Βούτσης-ΣΥΡΙΖΑ: “Μικρότερο γήπεδο στο οικόπεδο και μόνο της ΑΕΚ”

0

76543Η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, για το γήπεδο ΑΕΚ στην βουλή πριν λίγο:

Δείτε τώρα Live την συζήτηση για το ρυθμιστικό, το άλσος & το Γήπεδο ΑΕΚ από την Βουλή!

«Θα μιλήσω μόνο για το γήπεδο της ΑΕΚ, αν και δεν το είχα σκοπό. Το άρθρο 81 και το άρθρο 82 φαίνεται πως είναι στον πυρήνα της αντίληψης κάποιων. Για το ύφος και το ήθος της ομιλίας του κ Γεωργιάδη και μετά του κ. Τσαβδαρίδη. Η ΑΕΚ είναι ιστορικό σωματείο. Δεν χρειάζεται να υπάρχει πλειοδοσία, όπως έγινε από το βήμα αυτό. Πάμε στην ουσία. Ελάτε να νομοθετήσουμε από κοινού ομόφωνα, για να κατασκευαστεί το γήπεδο της ΑΕΚ πάνω στο έδαφος ακριβώς και στο περιβάλλοντα χώρο που είχε παραχωρηθεί στην ΑΕΚ. Και γνωρίζουμε όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό τον τρόπο και την αυθαίρετη κατάσταση γύρω από το γκρέμισμα.

Αν έχει 3.000 λιγότερους καθήμενους δεν… έγινε τίποτε.

Η ΑΕΚ είναι τώρα στο ΟΑΚΑ που χειμάζεται. Υπήρχε σκάνδαλο με τον Ολυμπιακό και το Καραϊσκάκη και δόθηκε από την ΕΟΕ σε ιδιώτη ο χώρος. Και πήγε πίσω ο αθλητισμός στον Πειραιά. Γνωρίζετε ίσως ότι ο Δήμος έχει νέα Δημοτική Αρχή, που δημοσίως έχει αυτή την θέση. Να γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά στον συγκεκριμένο χώρο που υπήρχε. Μίλησαν για χαβούζα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έχετε πάει; Έχει κόσμημα αυτό το άλσος η περιοχή. Έχει προβλήματα γιατί δεν δίνει η Κεντρική Διαχείριση χρήματα. Επί κατοχής κινδύνευσαν με εκτέλεση άνθρωποι για να μην κοπούν δέντρα. Δεν έχει ανάγκη η ΑΕΚ περιφερόμενες ομάδες, λεγόμενων οπαδών. Επί 15 μέρες κατάργησαν τον διάλογο με πολίτες και δημοτικές αρχές, είχαμε αστυνομικές δυνάμεις για να χωρίσουν τον κόσμο. Δεν έχει ανάγκη η ΑΕΚ τέτοια πράγματα. Λυπάμαι που έγιναν. Στον ΣΥΡΙΖΑ κάναμε συζήτηση συστηματική. Αν γνωρίζαμε τις τοποθετήσεις των συναδέλφων, δεν θα είχαμε πρόβλημα να καταλήξουμε σε μισή ώρα. Θέλουν να διαμορφωθεί ένα κλίμα εμφύλιας διαμάχης σε σωματείο, πολίτες, περιοχής. Δεν σας ενδιαφέρει το γήπεδο. Θέλετε να γίνει το γήπεδο όπως έχει σχεδιαστεί από τον συγκεκριμένο Μελισσανίδη. Δείτε γιατί έμειναν άνεργοι στο Βοτανικό, είχαν και άλλα κτίρια να τους πάνε αν ήθελαν. Η Νέα Φιλαδέλφεια έχει ιστορία, ομάδα, κατοίκους. Και ψήφισαν για να βγάλουν Δημοτική Αρχή. Θέλουμε ομόφωνη απόφαση, να γίνει ακριβώς μέσα στον χώρο του οικοπέδου όπου ήταν 30.000 κόσμου. Τώρα θα γίνει πιο σύγχρονο. Έχουμε επίγνωση της κατάστασης. Θα βαρύνει πάνω στις πλάτες της ΑΕΚ, αν πάμε σε απόφαση πλειοψηφίας. Πάμε να νομοθετήσουμε μαζί. Εκβιασμούς όμως επειδή ο επιχειρηματίας κατέθεσε αυτό το σχέδιο, όχι. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί».

Προηγούμενο άρθροΑποσύρθηκε το Ρυθμιστικό σχέδιο της Θεσσαλονίκης!!!
Επόμενο άρθρο“ΝΑΙ επί της αρχής” για “ρυθμιστικό” & Γήπεδο ΑΕΚ από την Βουλή! Η συνέχεια…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.