Δήμοι: Χρηματοδότηση για αναπτυξιακά έργα και λειτουργικές δαπάνες

0

eyrw-9-thumb-large

Το ποσό των 102.972.000 ευρώ από τους ΚΑΠ, αποδίδεται στους δήμους της χώρας με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών ως έκτη τακτική επιχορήγηση του έτους για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών.

Διαβάστε την απόφαση ΕΔΩ

Στα αποδιδόμενα ποσά έχουν συνυπολογισθεί οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού, των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και των χώρων άθλησης που μεταφέρθηκαν σε ΟΤΑ α΄ βαθμού, καθώς επίσης και οι δαπάνες μισθοδοσίας των κατατασσόμενων σε θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εργαζομένων σε προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι / Κοινωνική Μέριμνα και για ΑμεΑ, οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού των ΤΥΔΚ των Κρατικών Περιφερειών, που μετατάχθηκαν σε Δήμους, οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που μεταφέρθηκε από 1-1-2011 σε Δήμους για τον καθαρισμό σχολικών μονάδων χωρικής αρμοδιότητάς τους, οι δαπάνες μισθοδοσίας των μεταταχθέντων υπαλλήλων σε ΟΤΑ α΄ βαθμού από τους ομίλους ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΑΣΑ και οι δαπάνες μισθοδοσίας του μονίμου προσωπικού που απασχολείται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Χρηματοδότηση για αναπτυξιακά έργα

Με άλλη απόφασή του το υπουργείο Εσωτερικών προχωρεί στην κατανομή του ποσού των 11.728.333,00 €, στους ΟΤΑ. Το ποσό αποδίδεται ως τακτική επιχορήγηση σε όλους τους Δήμους της Χώρας για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων αυτών, σύμφωνα με τις καταστάσεις που συνοδεύουν την απόφαση αυτή, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής. Η κατανομή έγινε με κριτήριο όσον αφορά τον πληθυσμό την απογραφή του έτους 2001. Η αναπροσαρμογή των καταστάσεων με κριτήριο τον πληθυσμό του 2011 θα ενσωματωθεί σε επόμενες κατανομές, προκειμένου το συνολικό ποσό επιχορήγησης
που θα αποδοθεί το έτος 2014 σε κάθε Δήμο.

ΠΗΓΗlocalit.gr
Προηγούμενο άρθροΔήμοι: Καταγραφή αναγκών για το πρόγραμμα του Υπ. Εργασίας
Επόμενο άρθρο15 Ιουνίου: Απολύσεις και για τους διοικητικούς Πανεπιστημίων
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.