Γήπεδο ΑΕΚ: Αυτό… αποφάσισε η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ

0

oxi-syrizaΜετά από ένα γύρο εξαντλητικών συζητήσεων με τον εκλεγμένο δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας, το Τμήμα Αθλητισμού και το Τμήμα Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος κλήθηκε να επιλέξει μεταξύ δύο προτάσεων σχετικά με την ανέγερση νέου γηπέδου της ΑΕΚ και την προστασία του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας.

Η πρώτη, που τελικά υπερψηφίστηκε, είχε τα εξής βασικά σημεία:
1 Να ανεγερθεί το γήπεδο της ΑΕΚ στα όρια του παραχωρητήριου στην ερασιτεχνική ΑΕΚ, χωρίς καμία επέκταση στο άλσος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας που αποτελεί δασική έκταση.
2 Πρέπει η κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 81 του νομοσχεδίου για το ρυθμιστικό σχέδιο και να επανέλθει μετά το πέρας του διαλόγου αυτοτελές σχέδιο νόμου για το θέμα του γηπέδου.
3 Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει στο σύνολο και κατ΄’ άρθρο το νομοσχέδιο για το ρυθμιστικό.
4 Ο ΣΥΡΙΖΑ Καλεί τους πολίτες να αντισταθούν στις απαράδεκτες πρακτικές οικονομικών παραγόντων που επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν τους οπαδούς των ομάδων για να προωθήσουν τα συμφέροντα τους.
5 Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή του ΣΥΡΙΖΑ στην νεοεκλεγμένη δημοτική αρχή και τον νέο δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο.
6 Λόγω του κλίματος βίας που δημιουργούν οι γνωστοί κύκλοι, την απόπειρα αθέμιτης αξιοποίησης της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εξ αιτίας του συνολικού θεσμικού πλαισίου που διαμορφώνεται, δεν είναι δυνατόν να διασφαλιστούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις και εγγυήσεις για να υποβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ τροπολογίες σε περίπτωση που δεν αποσυρθεί το άρθρο 81, το οποίο και θα καταψηφίσει.
7 Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τετελεσμένα και θα συμβάλει στην ανάπτυξη μαζικού ειρηνικού κινήματος για την υπεράσπιση του άλσους και της δημοκρατίας.
8 Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε συνέντευξη τύπου και σε άλλες πρωτοβουλίες για να προωθήσει την πρότασή του.

Η δεύτερη πρόταση που τελικά μειοψήφησε, είχε τα εξής βασικά σημεία:
1 Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τις πρόσφατες τραμπούκικες επιθέσεις, την παρενόχληση δημόσιων εκδηλώσεων διαλόγου, τις αντισυγκεντρώσεις και επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους, τις απειλές κατά «διαφωνούντων».
2 Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκβιάζεται, γιατί έχει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα: Ναι στην κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ναι στην προστασία και αναβάθμιση του Άλσους.
3 Να αποσυρθούν οι ρυθμίσεις του άρθρου 81 του Ν/Σ για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας που αφορούν ευθέως την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ και να επανέλθουν ως χωριστό νομοθέτημα που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εισέλθει θα εισέλθει στο διάλογο αυτό με την θέση για γήπεδο της ΑΕΚ στο παραχωρητήριο όπου μπορεί να συμμετέχει σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις.
4 Αν η κυβέρνηση επιμείνει καταθέτοντας το άρθρο 81 ως έχει εντός του σχεδίου νόμου για το Ρυθμιστικό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει τροπολογία για να προασπίσει κατ ελάχιστον το δημόσιο συμφέρον. Βασικά σημεία της τροπολογίας αυτής θα είναι:
α) Περιορισμός της δόμησης και κάλυψης με τρόπο που να εξυπηρετεί αποκλειστικά την ανέγερση γηπέδου.
β) Εξασφάλιση αντισταθμιστικών οφελών (ίσης έκτασης χώροι πράσινου και επιπλέον δημοτικές θέσεις στάθμευσης) για τον Δήμο από την λειτουργία του γηπέδου και την απομείωση του Άλσους που συνεπάγεται.
γ) Προάσπιση του δημόσιου δασικού χαρακτήρα του Άλσους, εξαιρόντας το από το σύνολο του ρυθμιστικό.
Σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η τροπολογία ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει όλο το Ρυθμιστικό, συμπεριλαμβανομένου του άρθρου 81.
1 Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την κάθετη διαφωνία του με το σύνολο του νομοσχεδίου για το Ρυθμιστικό και θα δώσει την μάχη για την ακύρωση των άρθρων 18, 19 και 82, υπερασπιζόμενος τον δασικό χαρακτήρα του συγκεκριμένου άλσους, όπως εξάλλου και κάθε δασικής έκτασης σε όλη τη χώρα.

ΠΗΓΗepohi.gr
Προηγούμενο άρθρο4 ευκαιρίες απασχόλησης για 117.000 ανέργους
Επόμενο άρθροΔήμος Φ.Χ.: Θαλάσσια μπάνια για απόρους
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.