδιοκτησίας του δήμου για κατασκευή πάρκινγκ 250θέσεων, με έξοδα της ΑΕΚ, με τον Δήμο να διατηρεί την ιδιοκτησία και την χρήση τους.

4) Να υπάρξει πρόβλεψη ώστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να εξυπηρετούν την Νέα Φιλαδέλφεια και τη πρόσβαση στο γήπεδο. Η πλευρά της ΑΕΚ αποδέχτηκε τις προτάσεις που έθεσε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και παρέδωσε την εγκεκριμένη από την ΓΓΑ άδεια λειτουργικότητας του γηπέδου και τα επίσημα σχέδια, με βάσει τα οποία το ύψος του γηπέδου μειώνεται.

Επίσης, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε το θέμα της διασφάλισης των έννομων συμφερόντων της ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει τις σχετικές νομοθετικές τροπολογίες στα πλαίσια της συζήτησης που θα διεξαχθεί στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

Διευκρινίζουμε ωστόσο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει ολόκληρο το νομοσχέδιο για το Ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας – Θεσσαλονίκης, πλην του άρθρου 81 που αναφέρεται στο γήπεδο της ΑΕΚ, εφόσον γίνουν δεκτές οι τροπολογίες του που θα καταθέσει με βάση τις παραπάνω προτάσεις του”.

Προηγούμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ: Επικυρώθηκε και “πάει” για ψήφιση το “Ρυθμιστικό”
Επόμενο άρθρο“Τρόμος” κατοίκων και καταστηματαρχών για τις σημερινές συγκεντρώσεις!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.